20Mbps upload için hangi kodlama ayarı kullanılmalı?

gurkannatalayy

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Twitch veya Kick üzerinden yayın vermek istiyorum.
Sistemim:
RTX 4060 Ti 8 GB 3fanlı.
Ryzen 5 5600X işlemci.
32 GB DDR4 3600 RAM.

Upload hızı: 20.00Mbps

Bu sistemde 1080p görüntü kalitesi güzel olacak şekilde yayın vermek istiyorum.
X264 mü NVENC H264 mü kullanmalıyım ya da hangisi iyi olur benim için?
Ve kodlama ayarı kalite için hangisi uygun olur şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
NVENC H.264
Çıkış çözünürlüğün 1920x1080 olacak
6, 000-8, 000 Kbps arası yeterli olacaktır
Preset ise quality veya Max quality.
yardımın için teşekkür ederim bu işleme hızı ayarı var bi de en yavaş vesayre diye yazıyor o ayarı ne yapmalıyım? Bir de yayın değilde mesela kayıt alırken bitratei yükseltmeli miyim?

Yardımın için teşekkür ederim bu işleme hızı ayarı var bir de en yavaş vesaire diye yazıyor o ayarı ne yapmalıyım? Bir de yayın değil de mesela kayıt alırken bitratei yükseltmeli miyim?

İşlemcinle alakalı bir şey şöyle özetleyim
Ultrafast en hızlı, ama düşük kalite. Yalnızca düşük CPU gücü durumunda tercih edersin
Veryfast yayın için iyi bir denge sağlar.
Faster/MediumDaha kaliteli, ama işlemci yükü artar. Bu sefer de
Slow/Slower/Placebo en yüksek kalite ama ciddi CPU gücü gerektirir, yayın sırasında oyun performansını etkiler
Kayıt kalitesini artırmak için Bitrate'i yükseltebilirsin sorun olmaz onda ama şöyle durum var kalite ne kadar yüksek olursa dosyanın boyutu o kadar artar haberin olsun.

İşlemcinle alakalı bir şey şöyle özetleyim
Ultrafast en hızlı, ama düşük kalite. Yalnızca düşük CPU gücü durumunda tercih edersin
Veryfast yayın için iyi bir denge sağlar.
Faster/MediumDaha kaliteli, ama işlemci yükü artar. Bu sefer de
Slow/Slower/Placebo en yüksek kalite ama ciddi CPU gücü gerektirir, yayın sırasında oyun performansını etkiler
Kayıt kalitesini artırmak için Bitrate'i yükseltebilirsin sorun olmaz onda ama şöyle durum var kalite ne kadar yüksek olursa dosyanın boyutu o kadar artar haberin olsun.
Teşekkürler :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı