240Hz 2K IPS monitör önerisi

Bütçe
15.000
2K monitör büyük olduğu için bu sefer de FPS oyunu oynarken zorlanacaksınız. İşlemciyi yükselte biliyorsanız yükselmeyi deneyin. 2K için 240Hz yüksek bir tazeleme hızı. Daha güçlü bir ekran kartı lazım. O sistem sizi 2K'da pek tatmin etmeyebilir.

27 inç almayı düşünüyorum, 24,5 inçe göre pek zorlanmam gibi geliyor.

Kotu monitor degil ama G274QPX ve VG27AQML1A daha iyi. HDR600 muhabbetini bos ver, Edge LED monitorlerde HDR ozelligi pek iyi calismiyor.

Bunlar 27M1F5500P'ye ait veriler;

Eki Görüntüle 2195073
Eki Görüntüle 2195074
Eki Görüntüle 2195075

Yorumlayacak olursak renk gamutu oldukca iyi, %143 sRGB volume sayesinde oldukca doygun renkler sunuyor, maksimum parlakligi da gayet iyi lakin kontrast orani G274QPX ve VG27AQML1A'ya gore epey geride. Bahsi gecen iki modelin kontrast degerleri 1500:1 civarinda.
Bu yorumu neye göre yaptın? VG27AQML1A'yı kullanıp iade eden biri olarak söyleyebilirim ki Philips fersah fersah daha iyi. Ayrıca MSI G274QRF-QD olanını da kullandım yine ondan da iyi. Teknik verilere bakıp kullanmadığınız etmediğiniz ürünler hakkında insanları yanıltmayın. Şu foruma yazmak için yazmayın.

Bu yorumu neye göre yaptın? VG27AQML1A'yı kullanıp iade eden biri olarak söyleyebilirim ki Philips fersah fersah daha iyi. Ayrıca MSI G274QRF-QD olanını da kullandım yine ondan da iyi. Teknik verilere bakıp kullanmadığınız etmediğiniz ürünler hakkında insanları yanıltmayın. Şu foruma yazmak için yazmayın.
Elinde herhangi bir ölçüm verisi var mı? Yok. O halde ölçüm verisi yapılmış modeller arasındaki kıyaslama sonuçlarını yorumlayan bir insanın yorumunu bu şekilde saygısızca cevaplandırma hakkın yok. Senin öznel düşüncelerin bizi ilgilendirmiyor. Ortada direkt olarak Philips'in kontrast rezilliğine dair ölçüm verisi var. Aynı şekilde ASUS'un da Philips'e göre nasıl bir kontrast üstünlüğü olduğunun ölçüm verisi de var. Birisinin kontrastı 1400:1 ölçülüyor, diğerinin ise 850:1 ve sen gelip Philips fersah fersah daha iyi diyecek kadar komik bir yorum yapıyorsun. Ya kullandığın ürünleri bilmiyorsun ya da gözünü kapatarak monitör yorumu yapıyorsun.

Ayrıca teknik veri demişsin de bunlar kağıtüstü veriler değil, ölçüm cihazlarıyla elde edilen sonuçlar. Yani bu sonuçları reddetmek bilimi reddetmekle eşdeğer bir şey ki bu yapacağın hareket epey talihsiz olur.

Yanlış bilgi: VG27AQML1A modeli BOE marka "Oxide TFT" panel kullanıyor.
Elinde herhangi bir ölçüm verisi var mı? Yok. O halde ölçüm verisi yapılmış modeller arasındaki kıyaslama sonuçlarını yorumlayan bir insanın yorumunu bu şekilde saygısızca cevaplandırma hakkın yok. Senin öznel düşüncelerin bizi ilgilendirmiyor. Ortada direkt olarak Philips'in kontrast rezilliğine dair ölçüm verisi var. Aynı şekilde ASUS'un da Philips'e göre nasıl bir kontrast üstünlüğü olduğunun ölçüm verisi de var. Birisinin kontrastı 1400:1 ölçülüyor, diğerinin ise 850:1 ve sen gelip Philips fersah fersah daha iyi diyecek kadar komik bir yorum yapıyorsun. Ya kullandığın ürünleri bilmiyorsun ya da gözünü kapatarak monitör yorumu yapıyorsun.

Ayrıca teknik veri demişsin de bunlar kağıtüstü veriler değil, ölçüm cihazlarıyla elde edilen sonuçlar. Yani bu sonuçları reddetmek bilimi reddetmekle eşdeğer bir şey ki bu yapacağın hareket epey talihsiz olur.
Ölçüm verilerine bakıp yorum yapamazsın. Native'de, srgb'de ve ya çeşitli renk profillerinde kontrast oranı değişir. Doğru şekilde kalibre edildiğinde kontrastı 1400'e de çıkarırsın. Hazır renk profilleri üzerinden yapılan ölçümler üzerinden çıkan veriler sağlıklı olmaz. Hatta sana şunu söyleyeyim fabrikasyon aynı model iki monitörü yan yana koy ikisinin de kontrastı birbirinden farklı olabilir. Bu bir.

İkincisi, iki farklı kişinin iki farklı testi sana bilimsel geliyor ama iki monitörü de kullanan birinin söyledikleri mantıklı gelmiyorsa sen psikoloğa görün.

Asus olan modelde ips glow o kadar fazlaydı ki nerdeyse ışıklar çerçeveden taşacaktı. Kalibrasyona rağmen ekranın kenarları sarımtrak kaldı. Renk profilleri kötü ayarlanmıştı. Parlaklığı çok az geldi. Ben mi birşeyleri yanlış yapıyorum diye araştırdım. Reddit'de bu tarz sorunlardan bahseden yorumlara denk geldim. Philips'te ise ortalamanın altındaydı ips glow. Kalibrasyon sonrası renk profili kapalıyken dahi mükemmele yakın renk doğruluğu sundu. Ve herşeyden önemlisi parlama yapmadan 600 nite yakın değere ulaştı. Bu değer 25-30 bin liralık IPS monitörlerin dahi zar zor ulaştığı bir değer.

Tüm bunlar bir yana LG marka oxide tft lcd panel kullanıyor Philips olan model. Klasik tft lcd'lerden çok daha gelişmiş bir teknoloji. Senin savunduğun Asus ise Boe marka ortalama klasik bir tft lcd panele sahip. 2024 itibariyle LG marka oxide tft lcd kullanan bu özelliklerde bir View Sonic'in Elite serisi bir de Dell Alienwere var. LG'nin kendisi dahil kendi monitörlerinde maliyetleri kısmak için günümüzde Boe marka panellere geçti.

Şimdi sen bu bilgileri al günde iki defa sabah akşam kulak arkana damlat.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru şekilde kalibre edildiğinde kontrastı 1400'e de çıkarırsın.
Yanlis bilgi. Kontrast orani 1000:1 olan bir monitoru kalibrasyon ile 1400:1 yapamazsin. Olsa olsa default veya en iyi modda 1300:1 kontrast oranina sahip bir monitoru 1400:1 yaparsan yaparsin.
Hazır renk profilleri üzerinden yapılan ölçümler üzerinden çıkan veriler sağlıklı olmaz. Hatta sana şunu söyleyeyim fabrikasyon aynı model iki monitörü yan yana koy ikisinin de kontrastı birbirinden farklı olabilir. Bu bir.
Ee? Bunun olmayacagina dair bir sey demedim. Ayrica bunun konuyla alakasi yok. Olcum verilerinin degerlerini en iyi mod icin soyledim ben. G274QPX'in en iyi modu 1400:1 kontrast, %150 sRGB Volume ve 480 nit parlaklik sunuyor. VG27AQML1A'nin en iyi modu 1350:1 kontrast, %140 sRGB Volume ve 501 nit parlaklik sunuyor. Konustugumuz Philips ise en iyi modda bile 1000:1'i goremiyor.

Kalibrasyon sandigin kadar kontrasta etki eden bir durum degil. 100:1 degisiyor veya degismiyor, ki bu da onemsiz denilebilecek bir miktar.

Panel piyangosu ile konustugumuz seyler tamamen farkli seyler. Kendini hakli cikarmak icin sacmalamissin.
İkincisi, iki farklı kişinin iki farklı testi sana bilimsel geliyor ama iki monitörü de kullanan birinin söyledikleri mantıklı gelmiyorsa sen psikoloğa görün.
Evet, bilimsel gelmiyor, herhangi bir kanit vs. goremiyorum veya olcum verisi paylastigini goremiyorum. Dolayisiyla ortada olcum verisi yapilan incelemeler varken senin gibi asilsiz soylemlerde bulunan birisinin yorumunu ciddiye almiyorum.
ASUS olan modelde IPS glow o kadar fazlaydı ki nerdeyse ışıklar çerçeveden taşacaktı.
IPS Glow da bir panel piyangosudur, 10 tane al 10'u da farkli IPS Glow performansi verir. Panel piyangosu hakkinda bilgi kirintisina sahip oldugunu sanan birisi icin fazla talihsiz bir yorum olmus.
Kalibrasyona rağmen ekranın kenarları sarımtrak kaldı. Renk profilleri kötü ayarlanmıştı. Parlaklığı çok az geldi. Ben mi birşeyleri yanlış yapıyorum diye araştırdım. Reddit'de bu tarz sorunlardan bahseden yorumlara denk geldim.
Kalibrasyon yontemini yanlis yapmis olabilirsin. Monitoru 30 dakika kadar calistirip isindirman gerekir, ayrica bu da panel piyangosudur. 10 tane ayni monitorden al, hepsinin deltaE degeri farkli cikar. Yani bunu da yanlis biliyorsun.
Tüm bunlar bir yana LG marka Oxide TFT LCD panel kullanıyor Philips olan model. Klasik TFT LCD'lerden çok daha gelişmiş bir teknoloji.
Ee? Her Oxide TFT kullanan panel iyi mi oluyor? Gordugun gibi olmamis. Iyi bir arka aydinlatmayla desteklenmesi gerekir, panel istedigi kadar kaliteli olsun.
Senin savunduğun ASUS ise BOE marka ortalama klasik bir TFT LCD panele sahip.
Yine bir yanlis bilgi daha. ASUS TUF VG27AQML1A'da BOE'nin ME270QHM-NF1 isimli Oxide TFT paneli kullanilmakta. Maalesef bilmedigin konular hakkinda fazla cesurca yorumlarda bulunuyorsun.
2024 itibariyle LG marka oxide tft lcd kullanan bu özelliklerde bir View Sonic'in Elite serisi bir de Dell Alienwere var. LG'nin kendisi dahil kendi monitörlerinde maliyetleri kısmak için günümüzde BOE marka panellere geçti.
BOE'ye gecerek iyi yaptilar cunku BOE daha iyi panel uretiyor :D
Şimdi sen bu bilgileri al günde iki defa sabah akşam kulak arkana damlat.
Iceriginde pek cok yanlis bilgi olan bir mesaj yiginini olsa olsa cope atarim.

Yanlış bilgi. Kontrast orani 1000:1 olan bir monitoru kalibrasyon ile 1400:1 yapamazsin. Olsa olsa default veya en iyi modda 1300:1 kontrast oranina sahip bir monitoru 1400:1 yaparsan yaparsin.

Ee? Bunun olmayacagina dair bir şey demedim. Ayrica bunun konuyla alakasi yok. Olcum verilerinin degerlerini en iyi mod icin soyledim ben. G274QPX'in en iyi modu 1400:1 kontrast, %150 sRGB Volume ve 480 nit parlaklik sunuyor. VG27AQML1A'nin en iyi modu 1350:1 kontrast, %140 sRGB Volume ve 501 nit parlaklik sunuyor. Konustugumuz Philips ise en iyi modda bile 1000:1'i goremiyor.

Kalibrasyon sandigin kadar kontrasta etki eden bir durum degil. 100:1 degisiyor veya degismiyor, ki bu da onemsiz denilebilecek bir miktar.

Panel piyangosu ile konustugumuz seyler tamamen farkli seyler. Kendini hakli cikarmak icin sacmalamissin.

Evet, bilimsel gelmiyor, herhangi bir kanit vs. goremiyorum veya olcum verisi paylastigini goremiyorum. Dolayisiyla ortada olcum verisi yapilan incelemeler varken senin gibi asilsiz soylemlerde bulunan birisinin yorumunu ciddiye almiyorum.

IPS Glow da bir panel piyangosudur, 10 tane al 10'u da farkli IPS Glow performansi verir. Panel piyangosu hakkinda bilgi kirintisina sahip oldugunu sanan birisi icin fazla talihsiz bir yorum olmus.

Kalibrasyon yontemini yanlış yapmis olabilirsin. Monitoru 30 dakika kadar calistirip isindirman gerekir, ayrica bu da panel piyangosudur. 10 tane ayni monitorden al, hepsinin Delta'e degeri farkli cikar. Yani bunu da yanlış biliyorsun.

Ee? Her Oxide TFT kullanan panel iyi mi oluyor? Gordugun gibi olmamis. Iyi bir arka aydinlatmayla desteklenmesi gerekir, panel istedigi kadar kaliteli olsun.

Yine bir yanlış bilgi daha. ASUS TUF VG27AQML1A'da BOE'nin ME270QHM-NF1 isimli Oxide TFT paneli kullanilmakta. Maalesef bilmedigin konular hakkinda fazla cesurca yorumlarda bulunuyorsun.

BOE'ye gecerek iyi yaptilar cunku BOE daha iyi panel uretiyor :D

Iceriginde pek cok yanlış bilgi olan bir mesaj yiginini olsa olsa cope atarim.

Okuduğunu anlama sorunun var. 1000 kontrast olanı için demedim zaten. Genel örnek olsun diye söyledim. Ortalama üstü 1200 kontrast değerine sahipse 1400'e de çıkarırsın.

Ölçüm konusunda ise Philips'i doğru düzgün test eden bir YouTube videosu yok. Detaylı inceleyen bir makale yok. Senin bilimsel veri dediğin kaynağı da biliyorum. Hazır değerler üstünden belli başlı ölçümler yapmış doğruluğu garanti olmayan amatör bir inceleme. Rtings veya Optimum muamelesi yapman zevzeklikten başka bir şey değil.

Hayır bir de gelip bu amatör testlerden çıkan SRGB'si şu kadar şuyu şöyle çıktı gibi içi boş argümanlarla monitörü kötülemenin hiçbir dayanağı yok. SRGB'yi kim kullanıyor ya? Oyun oynayan adamın sRGB ile ne işi olur? Yüksek çıksa ne olacak düşük çıksa ne olacak? Buradan belli zaten sağdan soldan duyduğun boş bilgileri satıyorsun.

IPS glow piyangodur evet ama VG27AQML1'da piyangonun çıkma ihtimali daha yüksek. Çünkü çok fazla şikayet var. Amazon İspanya'dan tut USA'ya kadar tüm yorumlarını okudum. Bu konuda yalnız değilim. Açıp yorumlarına kullanıcı deneyimlerine bakmadan konuşmak için konuşuyorsun.

İşine gelince bilimsel veri diyorsun gelmeyince ben kalibrasyonu yanlış yapmış olabilirmişim. 🤣 Aç oku tüm yorumlarını ASUS olan modelin yorumlarını o sarımtırak sorununu yaşayan kaç kişi var gör.

Evet oxide TFT LCD panel her türlü daha iyidir. Kötüsü de olabilir ama kötüsü dahi TFT LCD'lerden iyidir. 600 nits parlaklığa çıkabildiğine göre arka aydınlatması iyi bir şekilde ayarlanmış işte Philips'in. Kendi kendini ele veriyorsun.

VG27AQML1A'da farklı ülkelere farklı panel tiplerinin satıldığını bilmiyorsun.(Bizzat ASUS genel merkezinden aldığım bilgi) Oxide panel olsa dahi BOE olduğu için parlaklığı 400 nits(o da HDR) ile sınırlamışlar. Madem bu kadar iyi ya paneli niye 400'de bırakmışlar bu soruyu hiç sordun mu? 😂 En baba kalibrasyonu da yapsan o monitör 480 Nits'i geçemez. Niye? Çünkü panel kötü.

Testler önemli ama hiçbir şey kullanıcı deneyimden önemli değil. Bunu bizzat monitör satın alma sürecinde 7 farklı monitörü test ederek gözlemledim. Hayatım boyunca da TN'den tut IPS'e OLED'e kadar birçok monitör deneyimleyen biri olarak çoğu reklam olan o bilimsel verilerin boş bilgiler olduğunu biliyorum. Hayatında 3 tane monitör kullanmamışsın. Sağdan soldan duyduğun içi boş bilgilerle burada caka satıyorsun. Yorumlarına baktım Google'dan sağdan soldan okuduğun şeylerle millete bir şeyleri biliyorum havası verip yanlış yönlendiriyorsun. sRGB %140'sa senin için her şey tamam. 🤣

Son düzenleyen: Moderatör:
Okuduğunu anlama sorunun var. 1000 kontrast olanı için demedim zaten. Genel örnek olsun diye söyledim. Ortalama üstü 1200 kontrast değerine sahipse 1400'e de çıkarırsın.
Kendi mesajinda oyle bir sey yazmiyor. Ben okudugumu gayet iyi anliyorum, sen ise daha ne mesaj yazdigini bilmiyorsun, sadece agzin var ve konusuyorsun.
Ölçüm konusunda ise Philips'i doğru düzgün test eden bir YouTube videosu yok. Detaylı inceleyen bir makale yok. Senin bilimsel veri dediğin kaynağı da biliyorum. Hazır değerler üstünden belli başlı ölçümler yapmış doğruluğu garanti olmayan amatör bir inceleme. Rtings ve ya Optimum muamelesi yapman zevzeklikten başka bir şey değil.
Adamlar sanki kafasindan sayi soyluyor :D Test cihazini ekrana dayayip olcuyor, cikan verileri de video cekip paylasiyorlar. Isine gelmedi ya, hemen amator inceleme damgasi yapistir :D
Hayır bir de gelip bu amatör testlerden çıkan SRGB'si şu kadar şuyu şöyle çıktı gibi içi boş argümanlarla monitörü kötülemenin hiçbir dayanağı yok. Srgb'yi kim kullanıyor ya? Oyun oynayan adamın Srgb ile ne işi olur? Yüksek çıksa ne olacak düşük çıksa ne olacak? Burdan belli zaten sağdan soldan duyduğun boş bilgileri satıyorsun.
sRGB, her yerde kullandigin bir renk gami. Dolayisiyla onemli. Oyun oynayan adam yuksek renk gamutunu ne yaoacak diye bir sey mi var? Monitore bakmiyor mu bu adam? sRGB Volume degeri ne kadar yuksek ise o kadar doygun renkler gorursun. sRGB Volume degeri %100 civarinda olanlar normal bir gorunum sunarken %140'a varanlar doygun renkler sunar, %170 uzeri ise cok yuksek doygunlukta renkler sunar, QD monitorlerin pek cogu %170 uzeridir. Yani yuksek renk gamutuna onemsiz demen epey komik olmus. OLED'lerin en kotusu bile %140 cunku. Madem sRGB bu kadar onemsiz, onlari da %100 yapsinlar, ne gerek var?
IPS glow piyangodur evet ama VG27AQML1'da piyangonun çıkma ihtimali daha yüksek. Çünkü çok fazla şikayet var. Amazon İspanya'dan tut Usa'ya kadar tüm yorumlarını okudum. Bu konuda yalnız değilim. Açıp yorumlarına kullanıcı deneyimlerine bakmadan konuşmak için konuşuyorsun.
Bir urunu alan ne kadar cok ise sikayete denk gelme olasiligin da dogru orantili artar. 1000 satin almasi olup 10 sikayeti olan urun ile 10000 satin almasi olup 100 sikayeti olan urunun sikayet orani ayni olsa da 100 sikayete denk gelme ihtimalin daha fazla.
İşine gelince bilimsel veri diyorsun gelmeyince ben kalibrasyonu yanlış yapmış olabilirmişim. 🤣 Aç oku tüm yorumlarını Asus olan modelin yorumlarını o sarımtırak sorununu yaşayan kaç kişi var gör.
Evet, niye olmasin? Ayrica o kadar sarimtirak ise Color Temperature degistirirsin.
Evet oxide tft lcd panel her türlü daha iyidir. Kötüsü de olabilir ama kötüsü dahi tft lcd'lerden iyidir. 600 nits parlaklığa çıkabildiğine göre arka aydınlatması iyi bir şekilde ayarlanmış işte Philips'in. Kendi kendini ele veriyorsun.
Arka aydinlatma sadece parlaklikla alakali bir sey degil. Parlakligi yuksek diye arka aydinlatma iyidir diye bir sonuc ortaya cikmiyor.
VG27AQML1A'da farklı ülkelere farklı panel tiplerinin satıldığını bilmeyecek kadar da cahilsin. (Bizzat ASUS genel merkezinden aldığım bilgi)
Kaynak? Kaynak gormedigim surece inanmam.
Oxide panel olsa dahi BOE olduğu için parlaklığı 400 nits(o da HDR) ile sınırlamışlar. Madem bu kadar iyi ya paneli niye 400'de bırakmışlar bu soruyu hiç sordun mu? 😂 En baba kalibrasyonu da yapsan o monitör 480 nits'i geçemez. Niye? Çünkü panel kötü.
HDR sertifikasi onemsiz, zira bu monitorlerin hepsi Edge LED. HDR600 bile olsa zaten HDR performansi rezalet olacak, benim soyledigim parlaklik bilgilerinin hepsi SDR parlaklik. Ayrica HDR sertifikasi 400 olup 600 nit veren de var, tam 400 veren de var. Hatta HDR parlakligi SDR parlakligindan dusuk monitorler de var. HDR600 sertifikasina sahip olup basarisiz olan pek cok model var, HDR sertifikasinin yuksek olmasi, bir anlam ifade etmez.

Benim için final aşaması tamamlanmıştır.

Bu monitörü aldım bildiğimden şaşmak istemedim saygılar teşekkürler ilginiz için çok iyisiniz🥰

Hocam çok acil memnun musunuz ışık açıkken glow oluyor mu ona göre bende alacağım.

Kendi mesajinda oyle bir şey yazmiyor. Ben okudugumu gayet iyi anliyorum, sen ise daha ne mesaj yazdigini bilmiyorsun, sadece agzin var ve konusuyorsun.

Adamlar sanki kafasindan sayi soyluyor :D test cihazini ekrana dayayip olcuyor, cikan verileri de video cekip paylasiyorlar. Isine gelmedi ya, hemen amator inceleme damgasi yapistir :D

sRGB, her yerde kullandığın bir renk gami. Dolayisiyla onemli. Oyun oynayan adam yuksek renk gamutunu ne yaoacak diye bir şey mi var? Monitore bakmiyor mu bu adam? sRGB volume degeri ne kadar yuksek ise o kadar doygun renkler gorursun. sRGB volume degeri %100 civarinda olanlar normal bir gorunum sunarken %140'a varanlar doygun renkler sunar, %170 uzeri ise cok yuksek doygunlukta renkler sunar, qd monitorlerin pek cogu %170 uzeridir. Yani yuksek renk gamutuna onemsiz demen epey komik olmus. OLED'lerin en kotusu bile %140 cunku. Madem sRGB bu kadar onemsiz, onlari da %100 yapsinlar, ne gerek var?

Bir urunu alan ne kadar cok ise sikayete denk gelme olasiligin da dogru orantili artar. 1000 satin almasi olup 10 sikayeti olan ürün ile 10000 satin almasi olup 100 sikayeti olan urunun sikayet orani ayni olsa da 100 sikayete denk gelme ihtimalin daha fazla.

Evet, niye olmasin? Ayrica o kadar sarimtirak ise color temperature degistirirsin.

Arka aydinlatma sadece parlaklikla alakali bir şey degil. Parlakligi yuksek diye arka aydinlatma iyidir diye bir sonuç ortaya cikmiyor.

Kaynak? Kaynak gormedigim surece inanmam.

HDR sertifikasi onemsiz, zira bu monitorlerin hepsi Edge LED. HDR600 bile olsa zaten HDR performansi rezalet olacak, benim soyledigim parlaklik bilgilerinin hepsi sdr parlaklik. Ayrica HDR sertifikasi 400 olup 600 nit veren de var, tam 400 veren de var. Hatta HDR parlakligi sdr parlakligindan dusuk monitorler de var. HDR600 sertifikasina sahip olup basarisiz olan pek cok model var, HDR sertifikasinin yuksek olmasi, bir anlam ifade etmez.

Hocam peki Alienware AW2327DF nasıl kalıyor panel kalitesi olarak onu almayı düşünüyorum R7 9700X RTX 4070s ile beraber sizce 180Hz daha mı mantıklı olur. 4070 Ti da olabilir

Son düzenleme:
2K monitör büyük olduğu için bu sefer de FPS oyunu oynarken zorlanacaksınız. İşlemciyi yükselte biliyorsanız yükselmeyi deneyin. 2K için 240Hz yüksek bir tazeleme hızı. Daha güçlü bir ekran kartı lazım. O sistem sizi 2K’da pek tatmin etmeyebilir.
Hocam 4070 super 4070 ti bunlar 2k kartları neden daha güçlüsü lazım ? 4080 ve üstü 4k için tavsiye ediliyor diye biliyorum ben. Sonuçta 2k yeni türemedi bu zamana kadar herkes böyle kombinledi. Bence işlemciyi i7 yapması yeterli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı