23 yaşında tıpa başlamak geç midir?

Fearless0600

Decipat
Daha fazla  
Dostlar bu yıl 85k ile mezuna bıraktım. Yaşım şu an 22, seneye tıpı kazanırsam 23 yaşında başlayıp 29'da bitireceğim. Dün babamla tartıştık bana bu sene yazıp gitmeliydin, ahmaklık ettin gibilerinden bir şeyler söyledi. Ben de ona normal yaşında kazanmış herhangi bir öğretmen, hemşire vs gibi diğer herhangi bir bölümü okuyup KPSS, mülakat falan derken 26-27 yaşlarında iş hayatına atılabildiklerini söyledim ve ben bitirince normal olarak maaşımda bu tarz mesleklere göre elbette yüksek olacak. Belki de onların 2-3 yıllık maaşını 1 yılda kazanabileceğimi ve bunun bir geç kalınmışlık olmadığını anlatmaya çalıştım ama maalesef eski kafayla düşündüğü için ikna olmadı. Yine de yazıp gidecektin, gerekirse üniversitede yine hazırlanırdın vs. dedi. Ben direkt odadan çıktım, meseleyi uzatmak istemedim. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu bir geç kalınmışlık mıdır? Yoksa hayal ve hedefim için 1 yıl daha değer mi? Siz olsanız ne yapardınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Reis şu an buradasın şimdi tıp mı okuyacan kasiyer mi olacan?

Kasiyerleri niye kötüledin ki şimdi.

Dostum kasiyerliği niye kötüleyeyim, doktor olup bir alanda uzman olmak mı iyi kasiyerlik adı altında düşük ücretle sömürülmek mi iyi?

Dostum kasiyerliği niye kötüleyeyim, doktor olup bir alanda uzman olmak mı iyi kasiyerlik adı altında düşük ücretle sömürülmek mi iyi?

Tamam zaten bunu ben de biliyorum bunun için çalışıyorum:) Ama ben onu sormadım ki Zaten belli bir nispeten iyi bir sıralama yaptım ama kendi tercihim 1 yıl daha hazırlanmak oldu yani başka bölüm okuyup oradan da ilerleyebilirdim. Kasiyerlik ne alaka onu anlamadım sadece

22-23 yaşında bölüm değiştirip başka mühendisliğe veya dişe geçen arkadaşlarım oldu, 28 yaşında bitirdiler okulu. Tıpa da geçilir yani bunlara bakınca. Belli bir yaştan sonra insanın ders çalışası çok zor geliyor ama.

Hocam Sevdiğin bölüm için ve sevdiğin bölümü kazanıp okurken ki çalıştığın dersler insana fazla dokunmuyor ama tam tersi durum olursa o zaman üniversiteye gitmekte o işi yapmakta insana ömür boyu yük olup kalıyor. Ben bundan dolayı kendi yaşımı sorun etmiyorum ama işte çevre, aile bunların düşüncelerini bazen değiştiremiyosun maalesef

Dostlar bu yıl 85k ile mezuna bıraktım. Yaşım şu an 22, seneye tıpı kazanırsam 23 yaşında başlayıp 29'da bitireceğim. Dün babamla tartıştık bana bu sene yazıp gitmeliydin, ahmaklık ettin gibilerinden bir şeyler söyledi. Ben de ona normal yaşında kazanmış herhangi bir öğretmen, hemşire vs gibi diğer herhangi bir bölümü okuyup KPSS, mülakat falan derken 26-27 yaşlarında iş hayatına atılabildiklerini söyledim ve ben bitirince normal olarak maaşımda bu tarz mesleklere göre elbette yüksek olacak. Belki de onların 2-3 yıllık maaşını 1 yılda kazanabileceğimi ve bunun bir geç kalınmışlık olmadığını anlatmaya çalıştım ama maalesef eski kafayla düşündüğü için ikna olmadı. Yine de yazıp gidecektin, gerekirse üniversitede yine hazırlanırdın vs. dedi. Ben direkt odadan çıktım, meseleyi uzatmak istemedim. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu bir geç kalınmışlık mıdır? Yoksa hayal ve hedefim için 1 yıl daha değer mi? Siz olsanız ne yapardınız?
Hiçbir şey için geç değil, ben üniversite okuyorum büyük ihtimalle 22 yaşında mezun olacağım ve tekrar yks ye çalışmayı başlamayı düşünüyorum. Zaten şu ülke şartlarında her şey çok zor, eğer bir hayaliniz, başarmaya olan inancınız varsa kendi bildiğiniz yoldan şaşmayın.

Hiçbir şey için geç değil, ben üniversite okuyorum büyük ihtimalle 22 yaşında mezun olacağım ve tekrar YKS'ye çalışmayı başlamayı düşünüyorum. Zaten şu ülke şartlarında her şey çok zor, eğer bir hayaliniz, başarmaya olan inancınız varsa kendi bildiğiniz yoldan şaşmayın.

Hangi bölüm okuyosun hocam?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı