İyidir, merak etmeyin.
Vorplody kıyas yapmış sadece. Ben olsam ben de 2070S mini tercih ederdim.
@saydut hocam 2070 Super alabilirsen direkt onu al derim. Dün geceden beri kaç kişi AMD driverlarıyla uğraşıyoruz anca çözebildim sorunu.
Çözüldü: RX 570 sürücü hatası
Sistemimde bulunan HDD'lere RAID yaptım ve ardından temiz kurulumla SATA SSD'me Windows kurdum. Kurulum esnasında AMD SATA RAID sürücülerini de yükledim. Kurulum bitti, sistem açıldı. Windows Update ile güncellemeleri yaptım. AMD sitesinden 20.2.2 numaralı reccomended yani önerilen yazan...www.technopat.net
Nvidia GPU'su olmasından daha fazla FPS almak derken ne kastettiğinizi anlamadım. 5700XT ve RTX2070S performans olarak denk diyebiliriz. Fakat Zotac Mini kartın 75-80 derecelerde gezmesinden bahsedecek olursak yepyeni bir kartın 80 dereceye ulaşması hiç de iyi bir sonuç değil. Nitro+ ortalama 65'lerde geziyor.Yorumunuz için teşekkürler fakat 2070S olmasından kaynaklı yine de daha çok fayda sağlamayacak mıyım?
Şu an Amazon'da 4000TL 5 adet kalmış.
Evet haklısınız elime metre alıp ölçtüm boyutlarını karşılaştırdım şu an da kullandığım GTX 1070 kartımdan bile küçük.
Fakat rica etsem şöyle düşünürsek NVIDIA GPU'su olmasından dolayı yine de daha çok FPS sağlamayacak mı bana? Şöyle bir video var bakarsanız eğer buradaki kişi karta OC yapıyor, kartın sıcaklığı da 75-80 arasında geziyor gibi. Bu değerlerde iyi değil midir?
NVIDIA GPU'su olmasından daha fazla FPS almak derken ne kastettiğinizi anlamadım. 5700XT ve RTX2070S performans olarak denk diyebiliriz. Fakat Zotac mini kartın 75-80 derecelerde gezmesinden bahsedecek olursak yepyeni bir kartın 80 dereceye ulaşması hiç de iyi bir sonuç değil. Nitro+ ortalama 65'lerde geziyor.
Hangisi için daha iyi optimize ise o oyunda daha yüksek FPS verecektir. Ayrıca FPS farkı videolarda izlediğinizden daha az olacaktır Nvidia’nın önde olduğu oyunlarda. RTX 2070S stok haliyle 1770MHz boost hızına sahip. Zotac Mini’de de aynı değerler, fabrikasyon bir OC yok yani. 5700XT stok haliyle 1905MHz’e sahipken Nitro+ 2010MHz’e boost frekansına sahip. Stok kart 1905MHz’in altında çalışıyor testlerde de görebileceğiniz üzere 1800MHz civarında. Nitro+ 1950-2050MHz arasında çalışıyor kullanıcı olarak gözlemlediğim kadarı ile. Bu da RTX 2070S’in önde olduğu oyunlarda stok hallerine göre daha az FPS farkı, 5700XT’nin önde olduğu oyunlarda daha fazla FPS farkı anlamına geliyor stok halleriyle. Ve arada iyi bir sıcaklık farkı var.5700 XT BF5 gibi oyunlarda geçiyor NVIDIA'yı evet fakat diğer birçok oyunda 2070S'in bariz üstünlüğü var 10FPS'e yakın.
İkisi de aynı fiyattayken daha performanslısını almayı düşünüyorum. Evet mini model olduğu için sıcaklıkları diğer kartlara göre yüksek. Fakat şu videoya bakarsanız OC'lu şekilde 80 dereceye zor ulaşıyor fanlarda %55-60 arası sürekli.
Fan hızlarını arttırarak daha serin çalıştırabileceğimi düşünüyorum.
.
Hangisi için daha iyi optimize ise o oyunda daha yüksek FPS verecektir. Ayrıca FPS farkı videolarda izlediğinizden daha az olacaktır NVIDIA’nın önde olduğu oyunlarda. RTX 2070S stok haliyle 1770MHz Boost hızına sahip. Zotac mini’de de aynı değerler, fabrikasyon bir OC yok yani. 5700XT stok haliyle 1905MHz’e sahipken Nitro+ 2010MHz’e Boost frekansına sahip. Stok kart 1905MHz’in altında çalışıyor testlerde de görebileceğiniz üzere 1800MHz civarında. Nitro+ 1950-2050MHz arasında çalışıyor kullanıcı olarak gözlemlediğim kadarı ile. Bu da RTX 2070S’in önde olduğu oyunlarda stok hallerine göre daha az FPS farkı, 5700XT’nin önde olduğu oyunlarda daha fazla FPS farkı anlamına geliyor stok halleriyle. Ve arada iyi bir sıcaklık farkı var.
Lütfen dikkate alın bunlar benim şahsi fikirlerim ve bence şu an piyasada RTX kartların rakibi yok. FPS bakımından tamam bazıları üstün ama ışın izleme teknolojisi yok bir kere. Benim kaafam ağrımasın alayım uzun yıllar kullandıyım dersen NVIDIA ama ben bir iki sene sonra sıkıntı çekmek istiyorum dersen diğer seçeneklere yönelebilirsin.
Hocam Gaming X'de 2 fanlı bir model.MSI benim bilidğim kadarıyla 2 fanlı modellerinde acayip ısınıyor olması. Ama Sapphire RX 5700 XT Nitro + ısınmıyor olması. Yani oyunlarda fazla yüksek dereceye çıkmıyor olması, soğutma sisteminin güzel olması. Pulse Modeli'de alınabilir fakat almışken en iyisini alın.
Bir sorum olucak, driver sorunlari, oyundan atmalar vs gibi sorunlardan cok bahsediliyordu forumlarda son gelen guncelleme ile bunlarin giderildigi cok daha iyi sorunsuz calistigi konusuluyor. Sizin deneyimlerinizi ve gorusleriniz nelerdir?Arkadaşı savunmuyorum üslubundan dolayı ama size de katılmıyorum. Recep Baltaş’ın kendi düşüncesiyle hareket etmek doğru değil bence. Herhangi bir kişinin lafıyla hareket etmek de doğru değil. Recep Baltaş 5700 XT Nitro+’ı alıp kullanmış mı? Ben 2 aydan fazla süredir kullanıyorum ve fazlasıyla memnunum. Arkadaşın attığı videoda da görüldüğü üzere 5700 XT’ler arasında Nitro+ ve Red Devil çok güzel değerler sunuyor, en çok da bu ürünleri öneriyorlar zaten. Ayrıca Sapphire güvenmem diyip diğer güvendiğiniz markalar arasından Tuf Gaming ve Rog Strix modelleri kronik sorunlu. Hardware Unboxed kanalından izleyebilirsiniz 5700 XT’ler arasında en pahalı kartın kaç derecelerde çalıştığı. MSI modellerinde termal pad sorunları vardı revize edildi kartlar. Ama Sapphire modellerinde çıktığından beri kronik herhangi bir sorun yoktu. Ben Furmark’ta 45 dakikanın sonunda maksimum 68 derece, 1500-1600RPM görüyorum. 265W TDP değeri olan bir karttan bahsediyoruz. Frekans desen 2040MHz civarında dolaşıyor. MSI Afterburner’la da OC yaparım mantığına da katılmıyorum kesinlikle. O zaman markalar neden high end modelleri üretiyorlar? Stabil bir şekilde çalışması için buna özel VRM yapısı, soğutma yapısına sahipler. O bahsettiğiniz kartlar OC yapılıp frekansı Nitro+’a ulaşınca kaç derecede kaç RPM’de çalışıyor? Nitro+ voltaj vermeden 2150MHz’e rahatça çıkabiliyor. O kartlar bu kadar OC’ye dayanamaz mesela. Yani uzun lafın kısası bence bir kişinin ağzıyla bir markaya bakış açısı sergilemek, özellikle de bir modele doğru değil. Kullanıcı yorumlarına ve farklı yerlere göz atmanızı öneririm. Yabancılar boşuna önermiyor bu kartı bu kadar.
@saydut dostum bir kullanıcı Nitro+’ı öneririm. SE modeline gerek yok, aradaki tek fark 25MHz fazla frekans ve RGB fanlar.