240 Hz monitör önerisi

Dostlar şu anda sipariş vereceğim hangisi söyleyin günahımızı yaşayalım :)

İkisi arasında tartışmasız Gigabyte. BenQ diyenlerin KD25F'ten haberi olduğunu sanmıyorum açıkçası. Ayrıca ASUS XG248Q, XG258Q, Alienware AW2518WF ve Acer Predator XB252QB modellerine de bakabilirsiniz. Yine de hiçbiri KD25f kadar iyi değil ama daha ucuzlar.

Son düzenleme:

Zowie alın.

Son kararın bu ikisi arasında kaldı ise ben kendime alıyor olsam Gigabyte olanı alırdım.

Fakat yukarılarda acelem yok bekleyebilirim yazdığın için gene son bir uyarı yapayım sana en başta ViewSonic'in LED panel 240Hz monitörünü atmıştım sana eğer bekleyeceksen ASUS ve diğer markalarda önümüzde birkaç ay içinde tahmin ediyorum nisan Mayıs aylarında kendi LED panel 240Hz monitörlerini çıkaracaklar sadece CS GO oynayacağım geri kalan şeyler benim için önemli değil diyorsan burada paylaştığın Gigabyte'i alabilirsin ama şu an mevcut GPU'lar ile CS dışında birçok rekabetçi oyunda maks alabileceğin değer 180-200 FPS'lerde bu durumda. Ben PUBG'de 2070SUPER ile 160-180 ortalamalarda alabilmekteyim. Ama oyunun yanında film dizi izlediğim zaman maalesef TN panel benim için acı verici oluyor hemen IPS panelime dönüp oradan izlemeye başlıyorum film veya diziyi uzun vadeli kullanımda da TN panel göz yorgunluğu yapmakta (bu tamamen benim kişisel deneyimim bilimsel veridir diyemem).

Sonuç olarak hemen bir monitöre ihtiyacım olsaydı benim tercihim 240Hz ips/led panelli bir monitör olurdu. Fakat eğer sen nihai kararını vermiş ve bu 2 monitörden birini seçeceğim diyorsan Gigabyte diyorum markanın uluslarası Gaming ürünleri Aorus markası adı altında toplandı aldığın monitörde esasen Aorus marka dipnot olarak belirteyim.

Son kararın bu ikisi arasında kaldı ise ben kendime alıyor olsam Gigabyte olanı alırdım.

Fakat yukarılarda acelem yok bekleyebilirim yazdığın için gene son bir uyarı yapayım sana en başta ViewSonic'in LED panel 240Hz monitörünü atmıştım sana eğer bekleyeceksen ASUS ve diğer markalarda önümüzde birkaç ay içinde tahmin ediyorum nisan Mayıs aylarında kendi LED panel 240Hz monitörlerini çıkaracaklar sadece CS GO oynayacağım geri kalan şeyler benim için önemli değil diyorsan burada paylaştığın Gigabyte'i alabilirsin ama şu an mevcut GPU'lar ile CS dışında birçok rekabetçi oyunda maks alabileceğin değer 180-200 FPS'lerde bu durumda. Ben PUBG'de 2070SUPER ile 160-180 ortalamalarda alabilmekteyim. Ama oyunun yanında film dizi izlediğim zaman maalesef TN panel benim için acı verici oluyor hemen IPS panelime dönüp oradan izlemeye başlıyorum film veya diziyi uzun vadeli kullanımda da TN panel göz yorgunluğu yapmakta (bu tamamen benim kişisel deneyimim bilimsel veridir diyemem).

Sonuç olarak hemen bir monitöre ihtiyacım olsaydı benim tercihim 240Hz ips/led panelli bir monitör olurdu. Fakat eğer sen nihai kararını vermiş ve bu 2 monitörden birini seçeceğim diyorsan Gigabyte diyorum markanın uluslarası Gaming ürünleri Aorus markası adı altında toplandı aldığın monitörde esasen Aorus marka dipnot olarak belirteyim.

Şu anda kullandığım monitör ile ben her şeyi çok rahat yapabiliyorum. TN mi IPS mi bilmiyorum ama ben oyunlarda ki verimlilik için monitör olmayı planlıyorum. Yan ekran olarak zaten kullanacağım bu monitörü. Eğer dediğiniz gibi film izlerken çok kötü bir deneyim sağlıyorsa bu monitörden izlemeye devam ederim. Sorun olur mu bu şekilde? Aoc 23.6
Oyun için alıyorum anlayacağınız oyunda bana artı bir şey katacak 3bin bandında en iyi monitör hangisiyse uzun vadeli onu almak istiyorum. Acelem yok yalnız boşa da beklemek istemiyorum.

Şu anda kullandığım monitör ile ben her şeyi çok rahat yapabiliyorum. TN mi IPS mi bilmiyorum ama ben oyunlarda ki verimlilik için monitör olmayı planlıyorum. Yan ekran olarak zaten kullanacağım bu monitörü. Eğer dediğiniz gibi film izlerken çok kötü bir deneyim sağlıyorsa bu monitörden izlemeye devam ederim. Sorun olur mu bu şekilde? Aoc 23.6
Oyun için alıyorum anlayacağınız oyunda bana artı bir şey katacak 3bin bandında en iyi monitör hangisiyse uzun vadeli onu almak istiyorum. Acelem yok yalnız boşa da beklemek istemiyorum.

Kullandığınız monitör LED dolayısı ile onda aldığınız renk kalitesini bu monitörlerde alamayacaksınız.

Oyun için alıyorsanız beklemek istemiyorsanız tamamen size kalmış bir durum. Ben daha önce değinmiştim fakat gene değineyim alacağınız monitörde dahili hoparlör olmasına dikkat edin kulaklık gerektirmeyen Single Player bazlı oyunlarda dahi kulaklık takmak durumunda kalırsınız bu iki monitörde de yok sanırım dahili hoparlör ya da ben göremedim. Kendi kullandığım monitörde 2 adet 2W var ve son derece tiz ve kalitesi bir ses veriyor kendi kullandığım monitörü önermiyorum bu yönden diğer oled olan monitörlerimde 2 adet 3 W var onlar gerçekten ciddi ve iyi ses veriyor alırsanız buna da dikkat edin tüm 2 Watt'lar aynı mıdır bilemiyorum ama 3 Watt alma şansınız varsa minimum 3 Watt alın.

KD25F'i inceledim şimdi. Özellikle tepkime süresi kısmında 0.5 ms olduğu için benim XL2546'dan daha iyi gözüküyor. Fakat ince çerçeve FPS oyunları için iyi bir tasarım tercihi değil. Ayrıca ayakları da çok büyük. Öte yandan genel olarak kendine "espor monitörü" diyen monitörler arasında iyi bir monitör gibi duruyor. Ha ben XL2546'mı satıp bunu almazdım :) en azından VA ya da IPS panel değil, doğru konumlandırılmış bir monitör.

Daha önce söylediğim gibi XL2546S çıkıyor, KD25F'i onunla kıyaslamak lazım. Bu noktada daha adil olur kıyaslama. Fakat yine de ben olsam 1ms - 0.5ms farkını test edip emin olmadan değiştirmezdim. Ayrıca Zowie'yi Zowie yapan dyac, Black equalizer, color vibrance vb. yazılımları. Bunlar Zowie'ye özel yazılımlar. Söz konusu FPS oyunları olduğunda ben Predator ve Zowie dışında bir monitör kullanılmasını tavsiye etmiyorum.

Şahsi fikrim bu yönde.

Ayrıca Zowie'yi Zowie yapan dyac, Black equalizer, color vibrance vb. yazılımları. Bunlar Zowie'ye özel yazılımlar.

Diğer markalarda farklı isimler altında aynı özellikler mevcut. Zowie dyac, NVIDIA Ulmb'dir. Aynı özellik Aorus tarafında aım stabiliser; ASUS tarafında elmb olarak geçer mesela. Black eq zaten neredeyse her monitörde var artık. Vibrance ayarı da GPU yazılımlarında zaten mevcut. Açıkçası şu an Zowie, piyasanın çok gerisinde. Çoğu model şu an en azından FreeSync sunarken Zowie sunmuyor.

KD25F'te dahili ses kartı, sistem bilgileri için OSD, Game assist (Crosshair vs.), pıp & pbp, FreeSync (G-Sync uyumlu) gibi hoş özellikler var. Crosshair hariç hiçbiri aşırı bir avantaj sağlamıyor tabii ama "olsa güzel olur" tarzı özellikler.

Diğer markalarda farklı isimler altında aynı özellikler mevcut. Zowie DyAc, Nvidia ULMB'dir. Aynı özellik Aorus tarafında AIM Stabiliser; ASUS tarafında ELMB olarak geçer mesela. Black EQ zaten neredeyse her monitörde var artık. Vibrance ayarı da GPU yazılımlarında zaten mevcut. Açıkçası şu an Zowie, piyasanın çok gerisinde. Çoğu model şu an en azından FreeSync sunarken Zowie sunmuyor.

KD25F'te dahili ses kartı, sistem bilgileri için OSD, game assist (crosshair vs.), PIP & PBP, FreeSync (G-Sync uyumlu) gibi hoş özellikler var. Crosshair hariç hiçbiri aşırı bir avantaj sağlamıyor tabii ama "olsa güzel olur" tarzı özellikler.
ELMB iyi midir? XD

Technopat Haberler

Geri
Yukarı