240 Hz monitör önerisi

Çok teşekkür ederim hocam bu arada bu monitörde de ayar yapmaya gerek var mı ghosting vs. olmaması için o konuda pek bilgim yok bir de ben 270 Hz kullanmayacağım OC yapmak istemiyorum 240 Hz olarak kullanacağım.

OSD menüsünden tepki süresini level 4 yapman gerekiyor.

Tamamdır hocam onun dışında başka bir şey yok galiba GtG veya mbrs falan cart curt yok değil mi? Yani her türlü 1ms.

LCD monitörlerde ortalama 1ms çok zor. Anlık 1ms görebilenler var ama, ortalama 1ms tepki süresine sahip IPS ve VA monitör görmedim. TN panelde de 2ms falan görmüştüm. Samsung G6 360Hz OLED bile 1ms ortalama tepki süresine sahip. Yani 1ms pazarlama stratejisi demek. OverDrive modunu en sona çekersen görebilir ama, çok fazla overshoot yapar. Markalar bunu belirtmeden 1ms diyor.

Gördüğün gibi oldukça hızlı.
IMG_2804.png
IMG_2803.png

Monitörü kullanmadığım için bildiğim bir ayarı yok. En önemlisi olan tepki süresi ayarından bahsettim zaten. Kontrast, parlaklık, keskinlik vb ayarları göz zevkine göre ayarlarsın.

Son düzenleme:
LCD monitörlerde ortalama 1ms çok zor. Anlık 1ms görebilenler var ama, ortalama 1ms tepki süresine sahip IPS ve VA monitör görmedim. TN panelde de 2ms falan görmüştüm. Samsung G6 360Hz OLED bile 1ms ortalama tepki süresine sahip. Yani 1ms pazarlama stratejisi demek. OverDrive modunu en sona çekersen görebilir ama, çok fazla overshoot yapar. Markalar bunu belirtmeden 1ms diyor.

Gördüğün gibi oldukça hızlı.
Eki Görüntüle 2459806Eki Görüntüle 2459807

Monitörü kullanmadığım için bildiğim bir ayarı yok. En önemlisi olan tepki süresi ayarından bahsettim zaten. Kontrast, parlaklık, keskinlik vb ayarları göz zevkine göre ayarlarsın.

Anladım hocam şu an kullandığım monitörden hızlı olsun yeterli zaten aldığım monitör LCD değil ki.

Açıklamada FHD yazıyordu da o yüzden dedim vallahi aldık bakalım hocam bazı forumlarda ve konularda ASUS'un TUF serisini çok gömmüşler açıkçası biraz tırstım ama bakalım.

FHD yazan şey çözünürlük yani 1080p. Çok alakasız konular yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı