2060 SUPER için 27" 2K ya da 24" 1080P monitör

144 Hz 1ms 1500 TL: VIEWSONIC 23,6

Arkadaşın demek istediği şey 2K monitörü güzelce deneyimleyemezsiniz o ekran kartı ile. 2K monitörü alsanız bile Max 2 yıl sonra ayar kısacaksınız. Ama ileride 2070 Super alırım diyorsanız 2K monitörü alabilirsiniz.
Biliyorum biliyorum, ben güncel yazdığını düşünerek öyle söyledim. Uzun vadede sistem yetersiz kalacaktır 2K için haklısınız. Attığınız monitör stokta kalmamış 😄 Gönlüm hala 27"ten yana ama çıplak gözle bi gidip görmem lazım. 21"-24" arasındaki farkı.

Biliyorum biliyorum, ben güncel yazdığını düşünerek öyle söyledim. Uzun vadede sistem yetersiz kalacaktır 2K için haklısınız. Attığınız monitör stokta kalmamış 😄 Gönlüm hala 27"ten yana ama çıplak gözle bir gidip görmem lazım. 21"-24" arasındaki farkı.

Alın burada var: https://www.hepsiburada.com/viewson...iTyQTWp6DvoxSljpNPQVvKEBAfOEUc1BoCW0UQAvD_BwE

21 inç ile 24 inç arasındaki büyüklük farkı 6 cm. Buradan sonrası size kalmış neredeyse her şeyi aktardık arkadaşlarla.

1080p monitöre 2000 vermek pek işime gelmez. Ben de çok 2K alma taraftarı değildim ancak dediğim gibi daha büyük bir ekran almak istediğimden yöneldim. Kaldı ki dediğiniz gibi 30 fps falan değil, çoğu oyunda high-ultra ayarlarda 60+ fps rahat alıyor sistem.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama uzun soluklu düşünürsek haklısınız evet, yarın bile ne olacağı belli değil.

Boyuttan dolayı biraz tereddüt ediyorum. 24" ile 21" arasında pek fark yok gibi. Ama 144hz olayı çok güzel evet.

Attığınız video güvenilir gelmedi. Shadow hunter'da 1080p'de de 2k'da da 75 fps almış, hatta 2k'da fps yükselmiş, çok mantıklı değil. Ve oyunların çoğu güncel oyunlar değil. AC Odyssey 2 senelik oyun mesela ve 2k'da ayarları düşürmüş videoda.

RTX 2060 testi atmışım yanlışlıkla :) Yeni link geliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Şu videoya bakabilirsiniz. Şu anda aşağı yukarı oynatır ama 2k için ayarları kısmanız gerekir. Ben olsam 1080p alırdım.

Attığınız video güvenilir gelmedi. Shadow hunter'da 1080p'de de 2k'da da 75 fps almış, hatta 2k'da fps yükselmiş, çok mantıklı değil. Ve oyunların çoğu güncel oyunlar değil. AC Odyssey 2 senelik oyun mesela ve 2k'da ayarları düşürmüş videoda.

RTX 2060 testi atmışım yanlışlıkla :) Yeni link geliyor.

Şu videoya bakabilirsiniz. Şu anda aşağı yukarı oynatır ama 2k için ayarları kısmanız gerekir. Ben olsam 1080p alırdım.

Bu attığınız sayfanın da videolarını izlemiştim kartı alırken :) Dediğim gibi şuan için 2K da sorun çıkartmaz ancak haklısınız, ileriye dönük yetmez gibi 2060s. Ben de 1080e karar verdim. Sadece 24"-27" e tam net karar vermem lazım. Gerisi 3-4 mıdel var zaten.

Bu arada attığınız 2k monitör freesync bir model ve adaptive sync desteklemiyor, yeni fark ettim. Nvidia ekran kartı kullanacağınız ve 2k'da 50-90 fps alacağınız için 144hz monitörü besleyemeyecek ekran kartı. G-sync veya adaptive sync olmadığı için de eşitleme yapılamayacak.

2K G-sync modellere de baktım ve fiyatlar uçmuş gitmiş :) 3500 liradan başlıyor. Arada ki fiyat farkını düşününce şiddetle 1080p tavsiye ediyorum :)

Ben 24 inçten yanayım. 27 inçte ekranın iki ucunu göremiyorum aynı anda. Curved olursa belki 27 inç tercih edilebilir ancak yine de pixel problemi var.

Bu arada attığınız 2k monitör freesync bir model ve adaptive sync desteklemiyor, yeni fark ettim. Nvidia ekran kartı kullanacağınız ve 2k'da 50-90 fps alacağınız için 144hz monitörü besleyemeyecek ekran kartı. G-sync veya adaptive sync olmadığı için de eşitleme yapılamayacak.

2K G-sync modellere de baktım ve fiyatlar uçmuş gitmiş :) 3500 liradan başlıyor. Arada ki fiyat farkını düşününce şiddetle 1080p tavsiye ediyorum :)

Ben 24 inçten yanayım. 27 inçte ekranın iki ucunu göremiyorum aynı anda. Curved olursa belki 27 inç tercih edilebilir ancak yine de pixel problemi var.
Adaptive sync olmadan da Freesync destekli monitörlerde G-sync açılıyor diye biliyorum. 1080pde kesin karar kıldım zaten. Boyutu da bi gözle görmek istiyorum. Ancak pixel vb. sorun yaşayacağımı sanmıyorum, en az 50cmden bakıyorum çünkü. Kaldı ki büyük ekran öne doğru da fazla yer kaplıyor, o yüzden mouse klavye öne çekmem gerekiyor. Onlarla birlikte benim de mesafem uzuyor yine.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı