2070 sisteme yükseltme önerisi

Dostum 1-2 yıl içerisinde 4070 Super gücünde bir kart eğer 1080P'de yeterli performansı veremiyor olursa konuşuruz. Çünkü bu işlemci 1080P'de 4070 Super besleyecek güçte. Onu geçtim R6'da 500FPS veren. Tüm rekabetçi tarzda oyunlarda 360FPS altını vermeyecek bir işlemci 2 sene içerisinde değiştirme ihtiyacı zaten hissetmez. He arkadaş bir anda 4K Ultra oyunculuğa geçmek ister o zaman ona göre bütçe ayırır.

2027 yılına kadar destek verecek diyorsun kendi ağzın ile AMD 2 sene sonra ölecek bir soket için peki 0'dan parça alması ne kadar mantıklı o zaman bende derim 5700x3D zaten yeterince güçlü 2 sene de idare eder. 2-3 sene sonra AM6 soket alırsın. Bunu uzatır gideriz. Herkesin 0'dan tüm parasını AM5'e ayırmasına gerek yok. Zaten 5700x3D ve 6800 XT'ye geçen arkadaş şu ankinin 2 katından daha fazla performansa alacak.

Sadece işlemci ve anakart için bütçesi oysa gidip o zaman ASUS B550M-K ve 9700X alabilir. Gene de gidip 7500F işlemcisine para vermeye değmez.

Gidip işlemciden pahalı anakartı önermek de gereksiz olur yani.
Hocam burda ben işlemcinin gücüne takılmıyorum zira takılsam da birşey değişmeyecek, benim burda takıldığım nokta soket ömrü kalkıp da ölü bir sokete yatırım yapmak mantıklı bir seçim değil, ayrıca 2027 am5 için üretilen anakartların sonu örnek olarak 2024 de çıktı 5700x3d ama am4 2022 de destek almayı bıraktı onu söylemek istiyorum. Am5 en azından 6-7 daha aktif güncel kalmaya devam edicek.

Parasını am5 ayırmasına gerek yok demişsiniz o da mantıksız konu sahibinin de belirttiği gibi bu bütçe işlemci - anakart için ekran kartı için planını bilmiyoruz.

Zaten çıkıp da am5 bir işlemciyi am4 anakarta önermenizden anladım bu konuda çok bir fikrinizin olmadığını.

İşlemciden pahalı anakart konusundan da artık kaçıncı sefer yazıyorum bilmiyorum bu soket 6-7 yıl daha aktif güncel kalıcak bir soket isterse anakarta gider sonrasında 9700x takar isterse 9700x3d takar iseterse 9800x3d takar. Kaldı ki anakart üst seviye işlemcileri kaldıraca bilecek bir anakart.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı