GTX 1660S ile mining yapmak

Öncelikle a dan z ye her şeyiniz aynı olsa bile karttan kartta fark oluyor. Ayarlar tahmini değerlerdir. Siz kendiniz deneyerek bulmanız gerekiyor.
Büyük ihtimalle
Bende ki galax marka ve miner olarak lol miner kullanıyorum nasıl sizce havuz olarak da ethermine bunlar hakkında görüşleriniz nasıldır acaba?

nbminer tavsiye ederim birde onunla deneyin, T-rex 1660 super'de güzel kazıyordu galiba onu da denersiniz.
T-rex hakkında biraz araştırdımda evet yüksek fakat düşebiliyorda sabit bir mh yok onda çok dalgalanma oluyor lolminer da ortalama 31 alıyorsam orada bir an 35 de olabilir bir an 28de yani
Şuan şu konuda ki arkadaşın yorumu beni korkkuttu

1636404696608.png

T-rex hakkında biraz araştırdımda evet yüksek fakat düşebiliyorda sabit bir mh yok onda çok dalgalanma oluyor lolminer da ortalama 31 alıyorsam orada bir an 35 de olabilir bir an 28de yani
Şuan şu konuda ki arkadaşın yorumu beni korkkuttu

Eki Görüntüle 1209956

Yani teknoloji tamamen şans işi ama araştırdığım ve 2 yıldır mining yapan arkadaşımdan tecrübe ettiğim kadarıyla oyun oynamak mining yapmaktan daha tehlikeli. Mining sırasında düşük ve sabit ısıda sürekli çalışmasıyla oyun oynarken sürekli artan sıcaklık ve ortama göre değişen yükle çalışması gibi. Konularını azıcık araştırdım, Nisan ayında 60 derecede yapıyorsa fanı açmayayım deyip yazın yakmış olabilir kartı. Her ekran kartında değişiktir ama benim kartımda 52 dereceyi geçtiği zaman Memory Temp önerilen 90 sıcaklık sınırını aşıyordu. Memory Temp'i önemsememiş olabilir.
2 yıldır yapıyor arkadaşım demiştim, üç dört ekran kartı vardı. Madenciliği yeni bıraktı ve şimdi akıcı bir şekilde oyun oynuyor. Tek yıpranan şeyin fanlar olduğunu söyledi ama bu 2 yılda kazandığı paraya bakınca fanları kim ipler. :D
1636409720285.png

-502 yapma.
1660S verimlidir Power limit 72 olabilir.
Yavaş yavaş Memory clock arttır ve en yüksek MH/s'den bir miktar kısarak OC ayarlarını yap. Sonra ise yavaş yavaş Core clock değiştir ve değişim oluyor mu bak.

Bulduğum en iyi ve stabil çalışan ayar sanırım Core Clock'u -502 yapıp Memory Clock'u 1000 Power limitide 70 yspmak oldu 31 32 mh alıyorum bu da iyidir herhalde çünkü diğer 1660S ile yapan herkes Max bu değerleri alıyor

Yani teknoloji tamamen şans işi ama araştırdığım ve 2 yıldır mining yapan arkadaşımdan tecrübe ettiğim kadarıyla oyun oynamak mining yapmaktan daha tehlikeli. Mining sırasında düşük ve sabit ısıda sürekli çalışmasıyla oyun oynarken sürekli artan sıcaklık ve ortama göre değişen yükle çalışması gibi. Konularını azıcık araştırdım, Nisan ayında 60 derecede yapıyorsa fanı açmayayım deyip yazın yakmış olabilir kartı. Her ekran kartında değişiktir ama benim kartımda 52 dereceyi geçtiği zaman Memory Temp önerilen 90 sıcaklık sınırını aşıyordu. Memory Temp'i önemsememiş olabilir.
2 yıldır yapıyor arkadaşım demiştim, üç dört ekran kartı vardı. Madenciliği yeni bıraktı ve şimdi akıcı bir şekilde oyun oynuyor. Tek yıpranan şeyin fanlar olduğunu söyledi ama bu 2 yılda kazandığı paraya bakınca fanları kim IP'ler. :D
Eki Görüntüle 1209998

Dediğin olabilir cidden Adana'nın yaz sıcaklarında yakmıştır büyük ihtimalle neyse bakalım kasıyor şu an
Kasa içindeki fanları az buluyorum sizce nasıl
Önde iki tane arkada motorfan gerisi zaten işlemci üstündeki ve ekran kartı üstündeki fan yani bunları saymasak Total'de 2 tane önde var sadece, ben şey dedim bilgisayarcı amcama öne bir tane daha 12mm fan üste de 2 tane 10mmlik fan atayım ama bana pek bir şey değişmeyeceğini ve gerek yok dedi sizce doğru mu yani bir iki fanka içeri biraz daha soğumaz mı?
(58-60 derecelerde çalışıyor geceleri 52-54)

@319361 Memory tempe nereden bakabiliriz

Son düzenleme:
Ben kazım yaptığım programda görüyorum, mesela Teamredminer'da bu:
1636458616492.png

Gminer'da ise bu: (sağdaki Memory sıcaklığı)
1636458649771.png

Kasa içindeki fanları az buluyorum sizce nasıl
Önde iki tane arkada motorfan gerisi zaten işlemci üstündeki ve ekran kartı üstündeki fan yani bunları saymasak Total'de 2 tane önde var sadece, ben şey dedim bilgisayarcı amcama öne bir tane daha 12mm fan üste de 2 tane 10mmlik fan atayım ama bana pek bir şey değişmeyeceğini ve gerek yok dedi sizce doğru mu yani bir iki fanka içeri biraz daha soğumaz mı?
(58-60 derecelerde çalışıyor geceleri 52-54)
Bunu sorduğun ayrı bir konu açmanı öneririm, benim gram bilgim yok. 😁

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı