2300 TL i3 7100 ve GTX 1050 Ti Mini ITX PC Nasıldır?

Skywater goksu

Kilopat
Katılım
15 Aralık 2015
Mesajlar
282
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar şu an İzmir'deyim, yaklaşık 2 hafta sonra evime (Kocaeli'ye) döneceğim. Döner dönmez ilk iş bir Mini-ITX bilgisayar toplayacağım. Yaklaşık 2300 TL (monitör hariç) bir bütçem var. Ben kendimce ''Nanokatalog'' adlı site üzerinden bir sistem kurdum. Dediğim gibi Mini-ITX olması önemli. Buyrun benim kurduğum sistem. Bu sistem hakkında ne düşünüyorsunuz, nasıl düzenlemeler yapmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar kasayı son çare olmadıkça değiştirmek istemiyorum görüntüsü çok hoşuma gitti :)

RPC.PNG
 
Hocam Mini ITX nedir ? Yeni yeni ısınıyorum PC dünyasına.
Anakartlar boyutlarına göre çeşitlere ayrılmaktadır. Bunların en bilinenleri ATX, mATX (Micro ATX), ve konumda bahsetmiş olduğum ITX (Mini ATX-ITX)' dir. Bunun dışında daha extreme çeşitleri de bulunmaktadır fakat ülkemizde pek yaygın değiller. ATX anakart standart boyutta olandır. mATX dediğimiz ATX yani standart anakartın daha küçük bir versiyonudur. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle ve bunun getirisi olarak yeni teknolojik aletlerin küçülmesi sayesinde bu anakart çeşidi oldukça yaygınlaşmıştır. ITX dediğimiz tür ise bu 3 çeşidin içinden en küçük olanıdır. Daha minimalist, daha küçük, daha kompakt sistem toplamak isteyen kullanıcılar için idealdir. Diğerlerine göre çok daha küçük, fakat fiyat olarak çok az daha pahalıdır. Diğerlerinde (genellikle) 4 adet ram slotu bulunurken bunlarda 2 adet ram slotu bulunur. Genel olarak böyle anlatılabilir. Hatam olduysa affola...
 
İşlemciyi G4560 ile değiştirip sisteme en az 120GB bir SSD eklemenizi tavsiye ederim. G4560 ile i3 7100 oyun performansında farksızlar. Daha çok para verip aynı performansı alıcaksınız şu haliyle.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı