2100 TL sistem toplama

Bütçe
Şuanlık Max 2100

wosvos72

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
İç Mimar
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,
Çok bütçem olmadığı için bir APU sistem alıp sonra ekran kartı taktırmaya karar verdim. Sizce.

DRAX-APU32 /AMD Ryzen 3 3200G/8GB DDR4/240GB SSD/Gaming Bilgisayar | ITOPYA bu sistemi B450M ve R5 1600 lü yapıp daha sonradan bir RX570 eklemek mantıklı olur mu kasa ve PSU yeterli olur mu?
Hocam elimden geldiğince anlatacağım.
Kasa idare eder gibi duruyor fakat PSU için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.
Alacağınız işlemci 14nm yani AF versiyon değil bu performansta biraz kayıp yaşatacaktır.
Sisteme görüntü gelmesi için Ekran Kartına ihtiyacın var.
Sonradan Ekran Kartıyla birlikte 1 adet daha aynı model RAM almanız çok iyi olacaktır.
Sonradan RX 570 eklemek daha iyi Ekran Kartları çıkmazsa mantıklı olabilir.

Daha önce hiç bilgisayar toplamadım o yüzden çok bilmiyorum peki bu işe nasıl çözüm bulabilirim kasayı aldıktan sonra bir de yeni bir PSU mu almak gerekiyor yoksa kasayı alırken değiştirebilir miyim sistemde değiştirme gibi bir seçenek göremedim ben mi göremedim bilmiyorum teşekkürler.

Hocam elimden geldiğince anlatacağım.
Kasa idare eder gibi duruyor fakat PSU için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.
Alacağınız işlemci 14nm yani af versiyon değil bu performansta biraz kayıp yaşatacaktır.
Sisteme görüntü gelmesi için ekran kartına ihtiyacın var.
Sonradan ekran kartıyla birlikte 1 adet daha aynı model RAM almanız çok iyi olacaktır.
Sonradan RX 570 eklemek daha iyi ekran kartları çıkmazsa mantıklı olabilir.

O güç kaynağına APU sistem bile emanet etmem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını yakın bir zamanda almayı düşünüyorum zaten peki kasa PSU yeterli olur mu ekran kartlı haline.
O yakın zamana kadar sistem almayın sonra 3000TL bütçe ile hepsini birden alırsınız. Bunu erken almanın bir faydası olmaz. Sistemi ekran kartsız kullanamazsın.

Kasa ve PSU yeterli olur ama çok kalitesiz olduğu için ani bir elektrik kesintisinde sistemini yakabilir.

Daha önce hiç bilgisayar toplamadım o yüzden çok bilmiyorum peki bu işe nasıl çözüm bulabilirim kasayı aldıktan sonra birde yeni bir PSU mu almak gerekiyor yoksa kasayı alırken değiştirebilir miyim sistemde değiştirme gibi bir seçenek göremedim ben mi göremedim bilmiyorum teşekkürler
Bence toplu almaktansa ayni sistemi tek tek al daha ucuz da olabilir arkadasin dedigi gibi PSU pek kaliteli degil

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı