2080 Ti sisteme UPS tavsiyesi

Winlylen

Decapat
Yeni bir sistem topladım kendime ve bu sistemi korumak için UPS almak istiyorum. Üç farkı çeşidi var bu UPSlerin, bunlardan sanırım online'ını tercih edeceğim. Çünkü şebeke hattından değilde UPSden güç alıyor bilgisayar okuduğum kadarı ile.

Sistemim:

- 9900k
- 2080 Ti
- Corsair RM1000i
- Gigabyte Z390 master
- 16 GB RAM

Sanırım bu yazdıklarım ne kadar VA gerektiğinin bilgisini vericektir. Buna göre bana tavsiyede bulunursanız çok sevinirim. Bilgisayarı korumak için ne gerekiyorsa bunları yerine getirmek istiyorum malum elektrik sıkıntısı oluyor. Türkiye’de çok fazla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde(1000w PSU'nuzdan hareketle konuşuyorum) Size 1200 Va UPS yetecektir ancak UPS üreticileri UPS'lerin verebileceği maksimum güç miktarından daha düşük PSU önerirler. Yani sizin 1000 Va UPS'niz var diyelim. Kayıplarla birlikte yaklaşık 750w güç alabilirsiniz. Ama UPS üreticisi size 750w PSU takmanızı önermez. Çünkü PSU'lar her ne kadar veririmlilikleri günden güne artsa da örneğin 750w PSU tam yük altında 80+ sertifikası olanlar için yani en az %80 verimli olanlar için dahi 900w'a kadar çekebilir. Bu da UPS'nin kapasitesinin aşılması anlamına geliyor.

Ama sizin işinizi 1200 Va UPS rahat görecektir. Çünkü sisteminize baktığımda tam yük altında 1000w civarına ulaşacağını düşünmüyorum.

Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Sadece elektriksel bir arızaya sebebiyet vermesin diye almak istiyorum. Elektrik gidince açık kalsın biraz daha oyun oynayayım değilde bilgisayara bi sıkıntı vermesin diye almak istiyorum. Bunun için online mı almalıyım yoksa bu line interactiveleri mi tercih etmeyelim? Bunun arasında gidip geliyorum. Çünkü arada ciddi fiyat farkı var online ile diğerlerinin arasında

Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Sadece elektriksel bir arızaya sebebiyet vermesin diye almak istiyorum. Elektrik gidince açık kalsın biraz daha oyun oynayayım değilde bilgisayara bi sıkıntı vermesin diye almak istiyorum. Bunun için online mı almalıyım yoksa bu line interactiveleri mi tercih etmeyelim? Bunun arasında gidip geliyorum. Çünkü arada ciddi fiyat farkı var online ile diğerlerinin arasında
Offline bile olsa UPS UPS'dir hocam. Burada sizin için önemli olan birinci şey maksimum çıkış gücü ve akü kapasitesidir. Yani line interactive alıp da çıkış voltajını anlık şebeke gerilimini görmeseniz de olur yani. :)

Offline bile olsa UPS UPS'dir hocam. Burada sizin için önemli olan birinci şey maksimum çıkış gücü ve akü kapasitesidir. Yani line interactive alıp da çıkış voltajını anlık şebeke gerilimini görmeseniz de olur yani. :)

Online ile line interactive arasındaki tek fark anlık çıkış voltajını görebilmek mi? Bilmediğimden soruyorum

Online Ups Nedir ?

Online dışında alınan UPS'ler bana hiç güven vermiyor. Telefon sunucusu kuran tanıdığım var. Onlarda Online UPS kullanıyor. Alırken sordum bilgisayar için ne alayım. 1kva sana yeter dedi. Online dışında başka bir şey alma demişti. O zamanlar bilgisayar 12 bin TL harcadım. Dolar 2.2 TL iken.

Online ile line interactive arasındaki tek fark anlık çıkış voltajını görebilmek mi? Bilmediğimden soruyorum
Line interactive UPS'nin faydasını günümüzde görmek zor hocam. Bundan 15 sene önce dengesiz şebeke voltajlarının yaşandığı özellikle kış dönemlerinde az da olsa şebeke voltajı varsa yani tamamen kesik değilse bunu kendi üzerinde 220AC'ye tamamlayıp veriyor. Yani bu sayede hem kayıplar daha azalıyor hem de akü süresi uzuyor. Ama şimdi için en azından kesintiler voltaj düşüşleri çok sık yaşanmadığı için line-interactive UPS'ler sadece ekonomik yük olur. Ayriyeten invertör devreleri kapasitesine göre değişmekle birlikte 36-48-60 veya 72v DC olduğu için aküler seri bağlıdır bu nedenle de akü süresi oldukça azdır.

Sanırım en uygun online ups bu ''FSP Champ 1k 1000VA Online'' bu ups hakkında bir bilginiz var mıdır peki? Ben işi bir tane akım korumalı priz alıp götürürüm demiştim ama sanırım online ups gerekecek böyle bir bilgisayara.
Schneider Electric APC 6'li Akım Korumalı Priz PM6-GR şu ürün hakkında bir bilginiz var mı? Sabit 220v verebiliyo mu? Ups in birazda kullanım amacı render alırken filan bilgisayar kapanmasın diye biliyorum. Tabiki birçok özellik bakımından Online UPS daha iyidir ama gercektende bir online UPS e gerek var mı? Cidden çok pahalı ürünler çünkü. Apc ile online UPS arasındaki fark tam olarak nedir?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı