2080 Super düşük FPS veriyor

yasNbae

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
odtü fizik öğrencisi
Arkadaşlar, 1 aydır düşük FPS alıyorum. GTA 5'te 40 FPS'lere kadar düşüyor şehir içinde; LoL'de, TF'lerde 60 FPS'e kadar düşüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boşta ekran kartı %5 kullanımda 60 dereceye çıkıyor.

Nereden değiştireceğim maksimum 1080P var.
Dsr kullanabilirsiniz veya şu rehbere bakabilirsiniz.

Çözünürlüğü artırmak bir "çözüm" değil. İnsanlar darboğaz konusunu yanlış anlıyor.

Diyelim bir oyunda işlemci darboğazı var, işlemci %100, ekran kartı %50 kullanılıyor ve 120 fps alıyorsunuz.

Bu durumda ekran kartınızın gücü biraz boşa gidiyor demek. Gelip de çözünürlüğü artırdığınız takdirde fps asla yükselmez, sadece ekran kartını daha fazla kullanmış olursunuz, hatta işlemci kullanımı azalırsa fps azalır, ama genel olarak donanımınızı daha verimli kullanmış olursunuz, paranız boşa gitmez.

Siz 60 fps'e düşüyorsanız çözünürlüğü 2k da yapsanız, 4k da yapsanız o 60 fps'e düşecektir. 2080 super'e bence de 2k çözünürlük gider, orası ayrı, ama bu başlıktaki problemi çözmeyecektir.

Tekrar söylüyorum, çözünürlük yükseltmek asla fps artırmaz, gpu az kullanıldığında verimliliği artırır.

AMD Ryzen 7 3800X

Rehberin aynısnı yapıyorum fakat kaydettikten sonra seçip uygula diyorum ve çözünürlük silip tekrar 1080P'ye geçiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…