2080 Super ile mining

urktdbyme

Kilopat
2080 Super kartımla mining yapmak istiyorum 40Mh/s'de 60 derecede kazım yapabiliyorum. Tek kartla yapacağım bu işi. Sizce kartımın ömrünü heba etmiş olur muyum? Bu PC'yi günlük hayatımda da kullanıyorum ama oyun oynarken vs. Mh/s değerlerine baktığımda Max. 2 Mh/s oynama oluyor. MSI Afterburner ayarlarımı aşağıya ekliyorum.

Dosya Ekleri

• msi.png
    msi.png
    236,7 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleyen: Moderatör:
Kazımda veya oyun sırasında 60 derece üzerine çıkmadığın sürece (fanları 100 yapmanı tavsiye ederim) hiç bir şey olmaz. Fakat ara sıra temizlik yapman gerekecek. Çok toz çeker fanlar.
Fanlar çok kolay bozuluyor diye biliyorum neden %100 yapmamı tavsiye ediyorsunuz? Ayrıca 60 derecede sabitken neden böyle bir şeye ihtiyaç duydunuz?

Yanlış biliyorsunuz. Fanda bozulacak bir şey yok. En fazla zırlama yapmaya başlar. Mili yağlarsınız olur biter. Ama Chip bozulursa karta elveda dersiniz veya kart parasına yakın tamir ücreti ödersiniz. Bu arada tavsiye verdim. Kullanıp kullanmamak size kalmış.
60 derece kartın chipine zarar gelme olasılığı var mıdır ?

Techpowerup GPU-Z değerlerinden Memory Temperature değerine bakmak gerek. 60 Derece olmamalı kart 54-58 arası daha uzun ömürlü kılar kartını. Ayrıca ethereum madenciliği yapıyorsan CoreClock -200 Memory 1500 ve PowerLimit 50 olmalı. En yüksek verimi ve en düşük sıcaklığa gelmiş olursun.

Techpowerup GPU-Z değerlerinden Memory Temperature değerine bakmak gerek. 60 Derece olmamalı kart 54-58 arası daha uzun ömürlü kılar kartını. Ayrıca ethereum madenciliği yapıyorsan CoreClock -200 Memory 1500 ve PowerLimit 50 olmalı. En yüksek verimi ve en düşük sıcaklığa gelmiş olursun.
Anladım
mining set.png
fakat internette şöyle bir bilgi bulduğum için ona göre ayarladım ben de.
Ayrıca fanların çalışmasını %80'e alarak sıcaklığı bahsettiğiniz değerlere düşürebilirim.Fanların durmadan çok hızlı çalıştığı durumlarda kolay bozulduğunu okumuştum bu yüzden fanlara %70 üstü yük vermiyordum. Verdiğiniz OC ayarlarına gelirsek bu ayarlarda normalde 41mh/s alırken sizin verdiğiniz ayarlarda 18-21 mh/s aralığında değerler aldım. Doğru bilgi verdiğinize emin misiniz?

Son düzenleme:
Doğru bilgi verdiğinize emin misiniz?
Her kart için bu değerler değişebiliyor. 40 MH kartınız için gayet iyi ama sıcaklıklar konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kendim Sapphire Pulse RX 570 8 GB ile yapıyorum ve 81W %65 fan değeri ile 51 derecede çalışıyor. Kartınızın daha sağlıklı çalışması için bence Core Voltage'ı, Power Limit'i kısmalı ve 56 derece civarlarında olmalı.

d
Her kart için bu değerler değişebiliyor. 40 MH kartınız için gayet iyi ama sıcaklıklar konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kendim Sapphire Pulse RX 570 8 GB ile yapıyorum ve 81W %65 fan değeri ile 51 derecede çalışıyor. Kartınızın daha sağlıklı çalışması için bence Core Voltage'ı, Power Limit'i kısmalı ve 56 derece civarlarında olmalı.
Değer vererek örnek verir misiniz? Core Clock ve power limiti kaç yapmamı öneriyorsunuz deneyebilirim. Fakat internette 60 ile 70 derecenin mining için oldukça ideal sıcaklıklar olduğu yazıyor biraz kafam karıştı.

Değer vererek örnek verir misiniz? Core Clock ve power limiti kaç yapmamı öneriyorsunuz deneyebilirim. Fakat internette 60 ile 70 derecenin mining için oldukça ideal sıcaklıklar olduğu yazıyor biraz kafam karıştı.
RTX 2080 Super hiç kullanmadığım için örnek veremiyorum ama mining yaparken Core Voltage'ı kısmanız iyi olur. Ayrıca kartlar aynı model bile olsa silikon kalitesi gibi etkenler yüzünden her kart farklı ayarlarda stabil çalışıyor. Tavsiyem voltaj ile oynamak istemiyorsanız bile power limiti biraz daha kısmanız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı