240Hz monitörde düşük FPS almak

Siya

Megapat
Arkadaşlar, ASUS’un XG258Q 240Hz monitörünü alacağım ikinci el olarak. Fakat ekran kartım RX590, yani oynadığım çoğu oyunda 240 FPS alamam. Misal CoD Warzone oyununda en fazla 120 FPS alacağım. Ancak asıl telaş ettiğim şey düşük FPS değil. Bu olay yüzünden ekranda yırtılma, kırılma gibi sorunlar yaşar mıyım onu merak ediyorum. Mesela FreeSync açınca o 120 FPS’i sıkıntısız, akıcı şekilde alır mıyım?

Bir de bu monitöre siz kaç TL verirdiniz? Garantisi nisan ayında bitiyor ama temiz monitör.
Hocam konu hakkında pek bilgisi olan yok sanırım ama siz bilirsiniz. Yardımcı olur musunuz? @Recep Baltaş

Son düzenleme:
Akıcı olması için 60 FPS üstü olması yeterli. FreeSync açarsanız yine akıcı ve yırtılma olmadan oynarsınız. Fakat sizin sorduğunuz soru: 240 Hz monitör de en fazla 120 FPS aldığım oyunda yırtılma yapar mı? Cevap: Hayır.

Akıcı olması için 60 FPS üstü olması yeterli. FreeSync açarsanız yine akıcı ve yırtılma olmadan oynarsınız. Fakat sizin sorduğunuz soru: 240 Hz monitör de en fazla 120 FPS aldığım oyunda yırtılma yapar mı? Cevap: Hayır.

Anladım. Şu an Acer’ın 75Hz Freesync destekli bir monitörünü kullanıyorum ve akıcı bir görüntü sağlamıyor nedense. Aynısını bunda da yaşamamak için sordum. Monitör pahalı elimizde patlamasın. Bir de bu tür konularda darboğaz olur diyenler var. Sizce öyle bir sorun yaşar mıyım? İlerde zaten GPU’yu yükselteceğim 240Hz’den daha çok faydalanmak için.

Anladım. Şu an Acer’ın 75Hz Freesync destekli bir monitörünü kullanıyorum ve akıcı bir görüntü sağlamıyor nedense. Aynısını bunda da yaşamamak için sordum. Monitör pahalı elimizde patlamasın. Bir de bu tür konularda darboğaz olur diyenler var. Sizce öyle bir sorun yaşar mıyım? İlerde zaten GPU’yu yükselteceğim 240Hz’den daha çok faydalanmak için.
Darboğaz ayrı bir olay. Sorun yaşamazsınız.

Eğer 240Hz monitörde 120 FPS alırsanız evet, yırtılma olabilir. Ancak FreeSync açarsanız ekranın yenileme hızı FPS ile her zaman eşit olacağı için yırtılma yaşamazsınız.

Kısacası FreeSync açmalısınız.

Bu arada ben 240Hz’nin gerçekten biz Türk oyunculara avantaj yarattığına şüpheliyim. Sonuçta ortalama 80-90 ping alıyoruz yurtdışı serverlarında. 60 alan da var ancak iyi rakamlar değil bunlar. Avrupa’da hep 20 ms ile oynuyorlar. Adam 75Hz ile oynarken bile bizdeki 240Hz ile oynayan oyuncuyla aynı avantajda diye düşünüyorum. Bilmem yanılıyor muyum?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı