2200G Overclock Tavsiyesi

glantis

Hectopat
Daha fazla  
Elimde;
  • MSI B350M BAZOOKA ANAKART
  • G.SKİLL TRİDENT Z 2x4 3200MHZ RAM
  • RYZEN 2200G İŞLEMCİ ve işlemciye ait stok fanı
Sistemi bugün topladım ve BIOS üzerinden nasıl bir overclock yapmalıyım? RAM'leri kaç MHz'de kullanmalıyım? Game mod açmalıyım? Gibi kafamda deli sorular. Sistemi yormayacak ve oyunlarda normal FPS değerleri alabileceğim bir overclock nasıl yapacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hayırlı olsun. APU olarak mı kullanacaksın?

RAM Overclock için şu videoyu izlemeni tavsiye ederim, 3000 MHZ ise profillerden 3000 MHZ'i seç gitsin :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemciye Overclock için de şu videoyu referans alabilirsin :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Aida 64 Programının güncel versiyonu ile overclock sonrasında stress test uygulayıp sıcaklık değerlerini test etmeni tavsiye ederim. Overclock sonucu yanan işlemci garanti dışıdır.

CPU Diyot diye bir şey görürsen bana maksimum yük altındaki sıcaklık değerlerini paylaşır mısın?

Tekrardan hayırlı olsun, güle güle kullan.

Öncelikle hayırlı olsun. APU olarak mı kullanacaksın?

RAM Overclock için şu videoyu izlemeni tavsiye ederim, 3000 MHZ ise profillerden 3000 MHZ'i seç gitsin :

İşlemciye Overclock için de şu videoyu referans alabilirsin :

Aida 64 Programının güncel versiyonu ile overclock sonrasında stress test uygulayıp sıcaklık değerlerini test etmeni tavsiye ederim. Overclock sonucu yanan işlemci garanti dışıdır.

CPU Diyot diye bir şey görürsen bana maksimum yük altındaki sıcaklık değerlerini paylaşır mısın?

Tekrardan hayırlı olsun, güle güle kullan.

Hocam indirdim fakat trail versiyon diyor. Test ettim 2 dk kadar max 61 gördü. Evet apu olarak kullanacağım.
Birde cs go oyununa girdiğim zaman ekran karıncalanıyor hiç görünmüyor. Sanırım overclock getirisi olabilir mi? VGA girişli 60 hz eski vestel monitör kullanıyorum LCD ondan olabilir mi?

Hocam indirdim fakat trail versiyon diyor. Test ettim 2 dk kadar max 61 gördü. Evet apu olarak kullanacağım.
Birde cs go oyununa girdiğim zaman ekran karıncalanıyor hiç görünmüyor. Sanırım overclock getirisi olabilir mi? VGA girişli 60 hz eski vestel monitör kullanıyorum LCD ondan olabilir mi?

CPU mu? CPU Diyot mu 61 dereceye çıktı?

Bende de o karıncalanma olayı FreeSync'ı açınca oluyor, sanırım destekleme sorunu var. VGA için de aynı sorun olabilir.

CPU Diyot göremedim hocam
CPU mu? CPU Diyot mu 61 dereceye çıktı?

Bende de o karıncalanma olayı FreeSync'ı açınca oluyor, sanırım destekleme sorunu var. VGA için de aynı sorun olabilir.
CPU Diyot göremedim hocam

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı