Aslında bakır radyatör çok daha verimli. Üzeri krom kaplı bakır radyatör ölümsüz. Radyatörler kaç kanallı? Radyatörde kanal çok önemli bir konu. Çift sıra kalın bakır radyatör tek sıradan daha fazla su çevireceği için her türlü 36 dan daha üstün performans sergileyecektir. Kaç sıra olduğuna bakın. Bakır radyatörde ısı iletimi daha fazladır.
Bakırın ısı iletkenliği daha iyidir yalnız dediğim gibi hacim çok daha önemlidir, radyatörün kalınlığı ve uzunluğu... Bakır olması ya da alüminyum olması arasında hacimler aynı olduğu taktirde arada belirgin bir fark olmaz.
Ayrıca bakır daha iyi bir iletkendir yalnız alüminyuma göre daha geç soğur. Bu nedenle bakır-alüminyum karışımı en iyisidir, hava soğutmaların çoğu bu şekilde.
Yine de bakır radyatör istiyorsanız Aliexpress'te çok uygun fiyata 4-7CM kalınlığında 360MM radyatörler var, oldukça başarılılar.
Saf bakır olsun ama rengi sarı olmasın. Krom kaplı olsun. Saf bakır radyatör dışarıdan etkenlere dayanıksız ve korozyona çok açıktır. Ondan dolayı krom kaplı olmalı.18 kanallı ikiside
İlk önce bakır alüminyum karışım 240mm bulmuştum. Bir arkadaş sadece bakır daha iyi olur demişti. Emin olamadım burada bir sorayım dedim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.