2400 MHZ RAM'i 3200 MHZ olarak çalıştırmak

alpralbyrk

Decapat
Yakın Zamanda AMD Ryzen işlemcili bir sistem topladım ve parayı anca denkleştirdiğim için A320 anakart aldım, overclock yapamıyorum. 2400 MHz olan RAM'leri 3200 MHz yapmak istiyorum ama tam 3200 MHz olarak çalışmaz diye korkuyorum ( Overclock yapamadığım için 3200'e çıkaramam). Tam 3200 MHz olarak çalışır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oveclock ile 2400Mhz'den 3200Mhz'ye alabilirsiniz. Ama hız yükseldiği için aynı zamanda gecikme değerleri de artacaktır. BIOS'tan direk 3200Mhz'ye alın gerekirse ek Volt'ta verebilirsiniz azar azar. 1.4 V'nin üstüne çıkmayın risktir. Bu çipten çipe değişen bir durum RAM'inizin modelini ve tam sistemizi belirtirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.

@hovarda Yanlış bilgi. Ben dahil forumda bunu yapan bir çok kişi var. @Vivace etiketliyorum. Kendisi de benim gibi 3200Mhz'ye overclockladı hemde CL değerleri düşürülmüş şekilde. Bana da bir palaket yolla.

@hovarda Plaketimi istiyorum, eğer site üzerinden bakmak istersen; buraya tıkla.
370172

Bellekler, XMP desteği ile maksimum desteklediği frekansa çıkarılırlar. İşlemci ya da ekran kartı gibi overclock edilemezler. Etmeye çalışın, ya sistem açılmaz ya da mavi ekran alırsınız. :)
Tamamen yanlış bilgilendirme. Ben nasıl 2666Mhz'den 3200'e aldım o zaman veya @Vivace

@117084 Sistem Ryzen ise evet bir artış söz konusu oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı