23 yaş üniversite okumak için çok mu geç?

22 yaşındayım diplejik cp(serablal palsi) hastasıyım-yani beyin felci) bana 3 yaşında omurilikten ameliyat yaptıkları için hastalığımın herhangi bir defektini taşımıyorum vücudumda kasılma gerilme yok, lakin kasa giden bağlantılar sinirler kesildiği için yürümek bağımsız bir hayat sürmek için çalışmam gerekiyor. Fizyoterapistlerim bu sene sonuna kadar tedavinin biteceğini söylüyorlar. Hayatımda hiç tek başıma dışarı çıkmadım. Bunun düşüncesi bile beni geriyor. Ama hayat olarak hiçbir şeyden geç kalmamak kendim gidip bir üniversite okumak istiyorum. 23 yaş çok mu geç bunun için? Durumumun pik noktasında fiziksel olarak diğer insanlardan hiçbir farkım kalmayacak. Sadece yaş ortam psikoloji bu tip faktörler beni çok zorluyor. Sürekli bunu düşünüyorum.
Geç değil 30 yaşından önce üniversite için asla geç sayılmaz.

Arkadaşlar alakasız bir şey soracağım ben 27 yaşındayım pandemide 2 senelik bölüme yazılmıştım 1.sene uzaktandı 2. sene babamı da kaybedince gitmedim. Sene sonu da öğrenci işleri beni aramıştı WhatsApp grubunda küfür etmişsin gruba özür dile dava falan ederim deyince telefonda patladım ona. Mahkemeye verirler diye düşündüm ama vermediler geçen sene sonu kaydım silindi. Askere de gitmedim kazadan dolayı ayağımda platin var fazla ayakta duramıyorum koşmayı zaten saymıyorum anında topallamaya başlıyorum. Tecilim 2026 Eylül'de bitiyor ben seneye açıktan veya örgün 4 yıllık yazılsam tecil uzatırlar mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı