23.000 TL AMD tabanlı monitör dahil sistem

Bütçe
23.000 TL
R5 5600 için stok soğutucu yetersiz kalıyor maalesef. Soğutucu lazım bence. 12 GB ekran kartı falan şart mı? Değilse daha bütçeye uygun bir şey alabilirsiniz.

8 GB artık yetersiz oyunlarda bildiğiniz gibi. Aldığım sistemi parçalar bozulmadığı sürece değiştirmeyeceğim bayağı kullanacağım. O yüzden mecbur. Şurada sadece 1 ay kaldı yaz için. Soğutucuyu sonradan alırsam nasıl monte edeceğimi bilmiyorum. Tek sıkıntım o. Samsung G3 buldum uyguna ama ghosting vesaire derken epey mimlenmiş bir monitör.

Sogutucuya ihtiyac var; 224 XTS'ya da 214 XT. Bu sonradan da alinabilir tabii.

Hocam duruma göre sonraya kalıyor. Kışın sıcaklık çok artacağını sanmıyorum. Sadece 1 ay kaldı yaz bitimine. Monitör arayışındayız şu an.

8 GB artık yetersiz oyunlarda bildiğiniz gibi.
Bu tamamen ezber bilgi dostum. Şu an için 1080p çözünürlükte birçok oyun için yeterli. Evet, yetmediği oyunlar var ama genel olarak yeterli. Birisi çıktı ''8 GB kart alınmaz'' dedi, herkes de ondan duydu ezbere yayıldı. Yanlış anlaşılmasın, 8 GB mükemmel demiyorum. Bazı oyunlarda yetersiz, bunun farkındayım. Gelecekte de yetersiz kalabilir. Oyunlar artık çok fazla VRAM istiyor ama ezbere konuşup 8 GB yetersiz demenin de bence bir anlamı yok.

6700 XT yerine 6700 alabilirsiniz mesela, 10 GB o. Dediğim gibi istedikleriniz ve bütçeniz pek uyuşmuyor. R5 5600 alsanız stok soğutucu pek yeterli gelmiyor o işlemciye. Nereden baksanız giriş-orta seviye bir soğutucu da 1000 TL tutuyor. Monitöre hiç para kalmaz.

Bu tamamen ezber bilgi dostum. Şu an için 1080p çözünürlükte birçok oyun için yeterli. Evet, yetmediği oyunlar var ama genel olarak yeterli. Birisi çıktı "8 GB kart alınmaz" dedi, herkes de ondan duydu ezbere yayıldı. Yanlış anlaşılmasın, 8 GB mükemmel demiyorum. Bazı oyunlarda yetersiz, bunun farkındayım. Gelecekte de yetersiz kalabilir. Oyunlar artık çok fazla VRAM istiyor ama ezbere konuşup 8 GB yetersiz demenin de bence bir anlamı yok.

6700 XT yerine 6700 alabilirsiniz mesela, 10 GB o. Dediğim gibi istedikleriniz ve bütçeniz pek uyuşmuyor. R5 5600 alsanız stok soğutucu pek yeterli gelmiyor o işlemciye. Nereden baksanız giriş-orta seviye bir soğutucu da 1000 TL tutuyor. Monitöre hiç para kalmaz.

Soğutucu bütçede sıkıntı yaratacak o nedenle sonra almayı düşünüyorum.
12 GB ekran kartı istememin sebebi geleceğe yönelik ve takılmadan rahat rahat oyun oynamak için. Çok kötü bir sistem ile seneler geçirdim artık ayarlardan bir şeyler düşürmeden rahatça oyun oynamak için 12 GB istiyorum. Oyun performans videolarında RDR 2, Witcher 3, GTA 5 ve Cyberpunk'ta gerekli ayarlarla 8 GB ekran kartı ile güzel FPS alınabiliyor farkındayım.

@Caner Uncu @SelimTP @Prime777
Soğutucuyu sonra alacağım bütçeyi biraz aşsa da bu monitör alınır mı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı