CPU Isınma sorunu

compdasore

Centipat
Merhaba arkadaşlar, dün oyun oynarken bilgisayardan yanık kokusu geldi direkt oyunu kapattım. Sıcaklık değerlerine baktım 70 dereceyi geçmemişti. Sonra bilgisayarı kapatıp kasanın içine baktım görünürde bir yanık göremedim işlemciye de yarın bakarım diyerek kapattım. Bugün açtım işlemcide de sıkıntı yok. İşlemci yerine yerleştirdim fanına taktm bilgisayarı açtım az oyun oynayim dedim rocket lig oynarken sıkıntı olmadı. Metro Exodus'a girdikten 10 dakkda sonra PC'den aşırı fan sesi gelmeye başladı. Sıcaklık değerlerine bakayım diyerek Alt+Tab yaptım ama PC kendini resetledi direkt sıcaklıktan galiba. Açtığımda 85 derece sıcaklık vardi ki metroyu 1 2 saat oynamama rağmen sıcaklık 70 dereceyi geçmiyordu. Şimdi sorun ne ve nasıl çözerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çakmalardan almış ama sorun olmaz, doğru sürmeyi bilmiyorsan kesin bilene yaptır. Sosyalde rehber de var kontrol et kendin yapacaksan yine de.

Technopat'in YouTube kanalından izleyerek yapmaya çalıştım kendim. Ama onların sürdükleri direkt yayıldıkları yere yapışıp kalıyordu. Yani her yere yayılıyordu ama benimki biraz daha sıvı olduğu için tamamen her yerde yayılmadı. Silip tekrar deneyeyim mi?

Sistemim şöyle i5 6500, RX470 Nitro, H170M PLUS, 8 GB RAM.Boşta CPU sıcaklığı 50 derece civarlarında şuan. Metro Exodus orta ayarlarda 1440x900'da termal macun yenilediğim halde CPU sıcaklığı 85 dereceyi geçiyor hatırladığım kadarıyla eskiden geçmiyordu. Bu sıcaklık normal mi? Ve arkadaşımız PSU arızası olabilir demiş bu konudada yardımcı olur musunuz ?
Sistemim şöyle i5 6500, RX470 Nitro, H170M PLUS, 8 GB RAM. Boşta CPU sıcaklığı 50 derece civarlarında şu an. Metro Exodus orta ayarlarda 1440x900'da termal macun yenilediğim halde CPU sıcaklığı 85 dereceyi geçiyor hatırladığım kadarıyla eskiden geçmiyordu. Bu sıcaklık normal mi? Ve arkadaşımız PSU arızası olabilir demiş bu konuda da yardımcı olur musunuz?

Tekrardan şöyle biraz daha macun katarak yaydım böyle olması makbül müdür?

Dosya Ekleri

• IMG_20200417_175921.jpg
    IMG_20200417_175921.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Havalar sıcak kasa soğutması da iyi değilse çıkması normal. PSU arızasından hemen şüphelenilmez bir ses veya düzensizlik yoksa.

Bir ses veya düzensizlik yok dediğim gibi eveli gün sadece bir yanık kokusu geldi sadece. Kasa Dark Sub Zero model. Önde havayı içeri çeken 1 tane fan arkada da içteki havayı dışarı çıkaran bir fan var işlemcinin bir de ekran kartının var işte başka yok.

Bana kalırsa macundan. PSU arıza yapmış olsaydı parcalara akım sıkıntısı yapardı okadar oyun oynamışsın. Kaliteli macun ve hava akışını iyi saglamalısın. Bir de oyun oynarken arka planda değerlere bak sadece CPU değil hepsine bak kur fanspeed takip et. Benim yedek kasa deep cool 6Ti adet Turbo fanla besledim. Hava akışı cok mükemmel ulturada oynarım oyunları sıcaklık 45 arası hep hiç 60 görmedim. CPU üstündeki sogutucu efsane. Tavsiye ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_20200406_204333.jpg
    IMG_20200406_204333.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 39
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı