220.000 TL ile mining makinesi mi alınmalı?

Şu anda amorti süreleri 22 ay civarı. Amorti süresini 20 ayın üzerinde hesaplayabilirsiniz. 3080 gibi üst seviye bellek bulunduran kartların bellekleri mining esnasında çok ısınıyor ve bu yüzden performansının düşmemesi için termal ped değişimim yapmak gerekiyor. Eğer kartları Türkiye'den alacaksanız termal ped değişimi yapılınca garantisi bozulduğu için ve kartın değerinin koruması için bence en mantıklı kart RTX 3060 Ti LHR.

@aranelciryatan
Siz bu mining konularında hep mining yapanların açığını bulmaya, onları bu işten döndürmeye ya da korkutmaya çalışıyorsunuz. Sanırım yeterli sermayeniz yok ve mining yapanların kazandığı paradan rahatsız oluyorsunuz.
Turkiyeden alma zorunluluğum yok 3090 TI bekleyecem gibi duruyor ciktigi gibi yurtdisindan getirtebilirim

Bulunabilirse antminer cihazları da alınabilir. Algoritmayı dikkatli seçmek gerekir en karlısı belki ethash olarak gözükebilir şuan ama ethereum bittiği zaman o cihazlar kendi elektriğini kurtaramıycağı kadar az lazım yapabilir ehash algoritmasındaki coinlerde. Sha256 (bitcoin) algoritmasındaki bir makina almak daha güvenli bir yatırım olur bence. Etherum 2.0 dan hiç etkilenmezsiniz. Mining rigler 2.0 dan sonra çok kan kaybedecek insanlar altcoinlere yığılcak ve oralarda zorluk patlamaları yaşanacak ama BTC de zaten sadece asic ile yapılabildiği için bir değişim yaşanmıycak. Aynı şekilde scrypt (ltc, dogecoin) algoritmasını kullanan bir cihaz da seçilebilir. Eğer bütçeniz bu cihazlara yetiyorsa bi araştırın derim mining riglere göre uğraşı daha az olur. Kapladığı alan zaten daha az ama işte algoritma seçimi çok önemli o coinin ne zaman yarılanmaya giriceği vs bakılması gereken şeyler.
GPU cok daha mantikli geliyor ya hem eth biter o biter bu biter problemi yok, yer kaplasin onemli degil ayni zamanda en kotu ihtimal satarim gaming gpulari olur biter

Türkiye'den alma zorunluluğum yok 3090 Ti bekleyeceğim gibi duruyor ciktigi gibi yurt dışından getirtebilirim.

3090'ların soğutma çok problemli bilgin olsun 3090 Ti nasıl olur bilemiyorum ama çok güçlü kartlar olduğu için zaten soğutması sıkıntı oluyor normalde 125 mh vermesi gereken kartlar 100 mh veriyor 40 45 bine satılıyor 3090'lar 3080 Ti LHR olmasına rağmen 90 mh kazıyor 30 bine satılıyor şu anki durumda en mantıklısı 3080 Ti şu anki ülke şartlarında beklemek her zaman kaybettiriyor zaten kart yok piyasada botlardan normal insanlara kalmıyor şu an ETH düşükken kart fiyatları da aynı şekilde düşük ama yine de siz bilirsiniz.

3090'ların soğutma çok problemli bilgin olsun 3090 Ti nasıl olur bilemiyorum ama çok güçlü kartlar olduğu için zaten soğutması sıkıntı oluyor normalde 125 mh vermesi gereken kartlar 100 mh veriyor 40 45 bine satılıyor 3090'lar 3080 Ti LHR olmasına rağmen 90 mh kazıyor 30 bine satılıyor şu anki durumda en mantıklısı 3080 Ti şu anki ülke şartlarında beklemek her zaman kaybettiriyor zaten kart yok piyasada botlardan normal insanlara kalmıyor şu an ETH düşükken kart fiyatları da aynı şekilde düşük ama yine de siz bilirsiniz.
3090 ti gelecege donuk daha mantikli gibi duruyor, sogutma problem degil custom yaptirabilirim biraz daga masraf edip cok gerekli olur ise

İnan bana Cimer sistemi çok başarılı çalışan bir sistem. Bir çok şikayetim ve ihbarım kısa sürede ilgilenildi. Sonucu hakkında da bilgi verildi. Güzel bir dilekçe ile her şey çözülür. Mining yapacak birinin elektrik sorunu yok diyor olması tamamen şaibeli bir konudur. Biz oyun oynadığımız bilgisayar bile ne kadar elektrik yakıyor diye düşünürken neyse :)
Sen kimsin ki sana açıklama yapma zorunluluğu duysun?

Tuvalet kağıdına yatır 1 haftada 3 kat katlarsın. (!)

Mining hakkında fazla bir fikrim yok ancak Mining Rig kurmak mantıklı gibi. Kart önerisi vesaire yapamayacağım.

3090 ti gelecege donuk daha mantikli gibi duruyor, sogutma problem degil custom yaptirabilirim biraz daga masraf edip cok gerekli olur ise
Bence de 3090TI daha zekice.
Soğutması filan totalde 120-150 arası kazacak gibi duruyor.
3090 100-125 arası kazıyor.
3090TI BOMBA gibi geliyor BOMBA!

Tuvalet kağıdına yatır 1 haftada 3 kat katlarsın. (!)

Mining hakkında fazla bir fikrim yok ancak Mining Rig kurmak mantıklı gibi. Kart önerisi vesaire yapamayacağım.
Fikrin yoksa neden yazıyorsun? Boş kalabalık yapmanın anlamı yok.
Turkiyeden alma zorunluluğum yok 3090 TI bekleyecem gibi duruyor ciktigi gibi yurtdisindan getirtebilirim
Mesajların hepsini okudum, burada da çok fazla bilgi kirliliği var, haberin olsun. 3090ti beklemenin sonucu hüsran olabilir. Marketten çikolata alır gibi alıp getiremiyorsun maalesef. Hangi yöntemlere güvenerek bunu yapabileceğini düşündün bilmiyorum ama karşılaşacağın iki problem var; ürünü bulabilmen ve gümrükten geçirebilmen.
Kart seçimi konusuna gelirsek. Hangi kartın karlı olduğunu söylemek kartın alış fiyatına göre değişiyor. X bir kartı ben 15 e alırım sen 20ye alırsın, aynı kazarlar ama amorti süreleri değişir. Türkiye’deki ekran kartı satan elektronik mağazaları son zamanlarda fiyat kırdı, topluca almak istediğini söyleyip belki uygun fiyata alabilirsin. Diğer seçenek de sarı sitede Amazon yurtdışından getirip kart satanlardan toplayabilirsin. Aç piyasayı bak, hangi kart kaç kazıyor, kaça alırsam kendisini ne kadar sürede “tahmini” olarak amorti eder diye kendi hesabını kendin yap, hesabın nasıl yapılacağı konusunda yardım olursa forumda sor, mutlaka cevabı alırsın. Yoksa buradaki “ev al” gibi öneri yapan boş beleş tiplerle zamanını harcarsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı