2070S vs 5700XT

İyidir, merak etmeyin.
Vorplody kıyas yapmış sadece. Ben olsam ben de 2070S mini tercih ederdim.

@saydut hocam 2070 Super alabilirsen direkt onu al derim. Dün geceden beri kaç kişi AMD driverlarıyla uğraşıyoruz anca çözebildim sorunu.

Teşekkürler gerçekten sizinde başınızı ağrıttım kusura bakmayın. 🙂

Zotac RTX 2070S Mini'yi tercih edeceğim.

Yorumunuz için teşekkürler fakat 2070S olmasından kaynaklı yine de daha çok fayda sağlamayacak mıyım?

Şu an Amazon'da 4000TL 5 adet kalmış.

Evet haklısınız elime metre alıp ölçtüm boyutlarını karşılaştırdım şu an da kullandığım GTX 1070 kartımdan bile küçük. 🙂

Fakat rica etsem şöyle düşünürsek NVIDIA GPU'su olmasından dolayı yine de daha çok FPS sağlamayacak mı bana? Şöyle bir video var bakarsanız eğer buradaki kişi karta OC yapıyor, kartın sıcaklığı da 75-80 arasında geziyor gibi. Bu değerlerde iyi değil midir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Nvidia GPU'su olmasından daha fazla FPS almak derken ne kastettiğinizi anlamadım. 5700XT ve RTX2070S performans olarak denk diyebiliriz. Fakat Zotac Mini kartın 75-80 derecelerde gezmesinden bahsedecek olursak yepyeni bir kartın 80 dereceye ulaşması hiç de iyi bir sonuç değil. Nitro+ ortalama 65'lerde geziyor.

NVIDIA GPU'su olmasından daha fazla FPS almak derken ne kastettiğinizi anlamadım. 5700XT ve RTX2070S performans olarak denk diyebiliriz. Fakat Zotac mini kartın 75-80 derecelerde gezmesinden bahsedecek olursak yepyeni bir kartın 80 dereceye ulaşması hiç de iyi bir sonuç değil. Nitro+ ortalama 65'lerde geziyor.

5700 XT BF5 gibi oyunlarda geçiyor NVIDIA'yı evet fakat diğer birçok oyunda 2070S'in bariz üstünlüğü var 10FPS'e yakın.

İkisi de aynı fiyattayken daha performanslısını almayı düşünüyorum. Evet mini model olduğu için sıcaklıkları diğer kartlara göre yüksek. Fakat şu videoya bakarsanız OC'lu şekilde 80 dereceye zor ulaşıyor fanlarda %55-60 arası sürekli.

Fan hızlarını arttırarak daha serin çalıştırabileceğimi düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
.

5700 XT BF5 gibi oyunlarda geçiyor NVIDIA'yı evet fakat diğer birçok oyunda 2070S'in bariz üstünlüğü var 10FPS'e yakın.

İkisi de aynı fiyattayken daha performanslısını almayı düşünüyorum. Evet mini model olduğu için sıcaklıkları diğer kartlara göre yüksek. Fakat şu videoya bakarsanız OC'lu şekilde 80 dereceye zor ulaşıyor fanlarda %55-60 arası sürekli.

Fan hızlarını arttırarak daha serin çalıştırabileceğimi düşünüyorum.

.

Hangisi için daha iyi optimize ise o oyunda daha yüksek FPS verecektir. Ayrıca FPS farkı videolarda izlediğinizden daha az olacaktır Nvidia’nın önde olduğu oyunlarda. RTX 2070S stok haliyle 1770MHz boost hızına sahip. Zotac Mini’de de aynı değerler, fabrikasyon bir OC yok yani. 5700XT stok haliyle 1905MHz’e sahipken Nitro+ 2010MHz’e boost frekansına sahip. Stok kart 1905MHz’in altında çalışıyor testlerde de görebileceğiniz üzere 1800MHz civarında. Nitro+ 1950-2050MHz arasında çalışıyor kullanıcı olarak gözlemlediğim kadarı ile. Bu da RTX 2070S’in önde olduğu oyunlarda stok hallerine göre daha az FPS farkı, 5700XT’nin önde olduğu oyunlarda daha fazla FPS farkı anlamına geliyor stok halleriyle. Ve arada iyi bir sıcaklık farkı var.

Lütfen dikkate alın bunlar benim şahsi fikirlerim ve bence şu an piyasada RTX kartların rakibi yok. FPS bakımından tamam bazıları üstün ama ışın izleme teknolojisi yok bir kere. Benim kaafam ağrımasın alayım uzun yıllar kullandıyım dersen NVIDIA ama ben bir iki sene sonra sıkıntı çekmek istiyorum dersen diğer seçeneklere yönelebilirsin.

Hangisi için daha iyi optimize ise o oyunda daha yüksek FPS verecektir. Ayrıca FPS farkı videolarda izlediğinizden daha az olacaktır NVIDIA’nın önde olduğu oyunlarda. RTX 2070S stok haliyle 1770MHz Boost hızına sahip. Zotac mini’de de aynı değerler, fabrikasyon bir OC yok yani. 5700XT stok haliyle 1905MHz’e sahipken Nitro+ 2010MHz’e Boost frekansına sahip. Stok kart 1905MHz’in altında çalışıyor testlerde de görebileceğiniz üzere 1800MHz civarında. Nitro+ 1950-2050MHz arasında çalışıyor kullanıcı olarak gözlemlediğim kadarı ile. Bu da RTX 2070S’in önde olduğu oyunlarda stok hallerine göre daha az FPS farkı, 5700XT’nin önde olduğu oyunlarda daha fazla FPS farkı anlamına geliyor stok halleriyle. Ve arada iyi bir sıcaklık farkı var.

.

Şöyle bir test videosu var Nitro+ modelini direkt karşılaştırıyor. Bu testte de NVIDIA daha avantajlı görünüyor bana kalırsa BF5 dışında bariz fark attığı bir yer göremedim. Evet Nitro+ 2050MHz ve üstüne çıkabiliyor dediğiniz gibi ama yine de NVIDIA'yı geçebileceğini sanmıyorum. Zaten AMD işlemci kullanıyorum (gayet memnunum) varsın ekran kartım AMD olmayıversin. 🙂
Yanlış anlamayın ben sadece paramın karşılığını en iyi alabileceğim seçimi yapmak istiyorum. Nitro+ modeli 4050 lira olmuş. Ayrıca önceki videoda mini 2070S kartı OC edip 1980-1995 MHz arasında kullanıyor oradaki arkadaş. Fan sesi benim için sorun değil zaten kulaklık takıyorum genellikle.
Söylediğim gibi tek istediğim verdiğim paranın karşılığını en iyi şekilde almak. Kesinlikle marka takıntım yok. Tabi bunun dışında bilimsel veya test edilmiş örneklerle beraber verilen her tavsiyeye de açığım.🙂

Lütfen dikkate alın bunlar benim şahsi fikirlerim ve bence şu an piyasada RTX kartların rakibi yok. FPS bakımından tamam bazıları üstün ama ışın izleme teknolojisi yok bir kere. Benim kaafam ağrımasın alayım uzun yıllar kullandıyım dersen NVIDIA ama ben bir iki sene sonra sıkıntı çekmek istiyorum dersen diğer seçeneklere yönelebilirsin.

Evet RTX kartların daha güçlü olduğunu zaten kabul ediyoruz özellikle yazılımsal olarak ona bir itirazımız yok fakat Intel ve NVIDIA'nın fiyat politikasından memnun olmayan bir kullanıcı olarak aradaki fiyat farkına bağlı olarak NVIDIA'ya yöneleceğim. Işın izleme ya da dlss kullanacağımı pek sanmıyorum FPS odaklı oyunlar oynuyorum genelde ama hikaye modlu oyunlarda belki de denerim 🙂

Neyse sonuç olarak her ne kadar AMD'yi desteklesemde rekabetin artması için işlemci seçiminde olduğu gibi AMD almayacağım ne yazık ki çünkü avantajı olan fiyat farkı yok oldu. NVIDIA'da daha üstün olduğu belli sonuçta tabii ki diğer düşüncelere açığım zaten burada birbirimize yardım etmeye çalışıyoruz. 🙂

Merhaba ;

Özellikle ben de senin gibi o 2 kart arasında kaldım.

Kafamda netleştirdiğim

MSI 2070 Super Gaming XTrio , Sapphire Nitro+ SPECIAL EDITION ( RGB ) olan vardı.

Aradaki farkı hak ediyor mu tartışılır bu kısım ama diken üstünde o kadar para veripte kullanmak kafa olarak strese sokacaktı beni.

GPU sıcaklığı , yazılımı , kullanılan bileşenler hepsini birleştirince vazgeçtim Nitro+ SE' den.

50 kişiye sorsak ;

Memnun olan 10 ise
Memnun olmayan 40 kişidir.

Youtube , sosyal forum siteleri , yabancı kaynaklar araştırdım her şeyiyle kararımı 2070SUPER olarak verdim.

MSI benim bilidğim kadarıyla 2 fanlı modellerinde acayip ısınıyor olması. Ama Sapphire RX 5700 XT Nitro + ısınmıyor olması. Yani oyunlarda fazla yüksek dereceye çıkmıyor olması, soğutma sisteminin güzel olması. Pulse Modeli'de alınabilir fakat almışken en iyisini alın.
Hocam Gaming X'de 2 fanlı bir model.

Arkadaşı savunmuyorum üslubundan dolayı ama size de katılmıyorum. Recep Baltaş’ın kendi düşüncesiyle hareket etmek doğru değil bence. Herhangi bir kişinin lafıyla hareket etmek de doğru değil. Recep Baltaş 5700 XT Nitro+’ı alıp kullanmış mı? Ben 2 aydan fazla süredir kullanıyorum ve fazlasıyla memnunum. Arkadaşın attığı videoda da görüldüğü üzere 5700 XT’ler arasında Nitro+ ve Red Devil çok güzel değerler sunuyor, en çok da bu ürünleri öneriyorlar zaten. Ayrıca Sapphire güvenmem diyip diğer güvendiğiniz markalar arasından Tuf Gaming ve Rog Strix modelleri kronik sorunlu. Hardware Unboxed kanalından izleyebilirsiniz 5700 XT’ler arasında en pahalı kartın kaç derecelerde çalıştığı. MSI modellerinde termal pad sorunları vardı revize edildi kartlar. Ama Sapphire modellerinde çıktığından beri kronik herhangi bir sorun yoktu. Ben Furmark’ta 45 dakikanın sonunda maksimum 68 derece, 1500-1600RPM görüyorum. 265W TDP değeri olan bir karttan bahsediyoruz. Frekans desen 2040MHz civarında dolaşıyor. MSI Afterburner’la da OC yaparım mantığına da katılmıyorum kesinlikle. O zaman markalar neden high end modelleri üretiyorlar? Stabil bir şekilde çalışması için buna özel VRM yapısı, soğutma yapısına sahipler. O bahsettiğiniz kartlar OC yapılıp frekansı Nitro+’a ulaşınca kaç derecede kaç RPM’de çalışıyor? Nitro+ voltaj vermeden 2150MHz’e rahatça çıkabiliyor. O kartlar bu kadar OC’ye dayanamaz mesela. Yani uzun lafın kısası bence bir kişinin ağzıyla bir markaya bakış açısı sergilemek, özellikle de bir modele doğru değil. Kullanıcı yorumlarına ve farklı yerlere göz atmanızı öneririm. Yabancılar boşuna önermiyor bu kartı bu kadar.
@saydut dostum bir kullanıcı Nitro+’ı öneririm. SE modeline gerek yok, aradaki tek fark 25MHz fazla frekans ve RGB fanlar.
Bir sorum olucak, driver sorunlari, oyundan atmalar vs gibi sorunlardan cok bahsediliyordu forumlarda son gelen guncelleme ile bunlarin giderildigi cok daha iyi sorunsuz calistigi konusuluyor. Sizin deneyimlerinizi ve gorusleriniz nelerdir?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı