Dostum bende VP249QGR'den 27inç 2K monitöre geçtim. Hiçbir dezavantaj hissetmedim açıkçası. Valorant'ta da rankım aşırı yüksek değil ama, düşükte değil. Yücelik-immo arası takılıyorum. 27inç 2K gayet de iyi gidiyor. Valorant'ta zaten çözünürlük düştükçe karakterler büyümüyor. CS de sorun yaşayabilirsin belki. Yine de 144Hz'den 240Hz'ye geçeceğiniz için memnun kalacağınızı düşünüyorum. Zaten G65B tepki süresi olarak da VP249QGR'den daha iyi. 240Hz 1080p monitörlerin eyvallah akıcılığı iyi hoş ama, görüntü kalitesi çok zayıf kalıyor.
Tabii ben sadece rekabetçi oyun oynarım diyorsan IPS flat bir monitör alabilirsin. Karma kullanım için mantıklı bulmuyorum sadece.
Mesela bütçenizdeki 240Hz IPS monitörlerden birisi. Benim bu bütçelerde önerdiğim bir monitör.
En ucuz Samsung Odyssey G4 LS25BG400EUXUF 25" 1 ms Full HD Pivot IPS 240 Hz Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Samsung Odyssey G4 LS25BG400EUXUF 25" 1 ms Full HD Pivot IPS 240 Hz Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 7.529,04 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Bu monitörün renk gamutu, kontrast, parlaklık, siyahlar, çözünürlük, tepki süresi vs her alanda G65B'den daha zayıf. Yani sırf flat ve IPS olduğu için her alanda bir downgrade yaşayacaksın. Buna VG249QM1a ve AOC 24G2ZE de ekleyebilirsin. Bu dediklerimin aynısı bu monitörler içinde geçerli. VG249QM1a yine tepki süresinde G65B ile oldukça yakın. Tabii Black smearing'ten dolayı hepsi hareket halinde daha iyi bir performans gösterecektir. Yine de kalan tüm alanlarda daha kötü performans alacaksın. O yüzden seçimini iyi yapmanı öneririm.