2300x Isınma Sorunu

mertozcyln 32

Hectopat
Selamlar Ryzen 2300X ve yanında şu kasayı kullanıyorum. Birlikte itopyadan toplamıştım sistemi yani işçilikte sıkıntı olacağını düşünmediğim halde boştayken sıcaklıgım 33 45 arasında ( MSI Programında 45'e fırlayıp hızlıca 33'e düşüyor ) bana biraz fazla bir sıcaklık gibi geldi sorduğum arkadaşım fazla dedi oyunlarda 70 75'e kadar dayanıyor. Daha bugün kasayı açıp tozu aldığım için temizlik konusunda sıkıntı yok tavsiyesi olan var mı? İyi forumlar.

Fazla bir sıcaklık değil,soğutucunuz nedir?

Değerler anormal değil. Stok soğutucu kullanıyorsunuz muhtemelen. Sadece yük altında bir tık yüksek o da kasadaki hava akışı ve kullandığınız fanlarla ilgili olarak değişkenlik gösterebilir.

Hocam konuyu AMD müşteri hizmetlerine açarsanız (öyle bir yer var mı onu da bilmiyorum ama ) size şu cevabın aynısı vereceklerdir: "sıcaklık normal, boşta iken 30-45 arası olabilir, yük altında ise 70-80 e kadar çıkabilir, 95 derecenin üzerine çıkarsa bir sorun olabilir. Yani sisteminiz normal, bir sorun yok." Bunu demezlerse ben bir şey bilmiyorum ki haklılar, sıcaklıklar çok ama çok normal, boşta iken 50-55 derecenin uzeri kesin bir arıza belirtisidir, ki bugün günümüz işlemcileri sıcaklık artışlarını fark edip sizi uyarabiliyorlar, örneğin fan sokete takılmamışsa veya bozuk ve dönmüyorsa sistem kendini kapatıyor ve bir hata kodu veriyor, bu kodu taratınca da sıcaklık ile alakalı olduğunu görüyorsunuz.
Saygılarımla...

Çok teşekkürler amd sitedinde 95 dereceyi max olarak belirlemişler zaten teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…