240 Hz 1 ms Monitör Tavsiyesi

rootsh

Megapat
Arkadaşlar merhaba, oyun için 240Hz, 1ms özelliklere sahip bir monitör arıyorum. Full HD olması yeterlidir. 1920x1080 çözünürlükte 240Hz yenileme sıklığıyla 1ms gecikmeyi ghosting ya da inverse ghosting yapmadan en kusursuz şekilde alabileceğim monitörü tavsiye ederseniz sevinirim.

Ekran kartım 750 Ti bu arada. Yüksek donanım gerektiren oyunlardan ziyade normal (örneğin CS:GO ya da tarayıcı oyunları) için almak istiyorum.

Bu arada ben hangi panel iyidir, kötüdür onu bilmiyorum. Siz bana en iyi panel hangisiyse onun üzerinden örnek verin.

Şu anda LG29UM57 Ultrawide 60Hz 5ms modelini kullanıyorum ve neden bilmiyorum ama artık ekrana bakarken gözlerime cam kırığı giriyor gibi hissediyorum. Özellikle bu HZ & MS farklarını öğrendikten sonra daha çok dikkatimi çeker oldu.

Son düzenleme:
Sağlık herşeyden önemli, bir doktora danışın.

Teşekkürler.. Günde 10 saat aralıksız bilgisayar başındayım. Oyun oynayamıyorum şu HZ ve MS farklarını öğrendiğimden beri. Gözüme inanılmaz şekilde çarpıyor, sürekli ona odaklanıyorum. Ve oyun oynama isteğimi kaybediyorum. Bu yüzden 240hz 1ms input lagı olabildiğince en düşük seviyede olan monitör arayışındayım.

10 saat aralıksız monitöre bakmak hangi monitörü alırsanız alın sağlığa zararlıdır. Göz doktoruna gidip gözünüzün bozuk olup olmadığını öğrenin. Bir sorun yoksa dinlendirici, bilgisayar için gözlük yazmasını söyleyin. Gözünüzde sorun yoksa yazacağı gözlükle bilgisayar kullanırsanız göz sağlığınızı da korumuş olursunuz. Monitör tavsiyesine gelirsek Hz değeri yüksek monitörler göz sağlığı için iyi deniyor. Diğer arkadaşlar yardımcı olurlar monitör konusunda çok fikrim yok ama 750 Ti ekran kartına 240 Hz monitör bana biraz abartı gibi geldi. CS:GO harici başka oyun oynamayı düşünmüyor musunuz? Düşünüyorsanız 240 Hz monitör yerine aynı bütçeyle ve ekran kartını satarak 144 Hz monitör ve sisteminizin darboğaz yapmayacağı bir ekran kartı daha uygun olur kendi fikrimce.
Düzenleme: Monitörünüzün parlaklığı, kontrast ayarı, mavi rengi çok fazla kullanıyor olabilir misiniz? Mavi renk ayarını düşürürseniz görüntü daha kızarır ama gözlerinizin rahatladığını hissedersiniz. Monitör panelinde sıcaklık ayarları olarak otomatik ayarlar da olabilir. Orada sıcak olanları seçerseniz monitör rengi kızarır ama gözleriniz ciddi anlamda rahatlar. Soğuk ayarlar yani mavi rengin fazla olduğu ayarlar daha hoş gözüküyor ama gözü cidden çok yoruyor. Ayarı değiştirince bunu anlıyorsunuz.

10 saat aralıksız monitöre bakmak hangi monitörü alırsanız alın sağlığa zararlıdır. Göz doktoruna gidip gözünüzün bozuk olup olmadığını öğrenin. Bir sorun yoksa dinlendirici, bilgisayar için gözlük yazmasını söyleyin. Gözünüzde sorun yoksa yazacağı gözlükle bilgisayar kullanırsanız göz sağlığınızı da korumuş olursunuz. Monitör tavsiyesine gelirsek Hz değeri yüksek monitörler göz sağlığı için iyi deniyor. Diğer arkadaşlar yardımcı olurlar monitör konusunda çok fikrim yok ama 750 Ti ekran kartına 240 Hz monitör bana biraz abartı gibi geldi. CS:GO harici başka oyun oynamayı düşünmüyor musunuz? Düşünüyorsanız 240 Hz monitör yerine aynı bütçeyle ve ekran kartını satarak 144 Hz monitör ve sisteminizin darboğaz yapmayacağı bir ekran kartı daha uygun olur kendi fikrimce.

Sadece oyun için değil. Zaten oynadığım tek oyun şu an browser tabanlı rekabetçi bir futbol oyunu. Onda da 600 FPS alabiliyorum ama 60 görüyorum monitörümden dolayı. Hani olur da alırsam 240hz en fazla CS:GO oynarım diyorum. Yoksa pek oyun taraftarı değilim ama dediğim gibi şu aralar mouse'u kaydırırken bile gözüme takılıyor sanki böyle parça parça gidiyor gibi geliyor. O yüzden 240hz 1ms istiyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı