Yanlış bilgi. Kontrast orani 1000:1 olan bir monitoru kalibrasyon ile 1400:1 yapamazsin. Olsa olsa default veya en iyi modda 1300:1 kontrast oranina sahip bir monitoru 1400:1 yaparsan yaparsin.
Ee? Bunun olmayacagina dair bir şey demedim. Ayrica bunun konuyla alakasi yok. Olcum verilerinin degerlerini en iyi mod icin soyledim ben. G274QPX'in en iyi modu 1400:1 kontrast, %150 sRGB Volume ve 480 nit parlaklik sunuyor. VG27AQML1A'nin en iyi modu 1350:1 kontrast, %140 sRGB Volume ve 501 nit parlaklik sunuyor. Konustugumuz Philips ise en iyi modda bile 1000:1'i goremiyor.
Kalibrasyon sandigin kadar kontrasta etki eden bir durum degil. 100:1 degisiyor veya degismiyor, ki bu da onemsiz denilebilecek bir miktar.
Panel piyangosu ile konustugumuz seyler tamamen farkli seyler. Kendini hakli cikarmak icin sacmalamissin.
Evet, bilimsel gelmiyor, herhangi bir kanit vs. goremiyorum veya olcum verisi paylastigini goremiyorum. Dolayisiyla ortada olcum verisi yapilan incelemeler varken senin gibi asilsiz soylemlerde bulunan birisinin yorumunu ciddiye almiyorum.
IPS Glow da bir panel piyangosudur, 10 tane al 10'u da farkli IPS Glow performansi verir. Panel piyangosu hakkinda bilgi kirintisina sahip oldugunu sanan birisi icin fazla talihsiz bir yorum olmus.
Kalibrasyon yontemini yanlış yapmis olabilirsin. Monitoru 30 dakika kadar calistirip isindirman gerekir, ayrica bu da panel piyangosudur. 10 tane ayni monitorden al, hepsinin Delta'e degeri farkli cikar. Yani bunu da yanlış biliyorsun.
Ee? Her Oxide TFT kullanan panel iyi mi oluyor? Gordugun gibi olmamis. Iyi bir arka aydinlatmayla desteklenmesi gerekir, panel istedigi kadar kaliteli olsun.
Yine bir yanlış bilgi daha. ASUS TUF VG27AQML1A'da BOE'nin ME270QHM-NF1 isimli Oxide TFT paneli kullanilmakta. Maalesef bilmedigin konular hakkinda fazla cesurca yorumlarda bulunuyorsun.
www.panelook.com
BOE'ye gecerek iyi yaptilar cunku BOE daha iyi panel uretiyor
Iceriginde pek cok yanlış bilgi olan bir mesaj yiginini olsa olsa cope atarim.