Ryzen 2200G overclock

Şu an son durum bu hocam. Yarım saat test boyunca bir hata ile karşılaşmadım. Sadece sıcaklık sıkıntı olur mu onu bilemedim.
Önümüzdeki aylarda sisteme GTX 1660 Super eklemesi yapacağım, yaptıktan sonra R5 1600AF O.C işlemine başlamadan önce sizi bulayım ben :):)
Bende takipteyim o zaman hocam sizi belli olmaz belki R5 1600AF alabilirim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (120).png
    Ekran Görüntüsü (120).png
    117,3 KB · Görüntüleme: 46
  • Ekran Görüntüsü (121).png
    Ekran Görüntüsü (121).png
    115,4 KB · Görüntüleme: 50
Şu an son durum bu hocam. Yarım saat test boyunca bir hata ile karşılaşmadım. Sadece sıcaklık sıkıntı olur mu onu bilemedim.

Bende takipteyim o zaman hocam sizi belli olmaz belki R5 1600 AF alabilirim.

3.9 GHz'de maksimum 81* görmüşsünüz. Herhangi bir çekirdek de test esnasında kendini durdurmamış. Stress ve stabilite testine göre yük altında 5-10 derece daha düşük sonuçlar alacağınızı göz önünde bulundurursak bence bu şekilde sağlıklı bir kullanım yapabilirsiniz. Emin olmak açısından son defa AIDA64 testi ile CPU - fpu ve cache testi de yapabilir misiniz? En az 10 dakika olmak kaidesi ile. Yine de darboğaz yaşamadan temiz bir kullanım için uygun bir zamanda Ryzen™ R5 1600 AF işlemciyi öneririm, bütçe dostu sınırlarını hakkıyla aşabilen F/P ürünüdür. Kendi malım olsa bu kadar övmezdim diyeceğim de bizzat kendim de kullanıyorum :)

Bende takipteyim o zaman hocam sizi belli olmaz belki R5 1600AF alabilirim.

Hocam son durumunuzda stabil devam ediyor sanırım şu anda sistem doğru mudur?
Bende de aynı işlemci var son stabil değerleriniz olan bios verilerinizi söyleyebilir misiniz?

Hocam son durumunuzda stabil devam ediyor sanırım şu anda sistem doğru mudur?
Bende de aynı işlemci var son stabil değerleriniz olan bios verilerinizi söyleyebilir misiniz?
1.392V ile 39.25 çarpan vermiş. Yanlız şunu belirteyim işlemci aynı da olsa aynı değerlerle stabil olacak diye bir şey yok. Her işlemcinin silikon kalitesi farklıdır.

1.392V ile 39.25 çarpan vermiş. Yanlız şunu belirteyim işlemci aynı da olsa aynı değerlerle stabil olacak diye bir şey yok. Her işlemcinin silikon kalitesi farklıdır.
Aynen öyle, hangi konuda yazmıştım hatırlamıyorum ama işlemciler için çok güzel bir ekmek benzetmem vardır benim. Şöyle ki; İşlemcileri bir ekmek, üretim yollarını da fırın olarak düşünelim. 2 adet işlemciyi fırına verdiniz fakat konumları farklı, biri fırının daha sıcak tarafında, biri ortalarında. İkisini de aynı süre fırınladınız ve çıkarttınız. Karşınızdaki sonuç gözle görülür olmasa da fırının daha sıcak tarafında olan ekmeğiniz biraz daha fazla pişmiş olacaktır fakat tam ortada kalan ekmeğiniz kıvamında, çıtır çıtır bir ekmek olacaktır. İşlemci için bu silikon kalitesi ile belirleniyor, her işlemcide aynı kalitede silikon kullanılması üretim aşaması açısından mümkün değil. Overclock'da asla hazır değer bulamazsınız. Overclock tecrübe işidir, deneme / yanılma yolu ile tecrübe edilir.

Son düzenleme:
Aynen öyle, hangi konuda yazmıştım hatırlamıyorum ama işlemciler için çok güzel bir ekmek benzetmem vardır benim. Şöyle ki; İşlemcileri bir ekmek, üretim yollarını da fırın olarak düşünelim. 2 adet işlemciyi fırına verdiniz fakat konumları farklı, biri fırının daha sıcak tarafında, biri ortalarında. İkisini de aynı süre fırınladınız ve çıkarttınız. Karşınızdaki sonuç gözle görülür olmasa da fırının daha sıcak tarafında olan ekmeğiniz biraz daha fazla pişmiş olacaktır fakat tam ortada kalan ekmeğiniz kıvamında, çıtır çıtır bir ekmek olacaktır. İşlemci için bu silikon kalitesi ile belirleniyor, her işlemcide aynı kalitede silikon kullanılması üretim aşaması açısından mümkün değil. Overclock'da asla hazır değer bulamazsınız. Overclock tecrübe işidir, dene / yanılma yolu ile tecrübe edilir.

Ağzıniza sağlık anlamayanlar için güzel bir açıklama olmuş hocam.
Dene yanı yoluyla yaparak ben de gitmek istiyorum. Fakat amatörüm biraz.
Dene yanıl yönteminde bana gerekenler prime95 ve hwmonitor programları sanırım.
Gerisi ise sırası ile biostan önce CPU rateini yükseltip sonra bu testlere sokup değerlere bakarak voltaj ayarlamak.
Basitce anlattım ama mantığı bu sanırım doğru mudur hocam. Ekmeğimizi kalitesine biz de bakalım bakalım :)

Ağzıniza sağlık anlamayanlar için güzel bir açıklama olmuş hocam.
Dene yanı yoluyla yaparak ben de gitmek istiyorum. Fakat amatörüm biraz.
Dene yanıl yönteminde bana gerekenler prime95 ve hwmonitor programları sanırım.
Gerisi ise sırası ile biostan önce CPU rateini yükseltip sonra bu testlere sokup değerlere bakarak voltaj ayarlamak.
Basitce anlattım ama mantığı bu sanırım doğru mudur hocam. Ekmeğimizi kalitesine biz de bakalım bakalım :)
Prime95 işkence testi, Aida64 Stabilite testi yeterli olacaktır fakat unutmamanız gereken üç şey var:
1- İşkence ve stabilite testlerinde her zaman normalde alacağınız ısı değerlerine göre 10 derecelik fazla ısı değeri alırsınız
2- Sisteme ısı testi değil, stabilite testi yapıyorsunuz. Yani test minimum yarım saat, önerilen 1 saat devam ettirilmeli.
3- Voltaj kısmına acemi insanların fazla bulaşmasını tavsiye etmiyoruz, olası bir fazla voltaj durumunda işlemcinizi kullanılmaz hale getirme ihtimaliniz var. Örneğin 1.375V alan bir işlemciye 1.5V verdiğiniz zaman işlemci bu voltaj yükünü kaldıramayıp fişini çekebilir. Başlangıç olarak yalnızca çarpan kilidi ve Core Speed (Mhz) değerleri ile başlamanızı tavsiye ederim. @Shimada Sensei hocamız sana daha açık bir bilgi verebilir bu konularda :)

Prime95 işkence testi, Aida64 Stabilite testi yeterli olacaktır fakat unutmamanız gereken üç şey var:
1- İşkence ve stabilite testlerinde her zaman normalde alacağınız ısı değerlerine göre 10 derecelik fazla ısı değeri alırsınız
2- Sisteme ısı testi değil, stabilite testi yapıyorsunuz. Yani test minimum yarım saat, önerilen 1 saat devam ettirilmeli.
3- Voltaj kısmına acemi insanların fazla bulaşmasını tavsiye etmiyoruz, olası bir fazla voltaj durumunda işlemcinizi kullanılmaz hale getirme ihtimaliniz var. Örneğin 1.375V alan bir işlemciye 1.5V verdiğiniz zaman işlemci bu voltaj yükünü kaldıramayıp fişini çekebilir. Başlangıç olarak yalnızca çarpan kilidi ve Core Speed (Mhz) değerleri ile başlamanızı tavsiye ederim. @Shimada Sensei hocamız sana daha açık bir bilgi verebilir bu konularda :)

Hocam açıkçası benim yapmak istediğim şey şu bu işlemci boost hızıyla maksimum 3.7 hızına çıkıyor ben bunu 3.8 de hiçbir şeye zarar vermeden stabil çalıştırmak istiyorum.
Bunun ne gibi bir faydasını goreceğim onu da bilmiyorum açıkçası ama nihayetinde bir artış söz konusu olacak. Fakat ben yaptığım işlemin zararını görmek istemiyorum.
Yapmak istediğim sadece stabil şekilde bize fabrikanın dayattığı hızları birazcık aşmak.
Bunun için bir ayar önerirseniz sevinirim teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı