24V amfi devresi nasıl 12V ile çalıştırılır?

Armeda2010

Hectopat
Katılım
7 Haziran 2020
Mesajlar
11
Merhaba arkadaşlar 24V amfi devresi var. Bunu otomobilde yani 12V ile nasıl çalıştırabilirim?
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20210122-190305.png
    Screenshot_20210122-190305.png
    565,7 KB · Görüntüleme: 86
Hocam, 24-12V düşürücü adaptör ile kullanabilirsiniz. Aksesuar satan yerlerde bulabilirsiniz.
 

Bunun gibi bir regülatör alman gerek ama çok tavsiye etmem sabit enerji gelmesi lazımki düzgün çalışsın.
Bu yükselticiden elimde var verim alamıyorum. Yükseltici içinde akım koruma devresi mi ne var Amfi ani güç çektiği için kendini korumaya alıp akımı düşürüyor.
Çalışabilir, çalışamayabilir de. Parazit yapabilir bile belki. Bunu, keşke görselin alındığı forumda da sorsaydınız. Daha kesin cevaplar gelebilirdi. Ya da direkt o devreye özel.
Görseli nerden aldığımı hatırlamıyorum internetten indirdim yükledim elimdekinin aynısı ama
Bu yükselticiden elimde var verim alamıyorum. Yükseltici içinde akım koruma devresi mi ne var Amfi ani güç çektiği için kendini korumaya alıp akımı düşürüyor.

Görseli nerden aldığımı hatırlamıyorum internetten indirdim yükledim elimdekinin aynısı ama
Parazit yapmıyor ses çalışı çok güzel memnunum
 
Merhaba. Amfi devresine de, linkteki DC-DC boost konvertere de ayrı ayrı 12 voltluk PC kasa fanlarını ekleyerek (konuşlandırarak) öyle kullanın. Linkteki DC-DC konverter cebri soğutulmayla max. 150 watt'ı, doğal (kendi) halindeki soğutulmayla max. 100 watt çıkış verebiliyor. Bu yüzden eğer amfi gücü yetmiyorsa eklenen fanla (cebri yolla) olan soğutmayla %50 güç (amper) artışı olacaktır. Amfi entegresinin kendi orijinal soğutması cebri yolla fan eklenip artarsa içindeki "termal protection" amfinin anlık kesilmesini bu anlarda önleyebilir. Yalnız amfi devresi eğer 6 A'dan daha fazlasını çekiyorsa linkteki bu DC-DC boost konverter (12>24) bu amfiyi beslemeye yetmeyecek, amfi çalışırken güç yetmezliği olacaktır. Yani amfi 24 voltta kaç amperi net olarak çekiyor, en başta bunu çok iyi öğrenebilmeniz lazımdır. Kolay gelsin.
Düzeltme Termal protection > thermal protection olacaktı, Türkçe-ingilizce karışık olarak yazılmıştır, düzeltiyorum. Kolay gelsin.
 
Merhaba. Amfi devresine de, linkteki DC-DC Boost konvertere de ayrı ayrı 12 Volt'luk PC kasa fanlarını ekleyerek (konuşlandırarak) öyle kullanın. Linkteki DC-DC konverter cebri soğutulmayla Max. 150 Watt'ı, doğal (kendi) halindeki soğutulmayla Max. 100 Watt çıkış verebiliyor. Bu yüzden eğer amfi gücü yetmiyorsa eklenen fanla (cebri yolla) olan soğutmayla %50 güç (amper) artışı olacaktır. Amfi entegresinin kendi orijinal soğutması cebri yolla fan eklenip artarsa içindeki "termal protection" amfinin anlık kesilmesini bu anlarda önleyebilir. Yalnız amfi devresi eğer 6 A'dan daha fazlasını çekiyorsa linkteki bu DC-DC Boost konverter (12>24) bu amfiyi beslemeye yetmeyecek, amfi çalışırken güç yetmezliği olacaktır. Yani amfi 24 Volt'ta kaç amperi net olarak çekiyor, en başta bunu çok iyi öğrenebilmeniz lazımdır. Kolay gelsin.
düzeltme termal protection > thermal protection olacaktı, Türkçe-İngilizce karışık olarak yazılmıştır, düzeltiyorum. Kolay gelsin.

Amfinin ısınma sorunu yok ki. Bayağı soguk, conventer da oyle. Amfi 100 Watt gücünde yani 100W / 25W desek 4 amper ceker. Conventer ise 150W gücünde yani amfiden %50 daha güclü conventer.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı