2070S için i7 9700K vs R7 3700X

Mehmetgs

Hectopat
Merhaba arkadaşlar sistemim aşagida belirttigim gibidir.

2070S Ventus OC.
i5 9400F.
Gigabyte B365M Aorus Elite anakart.
Tek kanal 16 GB 3000 MHz RAM.

Sormak istedigim soru illaki 70 80 100 FPS önemli.
Ama 4K 60 HZ 50PUS7304 TV'de kullaniyorum PC mi onun icin v-Sync acip 60 kitliyorum.
Buseferde assasian Creed olsun red dead redemption olsun bu oyunlarda kalabalik yerlere ya da yapilarin counluklu oldugu yerlerde FPS 50'lere iniyor takilma gibi sorunlar olusuyor 2K'da da oynasam 1080P'de de ayarlari dusursemde ayni yerlerde FPS degeri hep ayni tabii. G-Sync monitorum olsa anlik 50'lere dusmesi yapilarda diger yerlerde 80'lerde oynamasi belki gozume kotu gorunmuycek islemci Ubisoft tabanli oyunlarda hep boyle yuzde 85 ya da 100 100'de gezdigi zaman.
Bu dususler yasaniyor. Bazı oyunlarda v-Sync kapatinca 90'dan en fazla 85 dusuyor 60'dan 58 oluyor v-Sync acikken dustugu gibi.
i5 9400F'in ekran kartini belli oyunlarda besleyemedigini test ettim.
Simdi sormak istedigim 1. tercihim Intel 9700K ama alternatiflerede acigim alternatif olarak da 3700X dusundum ama baska siteler olsun PC. Builds sitesi olsun inatla bana 8700K veya Intel'in 9700K islemcilerini performans icin oneriyor. Ama izledigim videolarda bazen Intel islemciler yuzde yuze vurup iniyor. Intel'de boyle seyler yok bu benim icin sorun olur mu iki islemcide bir darbogaz soz konusu olur mu? Çünkü siteler 0 darbogaz icin minumum 8700K oneriyor. Amacim su daha dusuk fiyat daha iyi olur değil. Genelde 2K'da oynuyorum ama gün gelince paramiz olmayinca uprage yapamayıp oyunlari 2070S 1080P calistirdigi zamanda oynayabilcegim bir islemci ariyorum.
Yorumlarinizi bekliyorum. Araştırmalarımda en cok Intel oneriliyor Ryzen 9 yerine bile i7 8700K öneriliyor sebebi nedir? Darbogaz soz konusu olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar sistemim aşagida belirttigim gibidir.

2070S Ventus OC.
i5 9400F.
Gigabyte B365M Aorus Elite anakart.
Tek kanal 16 GB 3000 MHz RAM.

Sormak istedigim soru illaki 70 80 100 FPS önemli.
Ama 4K 60 HZ 50PUS7304 TV'de kullaniyorum PC mi onun icin v-Sync acip 60 kitliyorum.
Buseferde assasian Creed olsun Red Dead Redemption olsun bu oyunlarda kalabalik yerlere ya da yapilarin counluklu oldugu yerlerde FPS 50'lere iniyor takilma gibi sorunlar olusuyor 2K'da da oynasam 1080P'de de ayarlari dusursemde ayni yerlerde FPS degeri hep ayni tabii. G-Sync monitorum olsa anlik 50'lere dusmesi yapilarda diger yerlerde 80'lerde oynamasi belki gozume kotu gorunmuycek islemci Ubisoft tabanli oyunlarda hep boyle yuzde 85 ya da 100 100'de gezdigi zaman.
Bu dususler yasaniyor. Bazı oyunlarda v-Sync kapatinca 90'dan en fazla 85 dusuyor 60'dan 58 oluyor v-Sync acikken dustugu gibi.
i5 9400F'in ekran kartini belli oyunlarda besleyemedigini test ettim.
Simdi sormak istedigim 1. tercihim Intel 9700K ama alternatiflerede acigim alternatif olarak da 3700X dusundum ama baska siteler olsun PC. Builds sitesi olsun inatla bana 8700K veya Intel'in 9700K islemcilerini performans icin oneriyor. Ama izledigim videolarda bazen Intel islemciler yuzde yuze vurup iniyor. Intel'de boyle seyler yok bu benim icin sorun olur mu iki islemcide bir darbogaz soz konusu olur mu? Çünkü siteler 0 darbogaz icin minumum 8700K oneriyor. Amacim su daha dusuk fiyat daha iyi olur değil. Genelde 2K'da oynuyorum ama gün gelince paramiz olmayinca uprage yapamayıp oyunlari 2070S 1080P calistirdigi zamanda oynayabilcegim bir islemci ariyorum.
Yorumlarinizi bekliyorum. Araştırmalarımda en cok Intel oneriliyor Ryzen 9 yerine bile i7 8700K öneriliyor sebebi nedir? Darbogaz soz konusu olur mu?

Ryzen bence ama bir şey diyeceğim o anakart bu sisteme göre kötü değil mi?

Ryzen bence ama bir şey diyeceğim o anakart bu sisteme göre kötü değil mi?
Anakart degistircem z serisi bi anakartla i7 9700k olursa. Sizin rayzen demenizdeki amac nedir ogrenebilirmiyim yani neden tavsiye ettiniz ? Gunumuzun oyun icin uretilmis en iyi 4 gpu sundan biri 2070s yani rayzen 7 3700x darbogaz yapmiycaginimi soyluyorsunuz hicbir konuda

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı