240 Hz monitörde 240'tan düşük FPS almak

Asayiş Berkemal

Hectopat
Daha fazla  
Ben monitör almayı düşünüyorum, laptopum 60Hz olduğu için bazı oyunlarda FPS 100 üstüne çıkmıyor. Apex PUBG PC Ultra'da oynuyorum, şöyle bir şey var mı; 240Hz anlamak için 240FPS almam gerekiyor mu? Yani mesela PUBG Mobile zaten 60FPS ile sınırlı, yani 240Hz farkını anlamam için 240FPS almam gerekiyor diye bir kural var mı?

240Hz anlamak için 240FPS almam gerekiyor mu? Yani mesela PUBG Mobile zaten 60FPS ile sınırlı, yani 240Hz farkını anlamam için 240FPS almam gerekiyor diye bir kural var mı?

Evet öyle bir kural var.

240FPS alamadıktan sonra 240Hz almanın da bir mantığı yok.

Hele PUBG Mobile için monitör almanın hiçbir mantığı yok.

Ben monitör almayı düşünüyorum, laptopum 60Hz olduğu için bazı oyunlarda FPS 100 üstüne çıkmıyor. Apex PUBG PC Ultra'da oynuyorum, şöyle bir şey var mı; 240Hz anlamak için 240FPS almam gerekiyor mu? Yani mesela PUBG Mobile zaten 60FPS ile sınırlı, yani 240Hz farkını anlamam için 240FPS almam gerekiyor diye bir kural var mı?

Alakası yok bence 240 Hz monitöre de gerek yok.

Evet, akıcılığı anlayabilmek için 240 veya daha üstü FPS alman gerekiyor. 240 Hz'de FPS 240'ın altına düşerse akıcılığı kaybetmiş ve kasıyor hissi oluşur. Bu sadece 240 Hz'e özel de değil. FPS, tazeleme hızının altına indiğinde akıcılığı kaybetmiş gibi görüntü kasması olabilir.

Evet, akıcılığı anlayabilmek için 240 veya daha üstü FPS alman gerekiyor. 240 Hz'de FPS 240'ın altına düşerse akıcılığı kaybetmiş ve kasıyor hissi oluşur. Bu sadece 240 Hz'e özel de değil. FPS, tazeleme hızının altına indiğinde akıcılığı kaybetmiş gibi görüntü kasması olabilir.
Bende 144 hz var.Cs go da fps 144 altına inince gerçekten 20 fps gibi kasıyor ama diğer oyunlarda ( 13.cuma gibi) 80 fps ile oynuyorum ve full akıcı, kasmanın k si bile olmuyor.

Gayet alakası var. Eğer FPS değeriniz olağan Hz değerinden düşükse performans kaybı olur. Hatta 60Hz ile aldığınız görüntü kalitesi daha iyi bile olabilir.
Yani 240hz monitörde 150 fps alan kullanıcı; 60hz monitörde 60fps alan kullanıcıya göre daha kötü deneyim yaşıyor diyorsunuz. Doğru muyum? :D

@-yunus-Emre Aynı durumu ben de yaşadığımdan iyi biliyorum. FPS anlık olarak 144'ün altına indiğinde sanki normal bir monitörle 60'ın altına inmiş gibi açıkça kendini belli ediyor. Direkt gözüm FPS'e gidiyor aslında kasmaması için yeteri kadar yüksek ama yine de görüntü kasıyor.

Hertz odaklı rekabetçi oyunlar tercih edilecekse görüntü kalitesi her zaman için en son plandadır. Öncelik akıcılık ve yüksek performanstır. Bu yüzden bütün oyunlarda olabilecek en düşük grafik kalitesi ayarları tercih edilir, amaç performanstır.

@Mysa Tam olarak öyle değil. Ayarlanmış tazeleme hızına FPS yetişemiyorsa akıcılık bozuluyor. Görüntü sanki 60 FPS'in altındaymış gibi hissettiriyor. Eğer ki 150 FPS alınan sistemde Hertz'i 144'e çekersen böyle bir problem yaşamazsın. Nihayetinde dediğin gibi 240 Hz monitörde 150 FPS almak 150 kareyi görebilmek demektir. Ancak FPS 240'a ulaşmadığı için aynı 60'ın altına inen FPS ile akıcılık nasıl bozuluyorsa bunda da aynı sorun yaşanacak demektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı