2100 TL'ye Corel ve PS İçin Sistem Toplama

buraqoz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar yaklaşık bir haftadır geceli gündüzlü forumda araştırıyorum. Kafam o kadar karıştı ki Lütfen bana yardımcı olun. İhtiyacım olan bilgisayarda oyun oynanmayacak. CorelDraw X6 ve Photoshop CS5 Kullanılacak Onun haricinde İnternet ve video vs. çalışacak. Bugün kasmalar yapmayacak ve upgrade e uygun olacak bir bilgisayara ihtiyacım var.

1) Bilgisayarcıma sorduğumda elindeki tamire gelen AMD ve İntel işlemcileri gösterdi AMD kutusu ağzına kadar doluydu ve İNTEL teavsiye etti. Bütçe olarak i7 benim için yüksek. Eğer yaptığım iş için bana yeterli olacaksa i3, i5 ve model tercihim ne olmalıdır.

2) İş bilgisayarı olduğu için biraz ileriye dönük bir sistem olması lazım sanırım bunun için Z97 yada H97 Anakarta ihtiyacım var. fakat PCI 3.0 gibi terimler ne anlama geliyor bilmiyorum. Overlock düşünmem muhtemelen onun için H97 daha uygun fiyatlı olduğu için tercihim olabilir. İleride i7 düşünürsem destekler mi ve ne kadar zaman güncel kalır sizce. Ayrıca Asus, Gigabyte, MSI hangisi daha sağlam ve uzun vadeli.

3) Bahsettiğim programlar Ekran kartıyla ne kadar ilgili bilmiyorum, i5 in kendi grafik işlemcisi yeter diyende var iyi bir kart alman diyende var forumda. Ne almam en doğru olur.

4) Ram olarak Corsair 4GB CL9 yeterlimidir ayrıca GSkills e göre soğutucusu daha iyi olduğunu forumda okuduğum için Corsair düşündüm. Doğrumudur değilmidir.

5) SSD ye sadece windows 7 ,driverlar, ve bahsettiğim programları kuracağım. Vatan Bilgisayardaki arkadaş SSD lerin %20 lik boş alana ihtiyaç duyduğunu bahsettiklerimi kurduktan sonra performans alamayacağımı bunun için 60GB almaktansa ya 120GB almamı yada hiç almamı önerdi. Sizin fikriniz nedir. ve Marka önerisinde bulunmanızı rica ediyorum.

6) HDD için WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk önerdiler Seagete in daha fazla problem yarattığı yazıyor yorumlarda. Benim 1TB alana kesinlikle ihtiyacım yok fakat sadece SSD kullanmanın veri kaybıyla ilgili olarak tehlikeli olabileceğini duydum

7) Kasa olarak Corsair ve XIGMATEK önerisi aldım kaç wattlık bir kasa önerirsiniz sisteme. Dediğim gibi buda uzun vadeli bir parça.

Bütçe 1500Tl olarak düşünmüştüm fakat eğer ileriye dönük daha iyi ve işimi görecek bir sistem olacaksa 1750 TL civarı olabilir. Benim topladığım resimdeki sistem yukarıda bir fiyata çıktı. performans ihtiyacımı karşılayacak şekilde fiyat aşağı nasıl çekilir.

Çok uzun oldu biliyorum ama 10 gün içerisinde bu işi bitirmem lazım.

Herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

İntel - 02 - 2090 TL.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bu konuda uzman değilim ama ben de aynı programları kullanıyorum ve bu linktekine benzer bir sistem topladım. sadece size önerim ramı yükseltin çünkü ps corel falan kullanırken aynı anda bir çok işlem yapmanız gerekiyor. Minimum 8 gb öneririm. Bunun yanında ben işlemci olarak i7 4790 aldım kafam rahat olsun diye. tam performans kullanmıyorum muhtemelen ama en azından işlemci değişme vs sıkıntısı çekmiycem. Asus Gtx 750 ti kullanıyorum. Ben çok beğendim ama bence maddi sınırlarınız varsa ben olsam i7 4790k ve 8 gb ram alır grafik kartını bir süre sonra ihtiyaç olursa alırdım. Ben oyunlar dışında çok aşırı fark yaratmadığını düşünüyorum. Daha iyi bilen arkadaşlar da fikir vereceklerdir muhtemelen. Bence intelden şaşmayın ve ram bu işler için çok gerekli. Genelde 8 fb ramımın tamamı kullanımda oluyor.

OC terimin ilk defa 1 haftadır forumda araştırma yaparken duyduğum için çok cesaret edemem sanırım. Ekran kartının da işe ne kadar müdahil olduğu çok tartışma konusu olmuş kimileri mecburen iyi bir karta ihtiyacın var derken kimileri i5 onboard ekran kartı yeter diyor. dedğiniz gibi o konuda emin olsam yol haritamı çizeceğim.

OC terimin ilk defa 1 haftadır forumda araştırma yaparken duyduğum için çok cesaret edemem sanırım. Ekran kartının da işe ne kadar müdahil olduğu çok tartışma konusu olmuş kimileri mecburen iyi bir karta ihtiyacın var derken kimileri i5 onboard ekran kartı yeter diyor. dedğiniz gibi o konuda emin olsam yol haritamı çizeceğim.

Hiç duymadıysanız şu anda işinize yaramayacaktır ama ileride bilgisayara biraz daha olsun hız vermek istediğinizde işe yarayabilir. Ben oc'siz işlemci aldım (i7 4790) çünkü olsa bile ayarlarına dokunmayı çok sevmiyorum. Şu anda ben asus gtx 750 ti kullanım monitörüne baktığımda normal zamanda neredeyse kullanılmıyor gibi ama oyunlarda (avatar oynuyorum) %20-30 yükü buluyor. Onun dışında fazla güç sadece. Video falan render yaparken de %50 falan kullanılıyor maximum ama zaten onda da yük işlemcide. En etkin kullanılan ram. O da multi task için. Kesinlikle SSD ve RAM en çok yüklendiklerim. Ama arada oyun oynarım render yaparım diyorsanız bir süre sonra güzel de bir ekran kartı alır güçlü bir pc elde edersiniz. Tabi bütçeniz varsa şimdi de ekleyebilirsiniz. Bu sitede konuşulan sistemler daha çok ya oyun amaçlı ya da yoğun render amaçlı olduğu için gpu ağırlıklı. Benim için cpu + ram + ssd daha kullanışlı oldu diyebilirim. Anakart ve cpu her zaman değiştirilmiyor. Diğerleri eklenir sökülür satılır. Karar sizin.

Not; ssd alacaksanız samsung evo serisini öneririm. Bende kingston v300 vardı. Aynı sisteme taktım ve sıfırdan kurdum. Kingston hdd hızından biraz fazla. Samsung çok hızlı. Tabi sizin görüntüde belirttiğimizi bilmiyorum.

Son düzenleme:
verdiğiniz bilgiler için teşekkür etmek istemiştim fakat sebebini anlamadığım bir şekilde yanlış Türkçe kullanımından dolayı hesabım dondurulmuştu.

Ne demek yardımcı olduysak ne güzel. Sistemi aldınız mı? Sormak veya test etmemi istediğiniz şeyler varsa yapabilirim.

Not; bu hesap dondurma olayından ben de hoşlanmadım. Uyarı verseler ve hatamızı belirtseler yeter. Engellenme korkusuyla yazıyoruz.

İyi sosyaller.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı