2300TL'ye Oyun Bilgisayarı Toplama

O PSU'nun 12V kanalından 600W vermeyeceğini tartışmayalım burda bence maximum 500W veriyordur. Bakın Xigmatek'in 80 Plus 600W PSU'suna 12V kanalından 432W güç veriyor. Yani direk orada yazan güce göre hareket etmeyin araştırın öğrenin o kasadaki PSU 12V kanalından ne kadar güç veriyor.

Sisteme koydugum kasa esas elektrik olarak 450w saglasa bile (ki 450w dan daha fazla verecegine eminim.) sistem bilesenlerini neredeyse stabil olarak besleyebilir. Ayrica psu dan dolayi sistemi seçilemez yapmaniz konusuna deginmiyorum bile.

Arkadas kendi sistemini secebilir tamamen onun kararina kalmis bir sey ve saygi duyarim. Ancak oyun performansi olarak baktigimizda koydugum sistemin arkadasin sisteminin cok daha ustunde oldugunu tartisamayiz.

Sisteme koydugum kasa esas elektrik olarak 450w saglasa bile (ki 450w dan daha fazla verecegine eminim.) sistem bilesenlerini neredeyse stabil olarak besleyebilir. Ayrica PSU dan dolayi sistemi seçilemez yapmaniz konusuna deginmiyorum bile.

Arkadas kendi sistemini secebilir tamamen onun kararina kalmis bir sey ve saygi duyarim. Ancak oyun performansi olarak baktigimizda koydugum sistemin arkadasin sisteminin cok daha ustunde oldugunu tartisamayiz.

Dostum senin topladığın sistemi almak isterim fakat vatanda alacağım için bazı parçalar bulunmuyor. :)

@Roherty
  1. Ben sizin önerdiğiniz sistemi seçilmez yapmadım bana göre İ5 4460 tercih etmesi daha mantıklı zaten 2xx serisinden bir kart alırsa öyle uzun yıllar kullanamayacak İ5 4460 alsın ekran kartını ileride upgrade ederse sıkıntı yaşamaz.
  2. KDV dahil olmasa bile sizin önerdiğiniz sitedeki fiyatlar biraz fazla ucuz gibi geldi KDV'yide katarsak Corsair Vengeance bellekler 190 TL'ye yakın bir fiyata geliyor çift modül ve Corsair olmasına rağmen.
  3. Bu fiyat aralığına toplayabileceğiniz en dengeli sistem budur. Bütçe zorlanabilirse GTX 970 koyulabilir.
    2300eksen.png

Ekran kartına yüklenip R9 290X yaptım. Diğer parçaları kısabildiğim kadar kıstım 2400TL tuttu. RAM'i tek modül 8GB alırsan 2300-2350TL'ye düşürebilirsin. Belki böyle bir sistem de düşünülebilir bu bütçeye.
Arkadaşın yaptığı sistem güzel ekran kartına yüklenmesi güzel bir düşünce 100 tl daha ver bunu al :D
Oq5W5D.png

@Roherty
  1. Ben sizin önerdiğiniz sistemi seçilmez yapmadım bana göre İ5 4460 tercih etmesi daha mantıklı zaten 2xx serisinden bir kart alırsa öyle uzun yıllar kullanamayacak İ5 4460 alsın ekran kartını ileride upgrade ederse sıkıntı yaşamaz.
  2. KDV dahil olmasa bile sizin önerdiğiniz sitedeki fiyatlar biraz fazla ucuz gibi geldi KDV'yide katarsak Corsair Vengeance bellekler 190 TL'ye yakın bir fiyata geliyor çift modül ve Corsair olmasına rağmen.
  3. Bu fiyat aralığına toplayabileceğiniz en dengeli sistem budur. Bütçe zorlanabilirse GTX 970 koyulabilir. Eki Görüntüle 77635

Dostum sitenin fiyatları ucuz olduğu için bu siteden topladım zaten. Emin olun gerek ticaret ahlakı , gerekse ürün kalitesi olarak vatan bilgisayardan daha iyi bir site. "bizdehesapli.com güven" etiketiyle google'da aratırsanız siz de farkedersiniz.

i5 4460 tercihi konusunda da sana katılıyorum ancak arkadaşın bir seçim yapması gerekiyor. Performans olarak daha üstün olan 2 çekirdek i3 işlemcili R9 290X'li bir sistem de alabilir ,4 çekirdek i5 işlemcili performansı daha düşük R9 280X'li bir sistem de.

Ben burada R9 290X olanı tercih ettim. Çünkü R9 290X gibi bir ekran kartına bir daha upgrade yapmaya gerek duyacağını zannetmiyorum. Performansı zaten GTX 970 seviyesinin biraz üzerinde olan bir kart. 3-4 sene yüksek performansta rahat götürebilir.

Hocam ekran kartını değiştirmelisin bence daha güvenilir firmalardan alışverişini sağlamalısın. Örneğin Sapphire,Asus,Msi gibi ekrna kartı markaları senin için daha güvenilir olacaktır hem ayriyetten bu belirtmiş olduğum ekran kartı markalarında bulunan soğutma veya oc ibaresi ile Asus sana daha iyi bir performans sunacaktır. Msı da bulunan twin frozer soğuztma sistemi ise ekran kartını daha hızlı bir şekilde ve sessiz bir şekil soğutmana yarayabilir. benden bir öneri gerisi sana kalmış.

Dostum sitenin fiyatları ucuz olduğu için bu siteden topladım zaten. Emin olun gerek ticaret ahlakı , gerekse ürün kalitesi olarak vatan bilgisayardan daha iyi bir site. "bizdehesapli.com güven" etiketiyle Google'da aratırsanız siz de farkedersiniz.

i5 4460 tercihi konusunda da sana katılıyorum ancak arkadaşın bir seçim yapması gerekiyor. Performans olarak daha üstün olan 2 çekirdek i3 işlemcili R9 290X'li bir sistem de alabilir ,4 çekirdek i5 işlemcili performansı daha düşük R9 280X'li bir sistem de.

Ben burada R9 290X olanı tercih ettim. Çünkü R9 290X gibi bir ekran kartına bir daha upgrade yapmaya gerek duyacağını zannetmiyorum. Performansı zaten GTX 970 seviyesinin biraz üzerinde olan bir kart. 3-4 sene yüksek performansta rahat götürebilir.
Arkadaşım sen 2 çekirdek bir işlemciyle R9 290x 'i aynı sisteme kurmayımı deniyorsun çok saçma ve gülünç bir olay aslında. Bu ekran kartı bu işlemciyle olmaz zaten bu işlemciler artık tarihe geçmiş durumda. 2 çekirdek devri bitti ona bakarsan i3 almak yerine H81M-PLUS anakartını alıp G3258 işlemci ile 4.4 ghz çalıştırması hem performans hemde fiyat konusunda daha iyi olacaktır bence 4460 çok ideal ekran kartınıda R9 290x yerine bütçesi varsa GTX960 ı tercih etmeli yada R9 280x olabilir ama şöyle bir konu var Amd sistemlerde özelliklede Amd ekran kartlarında Psu konusunda çok cömert davranman gerekiyor. Amd ekran kartları Nvidia ekran kartlarına göre daha fazla güç harcıyor. Nvidia haswell mimarisi sonunda daha az güç tüketimi ve daha iyi bir performans sunuyor. Sonuç senin.

@Roherty
  3. Bu fiyat aralığına toplayabileceğiniz en dengeli sistem budur. Bütçe zorlanabilirse GTX 970 koyulabilir. Eki Görüntüle 77635
Sistem çok güzel ve dengeli olmuş öneririm.

@benvarol34

i3 4160 , R9 290X'i fazlasıyla besleyebilir. Darboğaz yapacağını hiç zannetmiyorum. Saçma ve gülünç olarak bunu gördüysen bu konularla daha çok haşir neşir olman lazım. G3258'i 4.4GHZ'ye overclock ettiğinde performansı i3 4160 aynı olacaktır. Belki biraz daha üstüne çıkar ancak asla performansa yansımaz. i5 işlemci almak için ekran kartını kısmak şahsen benim içime sinmez. Dediğim gibi arkadaş seçimini kendisi yapar. Hangisini alacağına o karar verir. Zaten anladığım kadarıyla kendi sistemini alacak. Kafasına yatan oysa zaten onu alması gerekir. Benimki sadece daha üstün performans için bir öneriydi.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı