2300TL'ye Oyun Bilgisayarı Toplama

@benvarol34

i3 4160 , R9 290X'i fazlasıyla besleyebilir. Darboğaz yapacağını hiç zannetmiyorum. Saçma ve gülünç olarak bunu gördüysen bu konularla daha çok haşir neşir olman lazım. G3258'i 4.4GHz'ye overclock ettiğinde performansı i3 4160 aynı olacaktır. Belki biraz daha üstüne çıkar ancak asla performansa yansımaz. i5 işlemci almak için ekran kartını kısmak şahsen benim içime sinmez. Dediğim gibi arkadaş seçimini kendisi yapar. Hangisini alacağına o karar verir. Zaten anladığım kadarıyla kendi sistemini alacak. Kafasına yatan oysa zaten onu alması gerekir. Benimki sadece daha üstün performans için bir öneriydi.
O.C. ile frekans artsa da çift çekirdekli işlemciler artık oyunlar için yeterli olmuyor. i3 serisi ve g3258 yerine 4 çekirdekli i5 serisi bir işlemci almak kesinlikle daha mantıklı olacaktır. İşlemciden kısarak ekran kartına yatırım yapma mantığı bana da saçma gelir. SSD , İşlemci soğutucusu vs bileşenlerden kısılması gereklidir 2300 tl lik bir sistemde bunlara yer olmayacağı içinde sistemin stabilitesi adına yatırım yapılması gereklidir.

Dostum benim bulunduğum konumda ki mağazada Sapphire ve XFX modeleri bulunuyor Technopat Sapphire desteklemiyor ve geriye sadece XFX kalıyor. Bu forumdaki bir arkadaş XFX modelinin incelemesini yapmıştı ve memnun gibiydi. Ayrıca GTX 960 MSI modelini almayı duşundum fakat R9 280x daha performanslı denildiği için tercihimi R9 280x'den kullandım. Ayrıca i3 bir işlemci düşünmüyorum ekran kartı yeterince eski sistemi yükseltmek istediğimde problem çıkarabilir. Yardımlarınız için teşekkürler önerisi olan varsa yapabilir. :)

Dostum benim bulunduğum konumda ki mağazada Sapphire ve XFX modeleri bulunuyor Technopat Sapphire desteklemiyor ve geriye sadece XFX kalıyor. Bu forumdaki bir arkadaş XFX modelinin incelemesini yapmıştı ve memnun gibiydi. Ayrıca GTX 960 MSI modelini almayı duşundum fakat R9 280x daha performanslı denildiği için tercihimi R9 280x'den kullandım. Ayrıca i3 bir işlemci düşünmüyorum ekran kartı yeterince eski sistemi yükseltmek istediğimde problem çıkarabilir. Yardımlarınız için teşekkürler önerisi olan varsa yapabilir. :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoyu izleyin derim oldukça detaylı ve iyi bir inceleme. 960 2g modeliyle r9 280x arasında çok az bir performans farkı varken 960 4g modeliyle emin olun az da olsa r9 280x in performansını geçecektir. 960 123 watt tüketirken r9 280x iki katı kadar tüketiyor ve daha fazla ısınıyor. Az ısınan kartta o.c. imkanı daha iyi olacaktır. Benim hala ısrarla önerim msi 960 4G

tavsiyem benimde i5 4460 ve gtx 960 4g modeli nvidia çok tercih edilir çünkü herşeyde önde amdnin amd kart çıkaracağına önce biraz şu kartları geliştirse daha çok alınır

tavsiyem benimde i5 4460 ve GTX 960 4g modeli nvidia çok tercih edilir çünkü herşeyde önde amdnin AMD kart çıkaracağına önce biraz şu kartları geliştirse daha çok alınır

Benim R9 280x tercih etmemin en önemli nedeni F/P ürünü olması ve testlere bakdığımda GTX 960'ın R9 280x'in gerisinde kalmasıydı eğer stokta varsa GTX 960 4G modelini alacağım. :)

F/p ürünü bütçeyi aşmasın diye alınabilir çünkü güzel ama senin kararın gtx 960da seni yarı yolda bırakmaz bende toplayacağım gtx 960 4gb modeli alacağım asus strix yada msi gaming

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı