2133 Mhz Anakarta 2400 mhz Ram takılırsa sorun olur mu?

Kamilsen06

Hectopat
Katılım
10 Mart 2016
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar sorularım var aklımda.
1- 2133 mhz bir anakarta eğer 2400 veya daha fazla mhz ram takarsak ne olur ? Tamam biliyorum 2133 olarak çalışır bunun dışında önemli bişey olur mu? Sorun gibi.
2- Mesela biz bir ram alıyoruz 8 gb tek modül 1 2 yıl sonra bunu 16 gb yapmak istiyoruz nelere dikkat etmeliyiz?
3- Bir oyunda mapa ya da oyuna girerken bilhassa online oyunlarda bu hızı nasıl artırırız? Yani işlemcimi önemli internet hızımı ram mı en fazla hangi etken etkiliyor bu süreyi?
4- Bir bilgisayarı aldık diyelim harrdiskimiz elimizde vardı windows da kuruluydu içinde direk eski pc'nin harddiskini taksak bir şey olur mu tekrar formatlamamız gerekir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1-Bir sorun olmaz dediğiniz gibi 2133 mhz de kullanırsınız.
2-Diğer alacağınız ram kullandığınız ile aynı marka model olmasına dikkat edin. Anakartın kitapçığından çift kanal (dual channel) hangi slotlarda oluyor ise onlara takınız.
3-En çok internet hızı önemlidir.
4-Direk eski HDD yi takıp driverları yükledikten sonra kullanabilirsiniz.
 
3- İyi bir internet bağlantın var ise sürekli oynadığın online oyunları ssd ye kurmanı tavsiye ederim açılış hızını etkiliyor bknz : H1Z1
4-Eski HDD bazen taktığın gibi sistemi açmayabiliyor bu durumda driverleri kurmakta zorluk çekebilirsin tavsiyem temiz kurulum.
 
Technopat'ın A10 apu işlemci ile 1500tl pc toplama videosu var, ana kart 2133 mhz destekliyor ama 2400mhz ram takıyorlar. OC ile 2400mhz yapıyorlar. Konu bulmuşken sorayım dedim nasıl oluyor ?

Ana kart markası MSI A68HM-E33 V2

??
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı