2070 Super için monitör tavsiyesi

Junichirou

Centipat
Herkese selamlar forumdaki ilk konumu bu başlık ile açmış bulunuyorum :)

Başlıkta da belirttiğim gibi 2070 Super için 3000 TL civarında monitör bakmaktayım.

İstediğim özellikler 2K - 144Hz - 27" olmasıdır.(Ufak bir ihtimal 24" de olabilir duruma göre)

Şu an BenQ XL2411 monitör kullanmaktayım.(TN panel 144Hz zaten 2070SUPER de DVI-D girişi olmadığı için yeni monitör almam gerekiyor.)Monitör ile ilgili çok fazla şey araştırdım ve kafam çorba olmuş durumda. Pişman olmayacağım tarzda bir monitör istiyorum. Ghosting, blur tarzında çok fazla şey okudum söylediğim gibi kafam çorba olmuş durumda. Şu an kullandığım BenQ kadar iyi veya ondan iyi ghosting ve blur olaylarında beni üzmeyecek bir monitör arıyorum.

Önerilerinizi bekliyorum.

.
HDR 600 olan bir monitör sizin istediğiniz her şeyi karşılıyor bütçeniz varsa bence düşünebilirsiniz.

Ben 2-3 ay önce 3100 liraya almıştım. Bu fiyat bandında daha iyisi yok, çok araştırdım zamanında.
Asus VG27AQ
2560X1440, 27", IPS, 165Hz, 1ms G-Sync ve FreeSync destekli, HDR desteği de var yazılımsal olarak.

FPS oyunlarında ghosting veya bulanıklaşma problemi var mı? Herhangi bir sıkıntı yaşadın mı? Bir de şu an bu monitör 4000 bandında geziyor malum kurlar yüzünden :)

FPS oyunlarında ghosting veya bulanıklaşma problemi var mı? Herhangi bir sıkıntı yaşadın mı? Bir de şu an bu monitör 4000 bandında geziyor malum kurlar yüzünden :)
CS GO tarzı e-spor oyunları oynamıyorum ama AAA FPS oyunlarında hiçbir sıkıntı olmuyor. Ürünün incelemesine yabancı sitelerden bakabilirsin, yüksek puanlı bir monitör.

Tam 3 ay önce bugün N11'de QP Bilişim mağazından almışım hatta, 3200 lira. 100 lira da indirim kuponu uygulamışım. Kura diyecek bir şey yok :)

Aynen ben de monitör arıyorum msı mag272qp ile yukarıda asus arasında kaldım hala karar veremedim. Msı daha kalite gibi geliyor ama asusun gsync ve IPS panel ve dahili hoparlör kafamı karıştırıyor

O ufak ihtimal dahilinde olan 24 ' olayını lütfen bırakın. Ben 27' aldım 10 gün sonra ufak gelmeye başladı keşke 31' alsaydım demeye başladım.
Aynen ben de monitör arıyorum msı mag272qp ile yukarıda asus arasında kaldım hala karar veremedim. Msı daha kalite gibi geliyor ama asusun gsync ve IPS panel ve dahili hoparlör kafamı karıştırıyor
IPS alabiliyorsanız sakın kaçırmayın alın. Bakın bir düşünce farklılığı yaşayıp IPS almaktan vazgeçmeyin 😉 aldıktan sonra anlayacaksınız beni .

CS GO tarzı e-spor oyunları oynamıyorum ama AAA FPS oyunlarında hiçbir sıkıntı olmuyor. Ürünün incelemesine yabancı sitelerden bakabilirsin, yüksek puanlı bir monitör.

Tam 3 ay önce bugün N11'de QP Bilişim mağazından almışım hatta, 3200 lira. 100 lira da indirim kuponu uygulamışım. Kura diyecek bir şey yok :)
Her türlü oyunu oynuyorum diyebilirim mmorpg-moba-fps. Fps lerdeki korkum hızlı olan fps oyunları oynamam mesela overwatch gibi.. Bu tarz oyunlarda sıkıntı yaşarmıyım diye merak ediyorum açıkcası :)

O ufak ihtimal dahilinde olan 24 ' olayını lütfen bırakın. Ben 27' aldım 10 gün sonra ufak gelmeye başladı keşke 31' alsaydım demeye başladım.

IPS alabiliyorsanız sakın kaçırmayın alın. Bakın bir düşünce farklılığı yaşayıp IPS almaktan vazgeçmeyin 😉 aldıktan sonra anlayacaksınız beni .
Yüksek ihtimal 27" alacağım zaten ips deneyimlemek istiyorum açıkcası ama çok fala bilgi ve bilgi kirliliği mevcut heryerde o yüzden kafam çorba :)
.
HDR 600 olan bir monitör sizin istediğiniz her şeyi karşılıyor bütçeniz varsa bence düşünebilirsiniz.

Bu monitörü kullanan herhangi biri varmı ? Varsa deneyimlerini paylaşabilirmi

Her türlü oyunu oynuyorum diyebilirim mmorpg-moba-fps. Fps lerdeki korkum hızlı olan fps oyunları oynamam mesela overwatch gibi.. Bu tarz oyunlarda sıkıntı yaşarmıyım diye merak ediyorum açıkcası :)

Yüksek ihtimal 27" alacağım zaten ips deneyimlemek istiyorum açıkcası ama çok fala bilgi ve bilgi kirliliği mevcut heryerde o yüzden kafam çorba :)

Bu monitörü kullanan herhangi biri varmı ? Varsa deneyimlerini paylaşabilirmi
Bende almadan önce aynı düşünceler vardı. FPS oyunlarında özellikle Pubg de sıkıntı yaşarmıyım diye. IPS olunca FPS oyunlarında MS değerleri yüzünden rakiplerim benden avantajlı mı olur diye. TA panel kullanan daha mı önde olacak diye sorularım vardı ama ilgisi yok gerçekten. Gayet akıcı g sync falan muazzam işliyor. Akıcı bir şekilde oynuyorsun. Keyif alacaksınız merak etmeyin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı