24 yaşında tekrar üniversite sınavına girmek geç mi olur?

Ozan-Tufan

Kilopat
Katılım
28 Ekim 2013
Mesajlar
1.260
Makaleler
12
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben 24 yaşına girmek üzere olan biriyim ve açıkçası yeniden üniversite sınavına girmek istiyorum. Kaldığım şehir benim için çok uzak ve masraflı. Yaşadığım şehir veya yakın civarında İngilizce bölümlerine gitmek istiyorum. Sizce yeniden sınava girmem çok mu geçtir? Psikolojim çok bozuk.

@er36po @Recep Baltaş @Ali Güngör
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, geç değil. 4-5 yıl için tüm hayatınızı kötü geçirmeye değmez. Kötü derken, elbette lise mezunları da rahat ve iyi işlerde çalışabiliyor ancak üniversite mezunluğu ile kıyaslanınca kötü kalıyor. Yukarıda denildiği gibi açık lise sınavlarına 45-50 yaşında insanlar bile giriyor. Hatta sakat insanlar bile görmüştüm. Aynı şekilde üniversitelerde de 24 yaşına oranla çok yaşlı insanlarda var. Herkes çok kötü bir durum içinde okumaya çalışırken böyle yapmanızı doğru bulmuyorum. Her şeyden önce kendinize, yaşamınıza ihanet etmiş olursunuz. Yaşınızdan dolayı garipseneceğinizi düşünüyorsanız yanlış düşünüyorsunuz. Dediğim gibi üniversitede de yaşlı insanlar var.
 
Bölümünü sevmeyip, bırakıp gitmeyi düşünüyorsan şimdiden adımını at bu yönde. Meslek bir insanın hayatı oluyor. Yıllar sonra keşke demekten iyidir. Bir de insan hayallerinin peşinde koşmalıdır. Bunu yapsam bu ne der vs. gibi sözleri aklınızdan geçirmeyin. Tabi bu cümleyi ne kadar desem de her daim hayatımda uygulayamadım maalesef.
Eğer amacınız sadece şehir değişmekse, bölümden memnunsanız yatay geçişle istediğiniz şehirlere girmeye çalışın. Tekrar üniversite sınavına girmemiş olursunuz.
 
Şu an üniversite 2. sınıftayım. Sınıfta 42 yaşında bir kadın var kimse neden üniversite okuyorsun diye bir şey demedi aksine sınıftaki kızlarla arkadaş olup takılıyorlar :D yani insan istedikten sonra hiçbir şey geç değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı