2400 TL'ye Sistem Toplama

İ3'le İ5 arasında oyunlarda çokta bir fark yok diye biliyorum. GTX 960'da fiyatını hak etmeyen bir ekran kartı. Benim düşüncem. Eğer renderle falan uğraşmıyorsa İ3 4160 + GTX 970 + 2x4 Corsair CL9 1600MHZ + 550-600 W + Zalman Z3 + WD blue + H81M-Plus almasıdır. Mobilim link veremiyorum. Bunları araştırın nerede ucuzsa oradan alın. Eksen bilgisayar öneririm.

İ3 4160 günümüz oyunları için gayet yeterli bir işlemci evet fakat 2 çekirdek ileride ne kadar yeter merak konusu İ5 alabiliyorken almamak hata olur illa GTX 960 fiyatını artık hakkediyor doların düşmesiyle ucuzladı kartlar çok pahalı değil 730 TL civarı galiba eğer istemezse onun yerine R9 285 alabilir. 830TL civarıyken almak hata olurdu o fiyata değecek bir kart değil.

i3'ün geleceğe yönelik olduğunu düşünmüyorum , bu sebeple i5 4460 veya i5 4590 almayı düşünüyorum. Ekran kartı olarak da GeForce Experience hoşuma gittiği için Nvidia istiyorum. Testlerde AMD Gaming Evolved kayıt esnasında bayağı bir fps düşüşü yaşatıyor. 970 için ise bütçemin yarısını ekran kartına vermek istemiyorum. En uygunu 960 gözüktü bana. Eğer AMD Gaming Evolved benim twitch yayını ve kayıt işlerimi halledebilecekse 280x düşünebilirim ancak 285 düşünmem. Siz ne düşünüyorsunuz kayıt işi hakkında? Tabii bir de DSR olayı var Nvidia'nın.

i3'ün geleceğe yönelik olduğunu düşünmüyorum , bu sebeple i5 4460 veya i5 4590 almayı düşünüyorum. Ekran kartı olarak da GeForce Experience hoşuma gittiği için Nvidia istiyorum. Testlerde AMD Gaming Evolved kayıt esnasında bayağı bir fps düşüşü yaşatıyor. 970 için ise bütçemin yarısını ekran kartına vermek istemiyorum. En uygunu 960 gözüktü bana. Eğer AMD Gaming Evolved benim twitch yayını ve kayıt işlerimi halledebilecekse 280x düşünebilirim ancak 285 düşünmem. Siz ne düşünüyorsunuz kayıt işi hakkında? Tabii bir de DSR olayı var Nvidia'nın.
960 alabilirsiniz bence gayet iyi bir kart bende kullanıyorum gayet memnunum fakat ben elimde 450W'lık güç kaynağı olduğu için almıştım size tavsiyem R9 285 almanız yönünde 280X'e hiç bakmayın zaten eski bir kart diğerlerine nazaran eski mimari birde fazla güç tüketiyor.İ5 4460 + R9 285 veya İ5 4460 + GTX 960 işinizi hayli hayli görecektir günümüz oyunlarındada gayet yeterli bir sistem.

İ3 2 gerçek 2 sanal çekirdeğiyle 4 çekirdek isteyen oyunlarda hiç bir sorun çıkarmadan oynatıyor.

Neyse seçim sizin. Sonuçta oyun oynayacaksın. Ben konu açmıştım. İ5 4460 ve GTX 960 mı yoksa İ3 4160 ve GTX 970 mi diye herkes İ3 ve GTX 970'den yana mesaj attı.

Son olarak böyle bir sistem oluştu kafamda. Kasa değişebilir eğer özellik önerdiğiniz bir kasa var ise. @Recep Baltaş abi senin de bir yorumunu alırsam memnun olurum.

Bu 'up' olayını yapmak istemezdim ama siparise 15 dakika icinde onay vereceğim. Kusura bakmayin.

Dosya Ekleri

• Yeni Sistem.png
    Yeni Sistem.png
    61,2 KB · Görüntüleme: 290
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı