24H2 güncellemesinden sonra performans düştü

96gb ram im var akşam eve gidince test edeceğim bu dediğinizi :D ve win 10 desteğinin bitmesine birkaç ay kaldı 11 den 10 a düşürmek pek rahat hissettirmez sanki
Arkadaşlar 24H2 işlemciyi fazla kullanarak FPS artırıyor (23H2 sürümünde daha az kullanım oluyordu) yapılması gereken bir ton ayar var, eğer uğraşmam diyorsanız temiz kurulum ile Windows 10 kurmanızı tavsiye ederim eğer uğraşırım diyorsanız yapacak bir şey yok :) bunlar haricinde bütün Windows sürümleri donanımınızda ne kadar RAM varsa onun çeyreğini kullanır, misal 32 GB RAM'li bir sisteminiz varsa bunun ortalama 5 ile 8 GB'si Windows tarafından kullanılacaktır.

W10 a geri dönün W11 tutmadı ve tutmayacak Örnek W8

310291378_475365901303938_6520604722353154367_n.jpg

Rezil bir sistem, güvenlik konusunda da bu kadar sık sorunlar yaşanması risk doğurur. Windows 10'a geçin, güvenlik güncellemelerini kurun ve Update bloklayın. Güncel veritabanına sahip aktif bir AV kullanın ve gerektiğinde güncellemeleri uygulayın. Windows 11 kullanıp makinenize işkence etmeyin.
Bunu dediniz de aklıma geldi. 2025 yılında Windows 10 desteğini kesecek Microsoft. Sizce destek kesildikten sonra Windows 10 kullanmaya devam etmek büyük bir risk oluşturur mu? Misal Kaspersky, BitDefender gibi ücretli bir antivirüs kullanmak bu açığı kapatamaz mı?

Bunu dediniz de aklıma geldi. 2025 yılında Windows 10 desteğini kesecek Microsoft. Sizce destek kesildikten sonra Windows 10 kullanmaya devam etmek büyük bir risk oluşturur mu? Misal Kaspersky, BitDefender gibi ücretli bir antivirüs kullanmak bu açığı kapatamaz mı?
Ücretli AV'nin yerine geçeceği koruma katmanı Defender. Sistem çekirdeğinde veya bir bileşende kritik bir güvenlik açığı yaşanması durumunda güvenlik yaması gerekli, ki bu da olmayacağı için evet güvenlik riski oluşturur. O tarihe kadar bütün ayarlamalarımı, yedeklemelerimi yapıp Windows platformunu terk edeceğim. Debian veya Fedora üzerinden ilerlemeyi düşünüyorum. Kafamdaki distroyu henüz netleştirmedim zira iş / ofis amaçlı da kullanacağım.

Windows'da kalacaklar için ise, extended kernel veya unofficial patch bulamadığınız taktirde Windows 10 ilk 6 aydan sonra potansiyel güvenlik riski barındıracak. Yine de ben bir geliştirici grubunun unofficial patch programına başlayacağını düşünüyorum kısa süre içinde. Örneğin 0Patch halihazırda bunun üzerine çalışıyor.

Sadece koruma olarak değil üst kalitedeki oyunlar bi zaman sonra win 10 desteklemeyecektir veya programlar yani mecbur win 11 e geçmek zorunda kalacağız

Pentium 2 ve Windows 95 döneminden beri PC kullanıyorum, tüm Windows güncellemelerini ve sürümlerini çıktığı günden itibaren kullanan biri olarak nasıl bu kadar problem yaşandığını anlamıyorum. Mevcutta 24H2 kullanıyorum i5 13600K ve RX 6950XT ile herhangi bir sorun yaşamadım. Aktif olarak HDR kullanıyorum bu yönden Windows 10'a kıyasla çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca RAM kullanımı olarak da 4.5 - 5 GB boşta RAM kullanımı bence normal seviyede.
Sizin tuzunuz kuru.

Evet sisteminiz yetiyor. Sizin kararınız. Daha yüksek bir sistem kullansaydınız kesin geçin derdim çünkü yeni nesil sistemler windows 11'e göre optimize oluyor. İntel tarafında p ve e core muhabbeti ya da ddr5 falan.
Şuan google a vb. Giriyorum altyapı arızasından dolayı internet yok pc de anında giriyor belki internetimle de alakalıdır (100mbps kullanıyorum), 24h2 son güncellemelerde baya bi sorun var diyorlar, zaten her zaman yeni gelen güncellemeyi hemen indirmem sistem stabilitesi bozulmasın diye, 24h2 7-8gb felan kullanıyor sanırım bende 2-3 basit program açık o yüzden 10gb, ip 11 in kamerasından çektim o bile yüksek mb dan dolayı kabul etmiyor ne saçma şey

Dosya Ekleri

• b5776abd-4ab1-4f62-936d-c274e06e6c1f.jpeg
    b5776abd-4ab1-4f62-936d-c274e06e6c1f.jpeg
    278 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Arkadaşlar yaklaşık 3-4 gün önce Windows 11'imi 24H2 sürümüne güncelledim ancak güncelledikten sonra bilgisayarda gözle görülür derecede performans düşüklüğü fark ettim. Google takılıyor, birkaç saniye sonra geliyor. Oyunlar zaten ekstra takılıyor. Bilgisayardaki herhangi bir parçada sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Bunun bir çözümü var mı?
23H2 ye geç, çözüm bu.

Şuan google a vb. Giriyorum altyapı arızasından dolayı internet yok pc de anında giriyor belki internetimle de alakalıdır (100mbps kullanıyorum), 24h2 son güncellemelerde baya bi sorun var diyorlar, zaten her zaman yeni gelen güncellemeyi hemen indirmem sistem stabilitesi bozulmasın diye, 24h2 7-8gb felan kullanıyor sanırım bende 2-3 basit program açık o yüzden 10gb, ip 11 in kamerasından çektim o bile yüksek mb dan dolayı kabul etmiyor ne saçma şey
Ram kullanımı o kadar büyük problem değil. Ram dolduğu zaman windows zaten hallediyor. Ama yine de daha az ram kullanımı istiyorsanız bunu yapabilirsiniz.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control
SvcHostSplitThresholdInKB değerini 100663296 yapabilirsiniz

Değeri hesaplamak için Ram Miktarı x 1024 x 1024

Ram kullanımı o kadar büyük problem değil. Ram dolduğu zaman windows zaten hallediyor. Ama yine de daha az ram kullanımı istiyorsanız bunu yapabilirsiniz.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control
SvcHostSplitThresholdInKB değerini 100663296 yapabilirsiniz

Değeri hesaplamak için Ram Miktarı x 1024 x 1024
Hayır gerek yok sağolun BF5 gibi oyunlarda bile boşta ram miktarım 75-80gb civarı, render için bu kadar ram aldım sadece seneye de 160gb a çıkarmayı düşünüyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı