240 Hz monitör önerisi

Hocam peki ASUS TUF serisini kötüleyenler hakkında ne düşünüyorsunuz bunun hakkında yeni bir konu da açmayı düşünüyorum.

Saçmalamış derim. Her markanın iyi/kötü ürünü var. Birkaç tanesi kötü diye hepsi kötü olmaz. Bir de bunun tam tersini diyenler var. TUF çok sağlam veya ROG çok kaliteli diğerlerine bakmam vs diye. Geçen gün 20K'ya 2K IPS ROG monitör alan gördüm. Aynı paraya 4K kaliteli IPS monitör var. 2-3 bin TL üstüne MiniLED 4K monitör ve OLED monitör var. Bir de öğrenci indirimiyle 17.5K'ya OLED alabiliyorsun. Bu mevzudan 2 gün sonra öğrenci indirimiyle 17.500 TL'ye 2K 360Hz OLED aldırdım forumdaki bir arkadaşa.

İps’i alan arkadaşa İncelemesini at dedim gidip 10K'ya satılan başka bir ROG monitörün incelemelerini atıp bak ROG monitörler çok iyi diye konuştu. Attıkları da çer çöp incelemeler. Monitörün incelemesi yoksa alınmaz. TUF veya ROG fark etmez. Kötü mü yoksa iyi mi anlayamazsın.

Saçmalamış derim. Her markanın iyi/kötü ürünü var. Birkaç tanesi kötü diye hepsi kötü olmaz. Bir de bunun tam tersini diyenler var. TUF çok sağlam veya ROG çok kaliteli diğerlerine bakmam vs diye. Geçen gün 20K'ya 2K IPS ROG monitör alan gördüm. Aynı paraya 4K kaliteli IPS monitör var. 2-3 bin TL üstüne MiniLED 4K monitör ve OLED monitör var. Bir de öğrenci indirimiyle 17.5K'ya OLED alabiliyorsun. Bu mevzudan 2 gün sonra öğrenci indirimiyle 17.500 TL'ye 2K 360Hz OLED aldırdım forumdaki bir arkadaşa.

IPS'i alan arkadaşa incelemesini at dedim gidip 10K'ya satılan başka bir ROG monitörün incelemelerini atıp bak ROG monitörler çok iyi diye konuştu. Attıkları da çer çöp incelemeler. Monitörün incelemesi yoksa alınmaz. TUF veya ROG fark etmez. Kötü mü yoksa iyi mi anlayamazsın.

Anladım hocam tekrardan teşekkür ediyorum ürün geldiği gibi ölü piksel testini ghosting testini ve incelemesini yapıp fotoğraflı bir şekilde yapacağım ürünün tek kötü yanı asansör olayının olmaması diyenlerde var fakat bana gerek yok zaten ben VESA desteği ile kullanacağım monitör kolu var bende.

@bluerr hocam tekrardan merhaba monitör bugün geldi kurulumunu yaptım ben VESA ile kullandığım için beni epey uğraştırdı ama kurdum şu anlık her şey çok güzel ölü piksel testi yaptım sorunsuz gibi ghosting testi de yaptım gayet başarılı sıfır ghosting var yalnız sizin dediğiniz OSD ayarını buldum ama level yazmıyor od diye bir şey var onda yazıyor level.

Dosya Ekleri

• IMG_2736.jpeg
    IMG_2736.jpeg
    141,1 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_2731.jpeg
    IMG_2731.jpeg
    133,1 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG_2735.jpeg
    IMG_2735.jpeg
    154,9 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Anladım hocam tekrardan teşekkür ediyorum ürün geldiği gibi ölü piksel testini ghosting testini ve incelemesini yapıp fotoğraflı bir şekilde yapacağım ürünün tek kötü yanı asansör olayının olmaması diyenlerde var fakat bana gerek yok zaten ben VESA desteği ile kullanacağım monitör kolu var bende.

@bluerr hocam tekrardan merhaba monitör bugün geldi kurulumunu yaptım ben VESA ile kullandığım için beni epey uğraştırdı ama kurdum şu anlık her şey çok güzel ölü piksel testi yaptım sorunsuz gibi ghosting testi de yaptım gayet başarılı sıfır ghosting var yalnız sizin dediğiniz OSD ayarını buldum ama level yazmıyor od diye bir şey var onda yazıyor level.

ASUS'ta da aynı hesap. Level 4'e göre ayarlayın.

Hocam tekrardan merhaba bugün oyun oynarken akım korumalı prizin açma kapama anahtarına parmağım çarptı ve kapandı bende sonra geri açtım da monitöre zarar gelir mi FreeSync G-Sync özelliklerine falan.
Monitör açıldıysa ve anormal bir durumla karşılaşmadıysan bir şey olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı