2070 Super sistem video çekerken neden kasar?

namirets

Decapat
Katılım
3 Ocak 2019
Mesajlar
44
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar öncelikle nasılsınız? Umarım iyisinizdir sağlık sıhhat iyidir.
Ben geçtiğimiz ay bir PC topladım. Forumda ve reelde arkadaşlarıma sorarak ve kendim biraz bir şeyleri araştırarak, testleri izleyerek 1ay sıkı araştırma yaptım. En sonunda canavar gibi bir PC topladım (kendimce) ve çevremdeki arkadaşlarda gayet iyi bir PC topladığımı belirtti.
İstediğim şey şuydu 60FPS 1080P yayın yaparken aynı anda aynı şekilde kayıt yapmak istiyordum. Fakat oynadığım Simulator ve standart oyunlar zaten eski bilgisayarımda bile hem yayın hem kayıt yaptırıyordu. Peki yeni bilgisayarı toplarken herkese bu şekilde derdimi anlatmışken neden böyle bir sorun yaşıyorum? Pek çok kişiye Full grafik Call of Duty ya da Battlefield oynarken hem yayın hem kayıt yapmak istiyorum demiştim. Şimdi ben Call of Duty Modern Warfare oynarken bunu yapamıyorum ve kafayı yemek istiyorum. Eksik ya da yanlış yaptığımız bir şey olduğunu düşünüyorum. Windows ya da Driver'larda sorun olduğu için olabilir diye düşünüyorum fakat tüm Driver'ları tek tek ellerimle kurdum ve güncelledim, her zaman güncel tutuyorum. Peki Windows hatalı kurulduysa sorun yaşatır mı? 20dakikalık Simulator oyununu render alırken bile Google'da gezinirken minik donukluklar yaşıyorum ve kendimce çok para harcamışken neden bu durumu yaşıyorum anlamış değilim.
Ben mecburen yayını kapatıp sadece video çekiyorum ya da sadece yayın yapıyorum sonra yayını indiriyorum fakat görüntü kalitesi sıkıntılı oluyor.

CPU cooler: ASUS ROG ryujin 360 sıvı soğutma.
Case: Cooler Master H500P kasa.
GPU: NVIDIA Gigabyte 2070 Super 3X fan.
Motherboard: Gigabyte Aorus X570 PRO.
Anakart RAM: G.Skill Trident Z Neo RGB 2X 16 GB RAM.
Processor: AMD Ryzen 9 3900X işlemci.
Samsung 970 Evo Plus 2TB M.2 SSD.
Samsung 970 Evo Plus 1TB M.2 SSD.
Power Supply: Corsair AX860 güç kaynağı.
 
Yayını ve kaydı aynı encoder üzerinden mi yapıyorsunuz. X264 ile yayını nvenc New ile video kaydını yaparsanız probleminiz çözülecektir. Bir de yayın yaparken 60FPS input lag oluşturur. Yayın FPS'ini ve kasa içi sıcaklıkları kontrol edin.
 
Yayını ve kaydı aynı encoder üzerinden mi yapıyorsunuz. X264 ile yayını nvenc New ile video kaydını yaparsanız probleminiz çözülecektir. Bir de yayın yaparken 60FPS input lag oluşturur. Yayın FPS'ini ve kasa içi sıcaklıkları kontrol edin.

Teşekkür ederim bu akşam deneyeceğim bakalım. Kasaiçi ısınma hiç yok. Hatta yüksek grafik + yayın + video açıkken bile 64 dereceyi hiç geçmedi ortalama 61-62'de geziniyor. Bende alışkanlık olmuş pc kasınca sanki pc ısınmış gibi hissediyorum hemen elimi fana götürüyorum ama baya ılık ılık ya da serin hava üflüyor. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı