240mm bakır radyatör mü, 360mm alüminyum radyatör mü?

Presence

Centipat
Custom sıvı soğutmaya merak saldım son zamanlarda. Şu an araştırma aşamasındayım. Bakır radyatör daha iyi soğutuyor diyorlar. Aralarında çok bir fark yoksa 240mm bakır radyatör almayı düşünüyorum.

Aslında bakır radyatör çok daha verimli. Üzeri krom kaplı bakır radyatör ölümsüz. Radyatörler kaç kanallı? Radyatörde kanal çok önemli bir konu. Çift sıra kalın bakır radyatör tek sıradan daha fazla su çevireceği için her türlü 36 dan daha üstün performans sergileyecektir. Kaç sıra olduğuna bakın. Bakır radyatörde ısı iletimi daha fazladır.

Ben yaptım x5460 için Intel orijinal soğutucu nün üstüne 25 mm genişliğinde matkapla delip üstünü su devirdaim için hazırlamış olduğum sacla kapattım su devirdaim için 12v cam fiskiye motoru kullandım devir düşürücü kullanım ses çok çıkmasın diye radyatör için eski kule tipi hava soğutucu vardı onun bakır borularının ağzını kesin suyu içinde geçirdim. Kullandıma hazır ama baglamadim daha 😄

Aslında 3 borulu ucuz kule tipi soğutucu güzel sıvı soğutma olur üsteki çıkar boruları çapraz olarak birbirine bağlayıp bir giriş bir çıkış la hem hava hem sıvı soğutma olarak kullanılır tâbi Su pompa şart 🙂

Bakırın ısı iletkenliği daha iyidir yalnız dediğim gibi hacim çok daha önemlidir, radyatörün kalınlığı ve uzunluğu... Bakır olması ya da alüminyum olması arasında hacimler aynı olduğu taktirde arada belirgin bir fark olmaz.
Ayrıca bakır daha iyi bir iletkendir yalnız alüminyuma göre daha geç soğur. Bu nedenle bakır-alüminyum karışımı en iyisidir, hava soğutmaların çoğu bu şekilde.

Yine de bakır radyatör istiyorsanız Aliexpress'te çok uygun fiyata 4-7CM kalınlığında 360MM radyatörler var, oldukça başarılılar.

Aslında bakır radyatör çok daha verimli. Üzeri krom kaplı bakır radyatör ölümsüz. Radyatörler kaç kanallı? Radyatörde kanal çok önemli bir konu. Çift sıra kalın bakır radyatör tek sıradan daha fazla su çevireceği için her türlü 36 dan daha üstün performans sergileyecektir. Kaç sıra olduğuna bakın. Bakır radyatörde ısı iletimi daha fazladır.

18 kanallı ikiside
Bakırın ısı iletkenliği daha iyidir yalnız dediğim gibi hacim çok daha önemlidir, radyatörün kalınlığı ve uzunluğu... Bakır olması ya da alüminyum olması arasında hacimler aynı olduğu taktirde arada belirgin bir fark olmaz.
Ayrıca bakır daha iyi bir iletkendir yalnız alüminyuma göre daha geç soğur. Bu nedenle bakır-alüminyum karışımı en iyisidir, hava soğutmaların çoğu bu şekilde.

Yine de bakır radyatör istiyorsanız Aliexpress'te çok uygun fiyata 4-7CM kalınlığında 360MM radyatörler var, oldukça başarılılar.

İlk önce bakır alüminyum karışım 240mm bulmuştum. Bir arkadaş sadece bakır daha iyi olur demişti. Emin olamadım burada bir sorayım dedim.

18 kanallı ikiside

İlk önce bakır alüminyum karışım 240mm bulmuştum. Bir arkadaş sadece bakır daha iyi olur demişti. Emin olamadım burada bir sorayım dedim.
Saf bakır olsun ama rengi sarı olmasın. Krom kaplı olsun. Saf bakır radyatör dışarıdan etkenlere dayanıksız ve korozyona çok açıktır. Ondan dolayı krom kaplı olmalı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı