24 pinli anakart girişine 18 pinli takınca çalışmıyor

Anakart 24 pinli bende 18 pinli PSU var bunun yüzünden PC çalışmıyor. Ne yapmalıyım PSU değiştirmekten başka? Bunun 18 pinliden 24 pinliye çeviricisi var mı?

18 pin PSU'nun Watt değeri ve enerjiyi stabil iletmesi de sorun olacağından çevirici vs. önermiyorum en sağlıklı yöntem yenisini almak olacaktır.

Şimdi hocam ben size güzelce açıklayayım. Atıyorum bilgisayarınız 500W güç istiyor ama siz ona 300W veriyorsunuz. Bu durumda yeterli gücü alamadığı için çalışmıyor. Aynı araba gibi. Arabaya da yokuşta yeterli gazı vermezseniz araba ilerlemeyecektir.

Ya bana kalsa bende alacağım ama en azından yaz tatiline kadar idare edemez miyim?

Söz konusu çeviriciler mevcut fakat Türkiye kapsamında bulmak imkansız yurt dışında bile çok az bulunuyor araştırırsanız genellikle 24 pinden 18 pin e çeviricileri bulursunuz.

Elektrik konusunda bilginiz varsa ve eliniz yatkınsa soket değişimi yapın diyebilirim fakat bu işlem çok riskli olup sistem üzerinde geri dönülemez arızalara yol açabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı