2400 MHz ve 3200 MHz RAM birlikte kullanılır mı?

MattJohn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, iyi günler.

Bilgisayarımda birkaç yükseltme yapmaya karar verdim. 128 GB olan SSD yerine 2TB güzel bir SSD aldım, o sorunsuz çalışıyor. Bir de laptopta mevcut olan 16 GB DDR4 2400 MHz RAM'in yanına aynısından bir tane daha alıp toplamda 32 GB yapmak istedim ancak açıklamada DDR4 2400 MHz yazmasına rağmen bana DDR4 3200 MHz göndermişler. İnternette araştırdığımda bir sorun olmayacağını gördüm ancak küçük de olsa bir performans kaybı olabileceğini, mümkünse aynı özelliklerde olan bir RAM alınması gerektiğini yazanları da gördüm. Satıcıya sorduğumda ise bir sıkıntı olmayacağını ancak istersem iade edebileceğimi söyledi. Şahsen o kadar para verip sıfır RAM aldığım için hiçbir sorun olmadan kullanmak istiyorum, ikinci el alsam bu kadar uğraşmazdım. Sizce bunu iade edip 2400 MHz mi alsam yoksa kullanmaya devam mı etsem? Bir de termal macun değişimi ve fan temizliği yapmak istiyorum, bu konuda tavsiyeleriniz varsa mükemmel olur.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, iyi günler.

Bilgisayarımda birkaç yükseltme yapmaya karar verdim. 128 GB olan SSD yerine 2TB güzel bir SSD aldım, o sorunsuz çalışıyor. Bir de laptopta mevcut olan 16 GB DDR4 2400 MHz RAM'in yanına aynısından bir tane daha alıp toplamda 32 GB yapmak istedim ancak açıklamada DDR4 2400 MHz yazmasına rağmen bana DDR4 3200 MHz göndermişler. İnternette araştırdığımda bir sorun olmayacağını gördüm ancak küçük de olsa bir performans kaybı olabileceğini, mümkünse aynı özelliklerde olan bir RAM alınması gerektiğini yazanları da gördüm. Satıcıya sorduğumda ise bir sıkıntı olmayacağını ancak istersem iade edebileceğimi söyledi. Şahsen o kadar para verip sıfır RAM aldığım için hiçbir sorun olmadan kullanmak istiyorum, ikinci el alsam bu kadar uğraşmazdım. Sizce bunu iade edip 2400 MHz mi alsam yoksa kullanmaya devam mı etsem? Bir de termal macun değişimi ve fan temizliği yapmak istiyorum, bu konuda tavsiyeleriniz varsa mükemmel olur.

Şimdiden teşekkürler.

Satıcı çalışmadığında iade kabul edecekse sisteme takın ve Memtest 86 testi yapın. Geçerse sorun yok demektir.

CPU-Z ile Memory ve SPD sekmelerini atar mısın?

Satıcı çalışmadığında iade kabul edecekse sisteme takın ve Memtest 86 testi yapın. Geçerse sorun yok demektir.
Hocam zaten sisteme takınca farkettim ben de. Çalışıyor sorun yok ama CPU-Z'de 3200 MHz gözüküyor. Sistem 2400'e çekmiş öyle kullanıyor. Normalde 3200 MHz ama.

O zaman 3200 MHz alın. Mevcut olana göre almak daha iyi olur.

Dosya Ekleri

• SLOT1.PNG
    SLOT1.PNG
    106,5 KB · Görüntüleme: 66
  • PC RAM.PNG
    PC RAM.PNG
    2 KB · Görüntüleme: 61
  • SLOT2.PNG
    SLOT2.PNG
    105 KB · Görüntüleme: 62
  • MEMORY.PNG
    MEMORY.PNG
    82,1 KB · Görüntüleme: 56
  • RAM Expert.PNG
    RAM Expert.PNG
    63,3 KB · Görüntüleme: 56
  • Speccy SUM.PNG
    Speccy SUM.PNG
    151,6 KB · Görüntüleme: 52
  • Speccy RAM.PNG
    Speccy RAM.PNG
    137,1 KB · Görüntüleme: 43
  • Speccy RAM Slot 2.PNG
    Speccy RAM Slot 2.PNG
    136,6 KB · Görüntüleme: 39
  • Speccy RAM Slot 1.PNG
    Speccy RAM Slot 1.PNG
    98,3 KB · Görüntüleme: 55
Birisi 2400, diğeri de 3200 MHz. Bu durumda zaten 2400 olarak çalışması normal.

@MattJohn o zaman sıkıntı olmaz. Bazı sistemlerde desteği kadar çalışır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı