23 yaş üniversite okumak için çok mu geç?

AKA CABBAR JR

Kilopat
22 yaşındayım diplejik cp(serablal palsi) hastasıyım-yani beyin felci) bana 3 yaşında omurilikten ameliyat yaptıkları için hastalığımın herhangi bir defektini taşımıyorum vücudumda kasılma gerilme yok, lakin kasa giden bağlantılar sinirler kesildiği için yürümek bağımsız bir hayat sürmek için çalışmam gerekiyor. Fizyoterapistlerim bu sene sonuna kadar tedavinin biteceğini söylüyorlar. Hayatımda hiç tek başıma dışarı çıkmadım. Bunun düşüncesi bile beni geriyor. Ama hayat olarak hiçbir şeyden geç kalmamak kendim gidip bir üniversite okumak istiyorum. 23 yaş çok mu geç bunun için? Durumumun pik noktasında fiziksel olarak diğer insanlardan hiçbir farkım kalmayacak. Sadece yaş ortam psikoloji bu tip faktörler beni çok zorluyor. Sürekli bunu düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum, azmine hayran kaldım. Hayat seni zorlamış ama sen pes etmemişsin, bu çok büyük bir şey. Üniversite hayalin için açık öğretim ya da engelli öğrencilere özel imkanları araştırabilirsin. Fiziksel olarak zaten çok iyi durumdasın, psikolojik olarak da bir destek alırsan çok daha güçlü ilerlersin. Sakın geç kaldım deme, her şey zamanında olur. Yanındayız!

Geç olur mu hiç hayatının daha başındasın bir sürü tecrübe seni bekliyor hepsi zamanla olur kesinlikle başlamalısın, yaşın daha çok genç her şey için vaktin var.

Zaten açıktan sosyal hizmetleri bitirdim. Hayatı kendim görmek aile evimden çıkmak ve tercihler yapabileceğim bir hayatım olsun istiyorum. Muğla-İzmir-Eskişehir psikoloji istiyorum.

Hocam geçmiş olsun anlattığınız şey hiç kolay değil. Bence geç değil 40 yaşındakiler üniversitesi kazanıp okuyor. Hem hayata karışmak için güzel bir adım olmuş olur. Tek başınıza hiç dışarı çıkmadığınızı düşününce elbet zorluk çekeceksinizdir ama insan bu elbet alışırsınız.

Zaten açıktan sosyal hizmetleri bitirdim. Hayatı kendim görmek aile evimden çıkmak ve tercihler yapabileceğim bir hayatım olsun istiyorum. Muğla-İzmir-Eskişehir psikoloji istiyorum.
Bunun için tabii önce vücuduma uzun vadede yürümeyi denge kurmayı öğretmem gerekiyor ama her şey gerçekten olumlu ilerliyor.Bitecek yani tıbben aksi bir durum olmazsa.Biraz da garip hissediyorum 0-3 yaş arası dönemi 20li yaşlarımda yaşıyorum.Tereddütlerim var ve hala geriliyorum

Bence aşırı güzel bir karar, dostum: Hayata atılıp ileride sıkıntı yaratmasın diye şimdi temelini atman, bence aşırı güzel bir şey! Umarım, hedeflerinle birlikte başarılarını da görürsün. Her şey geçicidir, inan bana. Umarım bir an önce sağlığına kavuşursun.

Duygusal-arkadaş olarak ilişkiler kurabilecek bir şeyin içine dahil olabilecek miyim bilmiyorum. Fiziken ve mentalen buna uzak olsam da şu anda gün gün adım adım yaklaşıyorum. Sadece bunlar benim hiç içine girmediğim kendime imkan veremediğim alanlar. Gerçekten kendimi veremedim eğitimvsvs çünkü kazansam da sağlık durumumdan ötürü gidemeyeceğimi biliyordum. Hiç kasmadan çalışmadan 230k yapmıştım 6milyondan. Kendimi verdiğimde eğitim olarak bir hedefim olduğunda ne olur bilmiyorum. Çünkü gerçekten yapabileyeceğim. İster istemez hala geriliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…