24H2 güncellemesinden sonra performans düştü

13. Nesin işlemci ve tabiri caizse hayvan gibi bir ekran kartınız olduğu için sorun yaşamıyor olabilir misiniz 😂
Sence Ryzen 5 5600 ve 3060TI windows 11 24H2 sürümünü kaldıramayacak bir ikili mi? Atomu parçalamıyoruz, arayüz performansından bahsediyoruz, böyle basit işlemlerde ekran kartının gücü zaten büyük oranda kullanılmaz, işlemci de boştadır zaten. Sanki onunla ilgisi yok yani😂

Arkadaşlar yaklaşık 3-4 gün önce Windows 11'imi 24H2 sürümüne güncelledim ancak güncelledikten sonra bilgisayarda gözle görülür derecede performans düşüklüğü fark ettim. Google takılıyor, birkaç saniye sonra geliyor. Oyunlar zaten ekstra takılıyor. Bilgisayardaki herhangi bir parçada sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Bunun bir çözümü var mı?

Bunun tek çözümü yine yazılım güncellemesiyle düzeltilmesidir, yani senlik pek bir durum yok. İşin enteresan tarafı, ben 23H2 sürümüne göre ciddi bir performans artışı yaşadım, oyunlarda da stabilizasyon ve FPS değerlerinde hatrı sayılır bir iyileşme yaşadım, ben fazlasıyla memnunum. Benim gördüğüm kadarıyla 24H2 sürümü, 23H2'ye göre çok daha stabil bir sürüm ama böyle sorunlar yaşayanları az da olsa duydum açıkçası.

Son düzenleme:
23H2 kullanırken windows'u optimize etmeye çalışmak için bir ayar vs. yaptınız mı? 24H2 bu ayarlara karşı aşırı hassas. Microsoft bunları engelliyor artık. En ufak değişiklikte windows stabilliği bozuluyor.

23H2 kullanırken windows'u optimize etmeye çalışmak için bir ayar vs. yaptınız mı? 24H2 bu ayarlara karşı aşırı hassas. Microsoft bunları engelliyor artık. En ufak değişiklikte windows stabilliği bozuluyor.
24H2 ye geçtim 1.5 ay önce, işletim sistemi ayarlarını pek kurcalamıyorum sadece işlemci gpu ram oc ve uv işlemleri yapıyorum bazen

Bende RTX 3070 ve R5 5600 ile bu sürümü kullanıyorum. Windows orijinal bile değil. Script ile çalışan kalıcı aktivasyon olan programı kullandım. Format vs. attığım zaman internete bağlandığı gibi orijinal yapıyor.

1733125735330.png

24H2 ye geçtim 1.5 ay önce, işletim sistemi ayarlarını pek kurcalamıyorum sadece işlemci gpu ram oc ve uv işlemleri yapıyorum bazen
Google takılıyor derken tam sorunu anlayamadım?

Bende RTX 3070 ve R5 5600 ile bu sürümü kullanıyorum. Windows orijinal bile değil. Script ile çalışan kalıcı aktivasyon olan programı kullandım. Format vs. attığım zaman internete bağlandığı gibi orijinal yapıyor.

Eki Görüntüle 2365103

Google takılıyor derken tam sorunu anlayamadım?
Hesabıma entegre aktivasyon kodu mevcut önceden satın almıştım, bende de R7 7700x ve rtx 3070 var 2 slot 32gb dan 4 slot 96gb a çıktığımda mhz düşürmek zorunda kaldım acaba ondan mı hızı düştü diyorum sürekli bişeyler açarken 0.5-1 saniye gecikme yapıyor

Hesabıma entegre aktivasyon kodu mevcut önceden satın almıştım, bende de R7 7700x ve rtx 3070 var 2 slot 32gb dan 4 slot 96gb a çıktığımda mhz düşürmek zorunda kaldım acaba ondan mı hızı düştü diyorum sürekli bişeyler açarken 0.5-1 saniye gecikme yapıyor
Pek zannetmiyorum ondan olacağını. Kullandığınız program vs. varsa onla alakalı bir uyumsuzluk olabilir. Ya da klasik windows işte. Kimi sistemde çok iyi çalışırken kimi sistem de sorunlarla çalışır. Normalde 24H2 eski sürümlere göre çok daha iyi performans veriyor. İsterseniz temiz format atmayı deneyin.

23H2 kullanırken Windows'u optimize etmeye çalışmak için bir ayar vs. yaptınız mı? 24H2 bu ayarlara karşı aşırı hassas. Microsoft bunları engelliyor artık. En ufak değişiklikte Windows stabilliği bozuluyor.

Hocam dediğiniz olaydan kaynaklı mıdır bilmiyorum ama. Windows 10 Pro 22H2 kullanıyorum şu an ve aşırı stabil FPS değerlerim gayet iyi ve gecikme yok gibi eskiden drop yerdim Fortnite da ve diğer oyunlarda ve o şu an yok yani. Yaptığım şeyler Windows 10 Pro 22H2 kurdum bir de BIOS'a güncelleme gelmiş onu yaptım bu kadar bunun dışında ne Tweak yaptım ne debloader kullandım ne hizmetleri devre dışı bıraktım ne güncelleme Defender'ı. Gerçekten boşu boşuna gidip te ReviOS AtlasOS ggOS Windows 11 24H2 gibi işletim sistemleri kurmuşum en başta bunu kursam sorun yokmuş

Hocam dediğiniz olaydan kaynaklı mıdır bilmiyorum ama. Windows 10 Pro 22H2 kullanıyorum şu an ve aşırı stabil FPS değerlerim gayet iyi ve gecikme yok gibi eskiden drop yerdim Fortnite da ve diğer oyunlarda ve o şu an yok yani. Yaptığım şeyler Windows 10 Pro 22H2 kurdum bir de BIOS'a güncelleme gelmiş onu yaptım bu kadar bunun dışında ne Tweak yaptım ne debloader kullandım ne hizmetleri devre dışı bıraktım ne güncelleme Defender'ı. Gerçekten boşu boşuna gidip te ReviOS AtlasOS ggOS Windows 11 24H2 gibi işletim sistemleri kurmuşum en başta bunu kursam sorun yokmuş
Adınıza sevindim. İsterseniz tekrar 24H2 yi deneyin. Sistem özellikleriniz neler?

Belirli bir özelliklerin üstündeyse Windows 11 şart. Çünkü 11'e göre optimize ediliyor.

Bir de o tarz custom iso'lar windows'u hızlandırıyor sadece. Çok düşük sistem olmadığı sürece fps değiştirmiyor. Ben de artık kullanmayı tamamen bıraktım. Ufak tefek windows ve bios üzerinden ayarlar yaptım fazlasıyla iyi oldu. FPS ve gecikme bakımından.

Adınıza sevindim. İsterseniz tekrar 24H2'yi deneyin. Sistem özellikleriniz neler?

Belirli bir özelliklerin üstündeyse Windows 11 şart. Çünkü 11'e göre optimize ediliyor.

Ekran kartım RX 580 8 GB ROG STRIX T8G
CPU Ryzen 5 3600X
SSD 512 GB SSD 970 EVO Samsung
RAM 16 GB
Sıvı soğutma var zaten ısınma olmuyor
B450M Pro Gaming bunun BIOS'unu güncelledim

Adınıza sevindim. İsterseniz tekrar 24H2'yi deneyin. Sistem özellikleriniz neler?

Bir de o tarz Custom ISO'lar Windows'u hızlandırıyor sadece. Çok düşük sistem olmadığı sürece FPS değiştirmiyor. Ben de artık kullanmayı tamamen bıraktım. Ufak tefek Windows ve BIOS üzerinden ayarlar yaptım fazlasıyla iyi oldu. FPS ve gecikme bakımından.

Windows 11 24H2 kaldırıyor onda sorun yok zaten. Şu an memnunum Windows 10 Pro 22H2'den eğer geçecek olursam 2025 de desteği bitecekmiş sanırım o zaman geçersem W11 Pro en son sürüme geçerim herhalde.

Zaten o zamana kadar ben sistemi değişirim diye düşünüyorum 😅

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı