230v 50 Hz 500W PSU önerisi

Hocam patlama riski nasıl oluyor yani adam 650W beslemek isteyen sisteme gidip 400W takip mı yakıyor yani nasıl patlıyor.

Şu şekilde, Diyelim PSU 500W sistem boşta 60W çekiyor diyelim bir sorun yok. Ama sistem yük altına girdiğinde bir anda 300W çekerse PSU'nun parçaları aşırı dandik olduğundan bu gücü kaldıramadığından yanıyor veya patlıyor. Bu birinci senaryo. İkinci senaryo ise özellikle kötü hava şartlarında çoğu zaman şebekelerden 220V yerine maalesef ki yüksek akım 300V gelebiliyor bu yüzden PSU yüksek voltaj yediğinde genelde içerisinde ki büyük kondansatörler bomba gibi patlıyor PSU'da kalitesiz olduğundan tüm sistemi (anakart, işlemci vs.) Bozabiliyor. Genelde bu şekilde. Akım korumalı priz bile olsa o prizlerde çok güvenli değil, onlarında içinde elektronik parçalar var varistor, sigorta, kondansatör gibi. Bazen hiç o parçalara bir şey olmadan direk gelen yüksek voltajı prize verebiliyorlar. Çok tecrübe ettim ondan söylüyorum akım korumalı prizin hiç bozulmayıp ucunda ki cihazın yandığını çok gördüm ve üstte ki mesajda yazdığım gibi yaşadım da. Kısaca Rampage PSU'ya güven olmaz, devre yapısı, parçaları çok kalitesiz.
 
Şu şekilde, diyelim PSU 500W sistem boşta 60W çekiyor diyelim bir sorun yok. Ama sistem yük altına girdiğinde bir anda 300W çekerse PSU'nun parçaları aşırı dandik olduğundan bu gücü kaldıramadığından yanıyor veya patlıyor. Bu birinci senaryo. İkinci senaryo ise özellikle kötü hava şartlarında çoğu zaman şebekelerden 220v yerine maalesef ki yüksek akım 300v gelebiliyor bu yüzden PSU yüksek voltaj yediğinde genelde içerisinde ki büyük kondansatörler bomba gibi patlıyor PSU'da kalitesiz olduğundan tüm sistemi (anakart, işlemci vs.) Bozabiliyor. Genelde bu şekilde. Akım korumalı priz bile olsa o prizlerde çok güvenli değil, onlarında içinde elektronik parçalar var varistor, sigorta, kondansatör gibi. Bazen hiç o parçalara bir şey olmadan direk gelen yüksek voltajı prize verebiliyorlar. Çok tecrübe ettim ondan söylüyorum akım korumalı prizin hiç bozulmayıp ucunda ki cihazın yandığını çok gördüm ve üstte ki mesajda yazdığım gibi yaşadım da. Kısaca Rampage PSU'ya güven olmaz, devre yapısı, parçaları çok kalitesiz.

Hocam akım korumalı prizin işe yaradığını söyleyen çok kişi var yani hiç işe yaramıyor mu yüksek voltaj da falan bu arada sistem yük altına waat yükseltmesi doğru değil mi yani orta yol yok mu hocam 😁.
 
Yaramıyor demedim %50 yarıyor %50 yaramıyor gibi düşünülebilir. Yaramadığı durumlar oluyor maalesef.

Yani biraz kafam karıştı hocam sistem 60W direk 300W yükselirse patlar dediniz ama sistem hep düşük waat değerinde çalışmaz yani orta yolu yok mu kaliteli PSU'larda yoksa bunun için yüksek kaliteli parçalar mi koyuyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı