240 Hz monitör önerisi

144HZ yeterli 240 aşırıya kaçıyor.

Zowie monitörler biraz kullanıcı ayarı gerektiren monitörler. Genelde niş ürünler böyledir.

Göz rahatlığın için renk ayarlarını, Black eQualizer ve Color Vibrance ayarlarını, yine Nvidia Digital Vibrance ayarları ile sana en rahat gelecek şekilde ayarlayabilirsin.

Prosettings.net vb. sitelerde pro oyuncuların digital vibrance ve black equalizer, brightness vs. değerlerinin olduğu listeler oluyor, oraları baz alabilirsin fakat o renk ayarlarında bilgisayarı normal kullanma.

CS:GO oynayacağın renk ayarlarını yaptığında, monitörün yanında gelen S-Switch'in 1 tuşuna 3 4 saniye basılı tut, o ayarları 1'e kaydedecektir. Sonra 2 tuşuna bas ve hani video izlemek için, webde dolaşmak için daha loş, düşük vibrance ve black equalizer'lı bir renk ayarı yapıp 2'ye basılı tut ve onu da 2'ye kaydet. Böylelikle cs oynayacağın zaman 1'e basar takır takır oynar, forumda takılacağın zaman 2'ye basar rahat rahat forumda takılırsın.

Oyun oynamadığın profillerinde (2'de mesela) DyAc'i kapatmanı tavsiye ederim.

DyAc açık ve kapalı profillerde geçiş yaparken ekran bi gidip geliyor, korkma normal o.

Hocam, masaüstünde niye DyAc kapatmak mantıklı?

Hocam, masaüstünde niye DyAc kapatmak mantıklı?

BenQ'nun Zowie monitörlerinde de Flicker Free özelliği var yine, DyAc'de benzer bir bulanıklık önleyici özellik olduğu için Flicker Free'yi kapatıyor DyAc açıldığında.

Normal browser kullanımı, film izleme vs. için Flicker Free daha uygun.

Ayarlarını bozarım diye hiç dokunmadım ya teşekkürler bu arada.

Son düzenleme:
Adam 240Hz monitör istedi diye bir dövmediğiniz kalmış. Konuyu okuyayım belki hoşuma giden bir monitör görürüm dedim, pişman oldum açıkçası.

Konuda 2 adet mesajınızla karşılaştım, daha önce kullandığım monitör:
Asus VS229HA 60Hz VA panel bir monitördü, link

Şimdi ise Acer KG241QS 165Hz (144Hz) TN panel link monitörü deniyor ve kullanıyorum bir kaç haftadır, son bir kaç gündür gözlerim aşırı kanlanıyor yoruluyor bir hafta öncesine kadarda beyaz göz tabakam kırmızı/sarı oluyordu sizce bu monitörden kaynaklımıdır ?
Bu kısımdada bahsetmişsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…