2080 Ti'dan 3080'e Geçilir mi?

Uggsen

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar herkese,

Sağlam bir bilgisayarım var ancak ya ben optimal ayarları bulamıyorum ve bu yüzden yeteri kadar verim alamıyorum ya da donanımlar yetersiz diye düşündüğüm bazı zamanlar oluyor. 2K 165 HZ bir monitörüm var ve bu yüzden oyunları 2K'da oynamayı tercih ediyorum. Bence çok iyi bir sistemim olmasına rağmen yetersiz kalıyor gibi hissediyorum zira RDR Online'da 2K ve Ultra ayarlarda bazı noktalarda FPS'im 35'lere kadar düşüyor. Ortalama ise 50 civarı. Eğer 2K'da en azından 60+ FPS ile oyun oynayamayacaksam bu kadar pahalı bir sisteme sahip olmamın ne anlamı var diye düşünüyorum birkaç haftadır. Şu anki sistemimi aşağıda yazacağım. Bu sistemdeki ekran kartını 3080 ile değiştirsem sizce 2K'da oyun oynarken yapacağım masrafa değer bir artış görür müyüm? Tavsiyeleriniz nelerdir? Sizce çoğu güncel oyunda(Sea of Thieves, Apex Legends, RDR, vb) 2K ve Ultra ayarlarda aşağıdaki sistem ile ortalama ne kadar FPS görmem gerekir?

Şimdiden yorumlarınız ve vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.

GPU: MSI GeForce RTX 2080 Ti LIGHTNING Z
CPU: i9 9900K
Motherboard: MSI MEG Z390 GODLIKE
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 3200 MHz 32 GB
Cooling: Cooler Master Masterliquid ML360R
PSU: Cooler Master Vanguard 1200W 80 Plus Platinium
Storage: Samsung 1TB 970 Pro NVMe M.2 SSD
Samsung 500GB 970 Pro NVMe M.2 SSD
Seagate Barracude 4TB 7200 RPM HDD

Dosya Ekleri

• bmfd39nqfxi41.jpg
    bmfd39nqfxi41.jpg
    86,7 KB · Görüntüleme: 79
Masrafa kesinlikle değecektir. Şu an 4K canavarı 3080. Kasmalar ve droplardan kesinlikle kurtulursunuz. Maşallah güzel sisteminiz var. 😀
Teşekkürler. İnşallah nasip olursa, bakalım.
Sistem baya iyiymiş. Paran varsa (var gibi gözüküyor) geçilir.
Şu anda öyle bir param yok, eskiden mali durumum daha iyiydi. Dolar hepimizi vurdu. İşlerimin iyi olduğu zamanlarda toplamıştım. Bakalım zaman neleri gösterecek.

Geçen gün PS5 çıktı ve ben PS3 aldım. Memnunum, çünkü eski oyunlar ve düşük grafikler benim için hala ideal.

Fakat son belirttiğim şey 2080 Ti için saçma, çünkü PS3 seviyesinin alt seviyesiyken 2080 Ti seviyesinin en üst modeli. Bu yüzden hemen eskimez.

2080 Ti işinizi görüyorsa ve memnunsanız bence 3080 almayın. Fakat memnun değilseniz 3080'e geçebilirsiniz.

Selamlar herkese,

Sağlam bir bilgisayarım var ancak ya ben optimal ayarları bulamıyorum ve bu yüzden yeteri kadar verim alamıyorum ya da donanımlar yetersiz diye düşündüğüm bazı zamanlar oluyor. 2K 165 HZ bir monitörüm var ve bu yüzden oyunları 2K'da oynamayı tercih ediyorum. Bence çok iyi bir sistemim olmasına rağmen yetersiz kalıyor gibi hissediyorum zira RDR Online'da 2K ve Ultra ayarlarda bazı noktalarda FPS'im 35'lere kadar düşüyor. Ortalama ise 50 civarı. Eğer 2K'da en azından 60+ FPS ile oyun oynayamayacaksam bu kadar pahalı bir sisteme sahip olmamın ne anlamı var diye düşünüyorum birkaç haftadır. Şu anki sistemimi aşağıda yazacağım. Bu sistemdeki ekran kartını 3080 ile değiştirsem sizce 2K'da oyun oynarken yapacağım masrafa değer bir artış görür müyüm? Tavsiyeleriniz nelerdir? Sizce çoğu güncel oyunda(Sea of Thieves, Apex Legends, RDR, vb) 2K ve Ultra ayarlarda aşağıdaki sistem ile ortalama ne kadar FPS görmem gerekir?

Şimdiden yorumlarınız ve vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.

GPU: MSI GeForce RTX 2080 Ti LIGHTNING Z
CPU: i9 9900K
Motherboard: MSI MEG Z390 GODLIKE
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 3200 MHz 32 GB
Cooling: Cooler Master Masterliquid ML360R
PSU: Cooler Master Vanguard 1200W 80 Plus Platinium
Storage: Samsung 1TB 970 Pro NVMe M.2 SSD
Samsung 500GB 970 Pro NVMe M.2 SSD
Seagate Barracude 4TB 7200 RPM HDD
ileriye dönükük açısından geçilir, nede olsa 3080, 2080Ti'ın 2 katı performans veriyor
@ondertho komik olan şey nedir ?

İleriye dönüklük açısından gidilir, zaten 3080, 2080 Ti'ın 2 katı performans veriyor.
@ondertho komik olan şey nedir?

Bari %30-%40 daha fazla performanslı deseydin. Nereden çıktı %100'de %100 performanslı olduğu?
Ayrıca hemen almanızı tavsiye etmem şahsen biraz bekleyip paranızı daha iyi değerlendirebileceğiniz bir ürün ile karşılaşabilirsiniz ileri zamanda.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı