2200G ve 1650 Super nasıl overclocklanır?

Akın Serbest

Hectopat
Amacım işlemcimi overclocklamak fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum. Çok bilen birisi hazır olarak voltaj vb. değerlerini verebilir mi acaba? İşlemcimin ömründen yiyebilir fakat ekran kartımın ömrü kısalır mı? 1650 Super'i iyi beslemesi için kaç GHz yeterli olur? 16 GB 3200 MHz RAM'im var. Kasamın soğutması olsun hava sirkülasyonu olsun gayet iyi.

Amacım işlemcimi overclocklamak fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum. Çok bilen birisi hazır olarak voltaj vb. değerlerini verebilir mi acaba? İşlemcimin ömründen yiyebilir fakat ekran kartımın ömrü kısalır mı? 1650 Super'i iyi beslemesi için kaç GHz yeterli olur? 16 GB 3200 MHz RAM'im var. Kasamın soğutması olsun hava sirkülasyonu olsun gayet iyi.
Anakartınız ne?

B450M-S2H Gigabyte.

Benim 3200G işlemcim var, sizinki ile fazla bir farkı yok aslında, neyse size kendi voltaj değerlerimi vereceğim, benim işlemcimin slikon kalitesi güzel çıktı ve kendi termal macunumu kullanıyorum.

1.35V 4150MHz CPU.
1.2v 1703V gfx.
Ek olarak 4C/4T işlemci olsa bile, 4.15GHz ile 1650 Super'i hatta RTX 2060 ı en fazla %4-5 kayıp ile besleyebileceğini düşünüyorum. Benim ekran kartım kargoda şu an, gelince değerlerini paylaşırım.

4.15 GHz'de sorun yaşar mıyım stok fan ile.

Ben yaşamıyorum, kendi dahili stok soğutucusunu kullanıyorum sadece ek olarak termal macun, 720P Low Witcher 3'te 60 derecelere çıkıyor maksimum. Adobe Premiere'de 2K render alırken bile fazla ısınmıyor.

Ben yaşamıyorum, kendi dahili stok soğutucusunu kullanıyorum sadece ek olarak termal macun, 720P Low Witcher 3'te 60 derecelere çıkıyor maksimum. Adobe Premiere'de 2K render alırken bile fazla ısınmıyor.

Sorun yaşarsam ne gibi sorunlar yaşarım peki?
Sistemi alalı 4.5 ay oluyor termal macun değiştirmeli miyim?

Benim 3200G işlemcim var, sizinki ile fazla bir farkı yok aslında, neyse size kendi voltaj değerlerimi vereceğim, benim işlemcimin slikon kalitesi güzel çıktı ve kendi termal macunumu kullanıyorum.

1.35V 4150MHz CPU.
1.2v 1703V gfx.
Ek olarak 4C/4T işlemci olsa bile, 4.15GHz ile 1650 Super'i hatta RTX 2060'ı en fazla %4-5 kayıp ile besleyebileceğini düşünüyorum. Benim ekran kartım kargoda şu an, gelince değerlerini paylaşırım.

Peki 1.2v 1703V gfx. nedir?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı