2200 TL Sistem Tavsiyesi

Yalnız RAM'lerin bu hızı APU'larda performans olarak 3000 MHZ hızındakilerle FPS farkı oluyordu sanki. Ayrıca High Power güç kaynağı da FSP gibi pişman etmez diye biliyorum, doğru mudur?
Apu olarak vega 11 olduğu için hızı aşırı düşük olmadığı sürece sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. 2133 gibi.

Olur da daha ucuzunu bulursa diye öyle yazmıştım. Yani 3000 alsa da bir şey olmaz olay f/p olarak en iyisini almak, zaten İntel işlemcilerde RAM frekansı çok fark etmiyor. Sistem ne kadar destekliyorsa o hızda çalışır, olmadı manuel olarak BİOS ayarlarından ayarlanabilir zaten. Sonuçta yüksek hızlı RAM alınca sadece hızı düşüyor diye biliyorum uyumlu değil ise çalışmama gibi bir durum yok değil mi?

Not: i3 8100'ün 2400 üstünü desteklemediğini bilmiyordum, teşekkürler @yigitavsar .

FSP güç kaynağının Meet ve Hexa olanı var 500 W 80+ olanında. Fark nedir biliyor musunuz?
Hexa olan daha kaliteli bileşenlerden oluşuyor fark ettiğim kadarıyla.
Ayrıca High Power güç kaynağı da FSP gibi pişman etmez diye biliyorum, doğru mudur?
FSP kadar iyi bir marka olmasa da bütçeniz dahilinde tercih edebileceğiniz iyi markalar arasındadır.

Sistemi alternatif olarak böyle de toplayabilirsiniz:

sistem.PNG

Sarı ile çizdiğim bileşenlerin (PSU ve kasa) sizin sistemdeki bileşenlere nazaran daha kaliteli olduğunu düşünüyorum.
Tabi bu demek değildir ki ben sizin sistemi kötülüyorum. Yanlış anlaşılma olmasın :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı