24 bin TL'ye RTX 4060 sistem alınır mı?

Ah ah gelde tekrar tekrar tekrar anlat yoruldum be sana bir şey anlatacağım diye. Ben asla RX7600 4060 dan iyi demedim. Aksine kabul ettim ama sistem alırken sadece ekran kartına değil de komple sisteme bakmak gerektiğini savundum. İleriye dönük olduğunu düşündüğüm B650 7500F RX7600 açıkçası bana H610 14400F 4060'lünden daha daha cazip olduğunu ileride 14400F i yükseltme yapacağı zaman H610'un zaten saçma görüleceğini anlatmaya çalıştım ayrıca 14400f"i inatla neden yükseltmeye ihtiyac duyduğunu anlayamıyorum. Dediğim sistemde ise ileride sadece ekran kartı yükseltmesi yapmanın yeterli oldugunu anlatamıyorum sana. Sen Intel'in ölü soketini övmeye Intel fanatikliği yapmaya devam et. Şu anda zaten herkes biliyor Intel'in 13. nesil ve 14. nesil işlemcilerdeki basarısızlığını ve AMD' işlemcilerde öne geçtiğini. Sorun yok gayet ortada zaten her şey.

Not: Gülücük emojisi ile aşalandığını düşünüyorsan zaten diyecek bir sözüm yok. Düşündüğün gibi kalabilirsin. Benlik sıkıntı yok. 😄

Kendim almayacağım kullanmaycağım sistemi başkalarına önerip insanların arkamdan kulağımı çınlatmasından keyif almam adil ve doğru sistem önerisi yapmamaktan şikayet etsem haklıyım her yorumuma gülücük atıp aşağılarcasına konuşan ben değilim sensin kendini fazla kurnaz akıllı sanıyorsun ama boşsun

7500 F in 14400FDEn iyi olduğu L3 önbellek dışında o da kağıt üstünde hiçbir durum yok performans açısından DDR 5 de 2 k her türlü gerisinde hem yaş olarak hem işlemci çekirdek sanal çekirdek olarak geride olan bir işlemciyi öneriyorsun ekran kartı zaten fiyasko AMD RX 7600 öneriyorsun 4060 karşısında üstelik bir de gelip burada bul bakalm DDR 5 sistem diyorsunuz attığım o 26 küsur olan sistemin çok iyi olduğunu biliyorsun sende ama sırf kendi egolarınızla insanları faiş fiyata dandik sistemlere yönlendirerek bir şey elde edebileceğinizi sanıyorsunuz o yolda devam benim vicdanım her daim rahat

L3 önbellek dışında demişsin önemli olan bu değil mi zaten? Hadi her şeyi geçtim attığım kasayı alsa yarın bir gün 9070 almak istese veya 5070 almak istese direkt alıp takabilecek. İşlemci gayet iyi, RAM'ler DDR5. Bu adam yarın bir gün güçlü bir ekran kartına geçip çözünürlük yükseleceği zaman DDR4 RAM'lerinle mi uğraşacak senin?

@Lseii kasayı değiştirme sebebimiz Gamepower PSU'lara güvenmiyoruz. Ne olacağı belli olmuyor.

Önerilenlerin 7500f dışında olan hiç biri alınmaz. Bütçeniz fazlasıyla kısıtlı o yüzden kendiniz toplasanız daha iyi olur. Her şeyi sıfı alıp temiz 2. el ekran kartı alınabilir. Hepsi toplamda 25 26k arasına patlıyor. Tabii ekran kartı fiyatını ne kadar düşürürseniz o kadar iyi.

L3 önbellek dışında demişsin önemli olan bu değil mi zaten? Hadi her şeyi geçtim attığım kasayı alsa yarın bir gün 9070 almak istese veya 5070 almak istese direkt alıp takabilecek. İşlemci gayet iyi, RAM'ler DDR5. bu adam yarın bir gün güçlü bir ekran kartına geçip çözünürlük yükseleceği zaman DDR4 RAM'lerinle mi uğraşacak senin?

Ne güzel bir detaysın sen öyle. Ağzından bal damlıyor. Dilimde tüy bitti şu an anlatacağım diye. 🙏

Önerilenlerin 7500F dışında olan hiçbiri alınmaz. Bütçeniz fazlasıyla kısıtlı o yüzden kendiniz toplasanız daha iyi olur. Her şeyi sıfı alıp temiz 2. el ekran kartı alınabilir. Hepsi toplamda 25 26k arasına patlıyor. Tabii ekran kartı fiyatını ne kadar düşürürseniz o kadar iyi.

Katılıyorum, 2. el güzel bir ekran kartı alınabilir.

L3 önbellek dışında demişsin önemli olan bu değil mi zaten? Hadi her şeyi geçtim attığım kasayı alsa yarın bir gün 9070 almak istese veya 5070 almak istese direkt alıp takabilecek. İşlemci gayet iyi, RAM'ler DDR5. bu adam yarın bir gün güçlü bir ekran kartına geçip çözünürlük yükseleceği zaman DDR4 RAM'lerinle mi uğraşacak senin?

@Lseii kasayı değiştirme sebebimiz Gamepower PSU'lara güvenmiyoruz. Ne olacağı belli olmuyor.

Abi kasayı anladım zaten MSI kalite onda sorun yok ama kafamda şu kaldı 4060 7600'den çok daha iyi değil mi bir de 7500 F çok ısınıyormuş sıvı soğutucuya da yükseltmem gerekmez mi onun dışında ileride ekran kartı değişsem mesela 5060 alsam falan bile 7500e darboğaz yapmıyormuş sanırım o konuda mantıklı o yüzden ama korkuyorum 7600 ekran kartından bir de kendim toplama opsiyonum yok montaj şart 2.el de almam abi.

7500F ile 4060 bulabilirseniz alın. İleride anakart ile uğraşmadan en azından rahatlıkla upgrade yapabilirsiniz. 4060 bulunmazsa 2. el düşünürseniz, güzel sistem toplama şansınız var. @ubiiyy hocama sonuna kadar katılıyorum.

Son düzenleme:
Abi kasayı anladım zaten MSI kalite onda sorun yok ama kafamda şu kaldı 4060 7600'den çok daha iyi değil mi bir de 7500 F çok ısınıyormuş sıvı soğutucuya da yükseltmem gerekmez mi onun dışında ileride ekran kartı değişsem mesela 5060 alsam falan bile 7500e darboğaz yapmıyormuş sanırım o konuda mantıklı o yüzden ama korkuyorum 7600 ekran kartından bir de kendim toplama opsiyonum yok montaj şart 2.el de almam abi.

Çok daha iyi falan değil teknoloji olarak önde. Isınan bir işlemci ama sıvı soğutucuya gerek yok, kaliteli bir hava soğutma işini görür.

7500F ile bir 4060 bulabilirseniz alın. İleride anakart ile uğraşmadan en azından rahatlıkla upgrade yapabilirsiniz. 4060 bulunmazsa 2. el düşünürseniz güzel sistem toplama şansınız var. @ubiiyy hocama sonuna kadar katılıyorum.

Abi bu kadar konuşma sonucu ben de 7500F + 4060 aradım zaten ama çok pahalı onlar 2.el fiyatlarına baktım normalinden hiç de farklı değil 10bin falan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı